Podarim pesem! Podprite naša prizadevanja!

Dekliški zbor sv. Stanislava se je februarja 2019 predstavil na Nacionalni konferenci Ameriških dirigentov v Kansas Cityju.

V drugi polovici februarja se je Dekliški zbor sv. Stanislava odpravil na daljšo turnejo v Kanado in ZDA. V okviru turneje je nastopil na bienalni Nacionalni konferenci Ameriških dirigentov (ACDA National Conference) v Kansas Cityju. Dekliški zbor je do sedaj šele drugi slovenski zbor, ki se bo predstavil na tako prestižnem in množičnem zborovskem dogodku.

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije je trenutno eden najvidnejših mladinskih zborovskih sestavov v svetu. V zboru prepevajo dekleta med 16 in 19 letom starosti. Poleg ostalih mednarodnih uspehov je kot prvi in do sedaj edini slovenski zbor je zmagal na Evroradijskem tekmovanju (EBU) Let the Peoples sing 2009 v Oslu ter kot edini slovenski zbor na povabilo Svetovne zborovske zveze (IFCM) nastopil na Svetovnem zborovskem simpoziju (WSCM) leta 2017 v Barceloni.

Zbor se je na povabilo Ameriškega zborovskega združenja (ACDA) februarja 2019 odpravil na Nacionalno konferenco ameriških dirigentov (ACDA), ki poteka bienalno in je tokrat organizirana v Kansas Cityju, Misuri. Tam je nastopal pred več kot 4.000 ameriškimi dirigenti in 2.000 dirigenti z ostalih delov sveta. Ta konferenca je poleg Svetovnega zborovskega simpozija največji in najpomembnejši izobraževalni zborovski dogodek v svetovnem merilu.

Povabilo na Nacionalno konferenco Ameriških dirigentov predstavlja izjemno potrditev zborove mednarodne odličnosti. Hkrati pomeni priznanje visoko kakovostnemu zborovstvu v Sloveniji ter priložnost za širjenje prepoznavnosti naše države in naše bogate kulturne dediščine v svetu.


 

Slavnostni koncert ob 30-letnici ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava

V nedeljo, 12. maja 2024, je bil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma dvakrat izveden slavnostni koncert, s katerim smo v Zavodu sv. Stanislava obeležili 30-letnico ponovnega delovanja. Zbori in orkestra Zavoda sv. Stanislava z gosti so izvajali glasbo Jožeta Privška in kantato CARMINA BURANA Carla Orffa.

Prijateljski koncert treh odličnih dekliških zborov

Na nedeljski večer 17. marca je zavodsko cerkev napolnil zvok dekliških glasov.

Gostovanje Dekliškega zbora sv. Stanislava v Stockholmu

V petek, 9. februarja 2024, se je Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije odpravil 1500 kilometrov daleč, na gostovanje v glavno mesto Švedske. Letalo je sicer zavilo najprej na jug do Beograda, a se je od tam le usmerilo na sever.

Letni koncert dekliškega zbora z dobrodelno noto

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije je na tradicionalnem letnem koncertu navdušil ne le z izjemnim nastopom, temveč tudi z dobrodelno gesto.

Spomladanska koncerta Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije

V sredo, 15. marca 2023, so se pevke Dekliškega zbora sv. Stanislava ŠKG po pouku odpeljale v pomladno prebujeno zgornje Posočje, kjer so nastopile v okviru glasbenega abonmaja Tolmin.

Božična nostalgija z Dekliškim zborom sv. Stanislava ŠKG na TV SLO 2

Večkrat nagrajeni in mednarodno uveljavljeni Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom dirigentke Helene Fojkar Zupančič je za letošnjo Božično nostalgijo pripravil izbor skladb srednjeveške skladateljice, teologinje, mistikinje sv. Hildegarde iz Bingna. Filman koncert smo lahko spremljali v sredo, 28. 12. 2022, ob 18. uri na TV SLO2, na isti dan pa je bila tudi premiera prvih posnetkov posameznih pesmi na YouTubu.

PRIHAJAJOČI NASTOPI

Trenutno ni prihajajočih dogodkov.

