Dijaški dom

Druženje, piknik, molitev

Tek, roverček, ultimate frisbee, tarok, badminton, košarka, odbojka, glasba, ples, druženje, hrana, pohvale, molitev ..., še en čudovit popoldan v JDD.

Primula

Pomladni koncert, ki bi ga lahko vedno znova poslušal ...

Slovo (od) maturantov

"Čas ... štiri leta ... kot da je bilo včeraj ... Malo in vendar dovolj, da smo drug v drugem pustili sledi, ki pogosto šele mnogo kasneje pokažejo svojo globino ..."

Slavnostni koncert ob 30-letnici ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava

V nedeljo, 12. maja 2024, je bil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma dvakrat izveden slavnostni koncert, s katerim smo v Zavodu sv. Stanislava obeležili 30-letnico ponovnega delovanja. Zbori in orkestra Zavoda sv. Stanislava z gosti so izvajali glasbo Jožeta Privška in kantato CARMINA BURANA Carla Orffa.

Interes za izvajanje pripravništva v šolah

Osnovna šola Alojzija Šuštarja, Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Zavodu sv. Stanislava želijo izbranim zainteresiranim kandidatom, ki izpolnjujejo pogoje in nameravajo kandidirati na razpisu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje za pripravniška mesta v šolah za leto 2024/25, ponuditi možnost opravljanja pripravništva.

Velikonočno voščilo

On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni. (Iz 53,5)

Ob zaključku šole za starše 2024

Pod naslovom »Da bi zoreli v ljubezni« so se v preteklih tednih odvila tri srečanja Šole za starše pod vodstvom Bogu posvečene sestre Anje Kastelic. Predavateljica je starše nagovorila iz svoje bogate izkušnje zakonske in družinske terapevtke ter voditeljice duhovnih vaj. V svojih predavanjih se je dotaknila različnih razsežnosti in značilnosti prave ljubezni, ki je glavno poslanstvo vsakega človeka.

Gregorček

Legendarno tekmovanje med vzgojnimi skupinami za pokal - Gregorčka. Še en prijeten večer poln druženja, smeha in veselja. Čestitke 3. vzgojni skupini za zmago!

Tečaj fotografije

Po uspešno izpeljanih prvih dveh tečajih za odrasle v Zavodu sv. Stanislava z začetkom v marcu organiziramo naslednjega: tečaj fotografije. Vabljeni k prijavi.

»Šola ni lahka, ma verjetno bo, dom je super, učne malo manj.«

S temi besedami je eden od 187 letošnjih škofijcev na začetku svoje srednješolske poti na Škofijski klasični gimnaziji in v Jegličevem dijaškem domu izrazil optimizem, pa tudi skrb ob tem, kako tečejo njegovi šolski dnevi. V naslednjih vrsticah letošnji prvoletniki predstavijo svoje osebne izkušnje pri vključevanju v novo šolsko okolje.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content