Mama Afrika – potopisno predavanje

V ponedeljek, 24. oktobra 2016 ob 18h, vas vabimo na zanimivo potopisno-kulturno predavanje ge. Mojke Budihna in njene hčerke Veronike Žorž o botrstvu in o življenju v Gambiji. Ga. Mojka je pripravila že več tovrstnih predavanj po različnih krajih po Sloveniji in marsikoga s svojim srčnim pripovedovanjem spravila do solz, bodisi s čustvenimi in žalostnimi zgodbami, bodisi s smešnimi opisi dogodkov, ki jih je doživela v zahodni Afriki. Pridite, ne bo vam žal!

Uvodni seminar in duhovna obnova za prostovoljce

V preteklih dneh se je odvijal pripravljalni vikend za prostovoljce. V četrtek, 13. 10., smo po pouku odšli obiskat skupnost Barka. Tam smo se...   Več

Državno prvenstvo v orientaciji

Na državnem prvenstvu v športni orientaciji so naši dijaki dosegli ekipno 3. ter 4. mesto ter 1. mesto med dijakinjami posamezno.

Jesenske delavnice na Škofijski klasični gimnaziji

Škofijska klasična gimnazija, Jegličev dijaški dom in nekaj zunanjih sodelavcev že četrtič pripravljajo jesenske raziskovalno-ustvarjalne delavnice za osnovnošolce in skrbijo, da med jesenskimi počitnicami osmo- in devetošolcem ne bi bilo preveč dolgčas. Med 25 delavnicami lahko najdete vse od matematike, preko jezikov pa do športa. Ob tem pa še od akvarela do pečice. Vabljeni k podrobnejšemu ogledu in seveda prijavi!

Diamantni maturanti na sprejemu pri predsedniku republike in ministrici za šolstvo

V soboto, 8. oktobra 2016, sta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič sprejela diamantne maturante, ki so na letošnji splošni maturi dosegli vse možne točke. Med devetnajstimi nagrajenimi maturanti so bile tudi tri dijakinje Škofijske klasične gimnazije, Živa Dolenšek, Eva Gričar in Eva Kržišnik.

© 2016 Zavod sv. Stanislava.