Projekt Erasmus+ Futur€nvironment se izteka

Počasi končujemo Erasmus+ projekt Futur€nvironment. Zgodilo se je veliko lepega, bilo je živahno, bili smo aktivni in dosegli in presegli marsikateri zadani cilj.  V prvih dveh letih smo bili osredotočeni na izvajanje aktivnosti doma, zadnje leto pa smo izvedli srečanja v živo. 

Mednarodni športni turnir

Po štirih letih prekinitve mednarodnih športnih turnirjev smo četrti teden v septembru ponovno obudili in organizirali tovrstno tekmovanje. Na turnirju košarkarskih trojk je sodelovalo 5 ekip.

Izmenjava s partnersko šolo Sint-Lodewijkscollege

Zadnji teden v septembru smo na naši gimnaziji gostili skupino 23 dijakov in dveh profesorjev s partnerske šole Sint-Lodewijkscollege (Brugge) iz Belgije.

Prevajanje – kakšna dogodivščina!

Evropski dan jezikov smo letos obeležili z zelo zanimivim predavanjem in delavnico prevajalstva, ki sta ju za nas pripravili prof. dr. Neža Pisanski Peterlin in prof. dr. Nike Kocjančič Pokorn z oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete v Ljubljani.

3. c en un viaje a España

V petek, 8. septembra 2023, smo se ob 17h popoldne odpravili na dolgo pot do težko pričakovane Španije, na katero smo se nestrpno pripravljali že celo leto. Pred nami je bila 15-urna vožnja čez Italijo in Francijo.

Popotni tabor 2023

Popotni tabor je posebno doživetje, ker v fizičnem naporu, dobrih ljudeh in lepoti naše domovine odkrivaš Boga. Na poti smo opremljeni le z najnujnejšimi stvarmi in kmalu ugotovimo, da ne potrebujemo veliko za zadovoljstvo duše. Dolgo in dokaj naporno pot si krajšamo z molitvijo, petjem, prijetnimi pogovori pa tudi trenutki tišine. Ti so odlična priložnost za pogovor z Bogom ali razmislek.

 

 

 

  • Ker diham na svoj načinZgodbe, ki jih piše Škofijska klasična gimnazija

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA

    [email protected]

    Tajništvo: (01) 58 22 245

    Svetovalna služba: (01) 58 22 210

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content