 

 

PODPIRAJO NAS

logo_jskd

Glasba v Zavodu sv. Stanislava

Že od ponovnega odprtja gimnazije leta 1993 se posebno pozornost namenja sistematičnemu zborovskemu petju, tako kar polovica od 650 dijakov prepeva v naših gimnazijskih zborih.

Na Škofijski klasični gimnaziji deluje pet pevskih zborov, ki se med seboj razlikujejo glede na starost pevcev, glasovno strukturo in repertoar: Dekliški zbor 1. letnika, Fantovski zbor 1. letnika, (Z)Mešani zbor Škofijske klasične gimnazije, Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije in Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije. Po končanem šolanju na Škofijski klasični gimnaziji se bivši dijaki lahko priključijo enemu od dveh študentskih zborov, Komornemu zboru Megaron ali Študentskemu zboru sv. Stanislava. Vsi ti zbori skupaj tvorijo pravo zborovsko piramido, ki je glede na število dejavnih pevcev/dijakov in na kakovost petja pravi unikum v Sloveniji, pa tudi širše, v Evropi.

Osnovna šola Alojzija Šuštarja, ustanovljena leta 2007, s 450 učenci gradi svojo zborovsko piramido po vzoru gimnazije. V prvi triadi imajo razredno zborovsko petje vsi učenci, ne glede na glasbene in glasovne sposobnosti. Pouk zborovskega petja poteka dvakrat tedensko in je umeščen v dopoldanski urnik.V drugi in tretji triadi pa se učenci glede na starost in interes ter sposobnosti vključujejo v otroški ali mladinski zbor.

Več o zborih v Zavodu sv. Stanislava lahko preberete tukaj.

dekl zbor 1

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske gimnazije je bil ustanovljen v šolskem letu 1996/1997 z namenom, da glasovno sposobnejša in bolj ambiciozna dekleta razvijajo svoj glasbeni talent z zahtevnejšim zborovskim repertoarjem. V njem prepeva 41 dijakinj od 2. do 4. letnika, starih od 16 do 19 let. Ker je zbor šolski, se v njem vsako leta zamenja tretjina pevk. Redno vadijo enkrat na teden po dve uri in četrt, vsaka izmed njih pa ima tedensko 10-minutni individualni pouk vokalne tehnike. V letošnjem letu je zaradi priprav na Nacionalno konferenco ameriških dirigentov v Kansas Cityju, ZDA, kjer bodo nastopile konec februarja 2019, njihovo delo intenzivnejše.

Zbor koncertira v Sloveniji in tujini in sodeluje s sorodnimi zbori širom po Evropi. Posnel je tri zgoščenke: Igraj kolce (2010), Sončnica (2012) in Jeruzalem (2017). Posebno pozornost namenja naročanju in izvajanju novih skladb sodobnih slovenskih skladateljev, s čimer prispeva k nastajanju nove kakovostne zborovske literature za visoke glasove.

dekl zbor 2

Je zmagovalec Evroradijskega (EBU) tekmovanja Let the Peoples sing 2009 v Oslu. Julija 2017 je kot prvi in do sedaj edini slovenski zbor z velikim uspehom nastopil na 11. Svetovnem zborovskem simpoziju (World Symposium on Choral Music) v Barceloni. Julija 2018 je kot predstavnik Slovenije nastopil na festivalu evropskega zborovskega združenja Europa Cantat v Tallinu v Estoniji, februarja 2019 pa se bo na povabilo Ameriške zborovske zveze predstavil na Nacionalni konferenci ameriških dirigentov (American Choral Directors Association National Conference) v Kansas Cityju.

Odlikuje se po lepem in homogenem zvoku, izvirnih in muzikalnih izvedbah skladb različnih stilnih obdobij. Navdušuje s pretanjeno interpretacijo, barvito zvočnostjo in izjemnim repertoarnim razponom od klasike in izvirnih ljudskih pesmi do vokalnega popa. Dekleta skupaj z zborovodkinjo Heleno Fojkar Zupančič pogosto očarajo z ustvarjalnim in iskrivim scenskim nastopom, mladostno radoživostjo, hkrati pa z neverjetno koncentracijo in tonsko točnostjo.

dekl zbor 3

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije se s svojimi izjemnimi dosežki na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter s sodelovanjem na najpomembnejših svetovnih zborovskih dogodkih uvršča v sam vrh svetovnega mladinskega zborovskega petja.

