Dijaški dom

Tek po zavodskih hodnikih

V sredo, 22.3., je potekal prvi Tek po hodnikih zavoda. Organizirali smo ga dijaki 3. letnika v okviru projektne naloge pod mentorstvom profesorja Jerneja Piska. Tek je bil rekreacijski, po največjem številu udeležencev pa so zmagali 2. d in 4. vzgojna skupina.

Križev pot

Sredina molitev - čas za skupnost, zbranost, premišljevanje, prošnje ... Tokrat zunaj, ob prižganih lučkah, ki so osvetljevale pot molitve križevega pota.

Gregorček

Na gregorjevo se ženijo ptički, pri nas pa med seboj tekmujejo vzgojne skupine. Pomlad je nepreklicno že tukaj.

Predavanje za starše o učinkovitem družinskem načrtu uporabe IKT

Tokratno izredno zanimivo in aktualno predavanje je 7. marca za starše otrok in mladih vseh enot Zavoda sv. Stanislava pripravil g. Peter Topić.

Razpis za prosto delovno mesto NOČNI VARNOSTNIK v Jegličevem dijaškem domu

Zavod sv. Stanislava razpisuje prosto delovno mesto VARNOSTNIK IV.

Razstava Kregarjevih osnutkov za vitraje v JDD

V pritličju Jegličevega dijaškega doma je v postnem času na ogled razstava Kregarjevih osnutkov za barvna okna iz zavodske zbirke.

Informativni dnevi Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma

Hvala vsem obiskovalcem, ki ste v preteklih dneh vstopili v našo hišo. Zavod sv. Stanislava je spet dihal na svoj način. Prijetno je bilo srečevati zvedave učence, njihove starše in vse, ki vas je zanimalo, kaj se dogaja pri nas. Se veselimo ponovnega snidenja.

Nova zmaga v odbojki

Dekliška ekipa v odbojki je zmagala na tekmi proti Dijaškemu domu Tabor.

Prvi letniki se predstavijo – »Čeprav ŠKG ni najlažja gimnazija, mi je všeč.«

V prispevku lahko preberete, kaj 192 škofijcev na začetku njihove gimnazijske poti najbolj razveseljuje, kdo/kaj jim polepša vsak dan na Škofijski klasični gimnaziji in v Jegličevem dijaškem domu ter kje se po prvih štirih mesecih težje znajdejo. Velika večina pravi, da bi še enkrat izbrala ŠKG za svojo gimnazijo in JDD za svoj drugi dom, ker oboje pušča pomembne sledi v njihovem življenju.

Srečanje katoliških dijaških domov

Po dvoletnem premoru smo izpeljali športno družabno srečanje katoliških dijaških domov, s poudarkom na druženju. Na koncu nismo podelili nagrade v smislu pokala, ampak smo vsem sodelujočim razdelili enake priboljške, saj je pomembna pot, ki jo skupaj prehodimo, ter vrednote, ki nas povezujejo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content