 

Posebni dosežki:

2018 – nastop na Europa Cantat festivalu v Tallinu (Estonija), kjer je zbor, kot predstavnik Slovenije, ki bo naslednja organizatorka festivala EC 2021, prevzel zastavo festivala in poleg ostalih koncertov nastopil pred 6.000 poslušalci na prizorišču Festival Grounds

2017 – nastop zbora na 11. Svetovnem zborovskem simpoziju v Barceloni

2016 – zbor povabljen in med 146 prijavljenimi zbori izbran za 11. Svetovni zborovski simpozij v Barceloni (julija 2017), kjer se bo predstavilo 24 zborov z vsega sveta

2015 – turneja v Nemčijo in na Dansko, kjer so koncertirale na povabilo svetovnoznanih zborov Hannover Madchenchor in Copenhagen Girls’ Choir/Skt. AnnaePigekor

2014 – mednarodno zborovsko tekmovanje v Corku na Irskem: četro mesto v absolutni konkurenci in posebna nagrada za izvedbo sodobne skladbe (A. Čopi, Otrok s sončnico)

2013 – zmaga na Mednarodnem pevskem festivalu Summa Cum Laude na Dunaju, posebna nagrada Glasbene mladine Avstrija/ Jeunesse Musicale Austria za izjemen in zrel nastop na tekmovanju

2012 – odmevno sodelovanje na prestižnem Evropskem mladinskem zborovskem festivalu v Baslu

2011 – turneja v Anglijo z nastopom na BBC-ju in predajo pokala novemu zmagovalcu Let the Peoples sing

2011 – absolutna zmaga na Mednarodnem mladinskem pevskem festivalu v Celju, posebna nagrada za najboljšo izvedbo sodobne slovenske skladbe (D. Močnik, Godec pred peklom), za najboljši izbor programa in najboljšega dirigenta tekmovanja

2009 – evroradijsko tekmovanje Let the Peoples sing v Oslu: 1. mesto v kategoriji mladinskih zborov in 1. mesto v absolutni konkurenci, dobitnik prestižne nagrade Srebrna vrtnica/Silver Rose Bowl

2009 – sodelovanje na otvoritvenem koncertu ob 20. letnici praznovanja Svetovnega mladinskega zbora/World Youth Choir v Örebroju na Švedskem

2008 – Državno tekmovanje v Zagorju – 1. mesto v svoji kategoriji in zlata plaketa s pohvalo, absolutno 1. mesto tekmovanja

2007 – Mednarodni pevski festival Celje – 1. mesto v svoji kategoriji in zlata plaketa, absolutno 1. mesto izmed vseh kategorij, posebna nagrada za najboljši slovenski zbor tekmovanja, za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja, za najboljšo izvedbo skladbe avtorja rojenega po letu 1950

2006 – Državno tekmovanje v Zagorju – 1. mesto v svoji kategoriji in zlata plaketa s pohvalo, absolutno 1. mesto, posebna nagrada za skladbo 20. stoletja

2004 – Državno tekmovanje v Zagorju – 1. mesto v svoji kategoriji in zlata plaketa s pohvalo, posebna nagrada za izvedbo skladbe sodobnega slovenskega avtorja

2001 – Mednarodni pevski festival Celje – 1. mesto v svoji kategoriji in zlata plaketa, absolutno 1. mesto izmed vseh kategorij, posebna nagrada za najboljši slovenski zbor tekmovanja, za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja, za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja romantike

 

 

Zborovodkinja

helena fojkar zupancic foto avgust 2016 cb 04

 

HELENA FOJKAR ZUPANČIČ

Helena Fojkar Zupančič, diplomirana solopevka in glasbena pedagoginja, deluje kot zborovska dirigentka in učiteljica vokalne tehnike na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani. Pri delu z zbori posebno pozornost namenja oblikovanju zdravega, homogena in lepega zborovskega zvoka ter prepričljivosti odrskih nastopov. Vodi Zbor sv. Nikolaja Litija, Dekliški zbor sv. Stanislava Ljubljana in (Z)mešani zbor Škofijske klasične gimnazije Ljubljana.
Med njenimi najpomembnejšimi uspehi je absolutna zmaga na tekmovanju evropske radijske zveze, EBU, »Let the Peoples Sing« 2009 v Oslu, kjer je z Dekliškim zborom sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije zastopala Slovenijo. Na tekmovanjih s svojimi zbori dosega najvišja mesta in prejema posebne nagrade, na več tekmovanjih je bila nagrajena kot najboljša dirigentka. Je prejemnica Gallusove plakete (2012) in nagrade RS na področju glasbenega šolstva (2016).
V letih 2004 in 2007 – 2009 je vodila Slovenski otroški zbor. Od leta 2009 do leta 2015 je snemala in koncertirala s Komornim zborom Radia Slovenija. 2014 je dirigirala Komornemu zboru in Simfoničnemu orkestru RTV Slo na abonmajskem koncertu v okviru Mozartin. 2015 je dirigirala Slovenskemu Komornemu zboru (Zboru SF) na otvoritvenem koncertu Festivala Ljubljana.
S svojimi zbori redno naroča in izvaja novitete slovenskih skladateljev, posnela je več zgoščenk. Predava in vodi seminarje za zborovodje ter deluje kot žirantka na državnih in mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini.


 

Sopran 1

Lucija Smrkolj

Lucija Smrkolj

Rada pojem, ker sem lahko z vsako pesmijo v drugi zgodbi. Poleg petja me navdušujejo nogomet, hoja v hribih, lovljenje golobov in iskanje skritega zaklada. Če bi bila žival, bi bila orel.
Manca Beguš

Manca Beguš

Rada pojem, ker ni nič bolj sproščujočega od solopevske kariere pod tušem. Obožujem pse in pingvine. Določa me vedno vsaj en črn kos oblačila in nezmožnost ločevanja desne in leve strani.
Katarina Klopčič

Katarina Klopčič

Rada pojem, ker je petje enostavno eden od mojih najljubših talentov, zato ga z veseljem razvijam. Zelo rada imam latinoameriške plese, kot je npr. zumba, in dolge sprehode. Določa me krema za roke v zimskem času ter skodelica gline pred zajtrkom.
Mana Križnar

Mana Križnar

Rada pojem, ker je moje življenje kot melodija. Rada plešem in hodim v hribe, kjer občutim stvarstvo, ki me obdaja. Sprostim se tako, da za trenutek ali dva izklopim vse okoli sebe in v mislih odpotujem v svoj svet. Ves čas se mi nekaj dogaja, tako da mi ni nikoli dolgčas.
Ajda Eler

Ajda Eler

Rada pojem, ker obožujem občutek ustvarjanja zgolj s svojim glasom. Rada imam dobro hrano, filme, knjige, serije, ki jih gledam še preveč. Vedno nosim pisane in zanimive nogavice, še raje pa imam, če so različnih barv.
Urška Grad

Urška Grad

Rada pojem, ker se takrat prestavim v svet, kjer ni nerešljivih problemov, in ker tako razveseljujem ljudi okoli sebe. Prepoznali me boste po tem, da bolj plešem, kot hodim, in da s seboj nosim več kot 50 pisal različnih barv in vrst. Obožujem balet, opero, sonce, veter in živali, sproščam pa se z glasbo, knjigo, pogovorom in spanjem.
Doroteja Kink

Doroteja Kink

Rada pojem, ker me glasba popelje v neskončen svet domišljije. Sproščam se ob sortiranju not, skodelici kapučina in opazovanju oblakov.<br />
Katarina Banko

Katarina Banko

Rada pojem, ker lahko v vsaki pesmi najdem drugačno zgodbo. Še posebej so mi pri srcu zvezdnate noči in metin čaj. Najraje se sproščam v družbi nasmejanih ljudi. Še vedno pišem dnevnik.

 

Sopran 2

Vida Kravanja

Vida Kravanja

Glasba pomaga izraziti tisto, česar same besede včasih ne znajo. V tem je zame lepota petja. Zelo rada imam konje, naravo in vse, kar spada zraven. Prosti čas najraje preživim na konjskem hrbtu. Čeprav je večer s kakšnim dobrim filmom tudi precej znosna zamenjava. Pomembni sta mi iskrenost in neposrednost.
Lucija Stopar

Lucija Stopar

Moje življenje je pristnejše, ko je prepojeno s petjem. Varno, sproščeno in prijetno se počutim ob toplih pogovorih s tistimi, ki so mi blizu in ki vedo, da ob njih, poleg mojih izrednih svetlih las, zažarim tudi jaz.

Katarina Fabiani

Rada pojem, ker mi petje omogoča bežen odklop od sveta in me čustveno napolni. Zelo zelo rada potujem in spoznavam nove ljudi. Če potrebujem oddih, si v sobi glasbo glasno navijem in uživam v brezmiselnem vakuumu. Definirajo me moje ideje, čustva in ideali.
Tadeja Jelnikar

Tadeja Jelnikar

Rada pojem, ker je to nekaj, v čemer se lahko vedno samo še izboljšam, pa tudi kaj dobrega pojem s poudarkom na E. Sproščam se s klepetanjem z zabavnimi ljudmi o zabavnih stvareh. Z luno (še posebej takrat, ko je polna) se zelo dobro razumeva.
Maja Klemen

Maja Klemen

Petje dojemam kot igralstvo. Ko pojem, se vživim v vlogo nekoga drugega in poskušam besedilo in melodijo dojemati z njegovega vidika. Sprostijo me pomenljivi pogovori, ne osladni filmi in interne šale. Rada se izgubljam v prevelikih bratovih oz. očetovih puloverjih.
Katja Božič

Katja Božič

Zelo rada hodim na vaje, ker se tem lahko sprostim in odmaknem od šole. Petje imam zelo rada tudi zato, ker se ob tem družim s prijatelji. Poleg petja rada igram violončelo in gledam filme. Definira me učenje turščine in gledanje turških nadaljevank.
Zala Erent

Zala Erent

Glasba mi predstavlja užitek in sprostitev. Je čas, ko se lahko popolnoma odklopim od ostalih stvari. Pri njej se mi zdi posebno fascinantno to, da že z majhnim popravkom v tehniki dosežemo tako veliko spremembo pri zvoku. Zelo rada imam tudi kavo, sprehode, naravo in čas, ki ga preživim s svojimi bližnjimi.
Ema Vertačnik

Ema Vertačnik

Obožujem petje v zboru, ker uživam v čudovitih in odbitih harmonijah. Kadar ne pojem, rada lovim trenutke v objektiv, veliko mi pomenijo tudi sprehodi v naravo in pogovori s tistimi, ki so mi blizu. Kadar mi je dolgčas, rešujem sudokuje.
Tina Jeglič

Tina Jeglič

Rada pojem, ker me to sprosti. Rada fotografiram naravo in prijatelje. Da se sprostim, pojem nekaj koščkov čokolade in ležim. Definira me ljubezen do domače suhe salame.
Karin Terglav

Karin Terglav

Zakaj rada pojem? Zanimivo je spoznavati nove stvari in petje mi da znanje različnih tehnik petja, hkrati pa pridobivam izkušnje za življenje. Rada kršim pravila in delam stvari po svoji volji oz. na lastno roko.

Eva Klanjšček


 

Alt 1

Glorija Ema Glas

Glorija Ema Glas

Rada pojem, ker s petjem dosežem nedosegljivo. Najsrečnejša sem v lepih krajih s skavtskimi prijatelji in obilico neumnih šal. Obožujem pomaranče.
Ana Lucija Jezeršek

Ana Lucija Jezeršek

Rada pojem, saj skozi glasbo in petje lažje izrazim veselje do življenja. Rada sem na svežem zraku, v naravi, v kombinaciji s športom in prijetno družbo. Sonce, morje, sneg. Dober začetek dneva z avokadom in limonado.
Polona Capuder

Polona Capuder

Rada pojem, ker se lahko preselim v drug čas in druge občutke. Rada vezem, ustvarjam, se smejem z otroki in »cartam« druge. Zelo rada imam svečke, kakav in puhaste stvari. Posebna sem, ker lahko z ustnicami oblikujem srček.
Lea Ložak

Lea Ložak

Rada pojem, ker šepetanje škodi glasu 😉 Najraje imam december in sneg. Če se ne sproščam ob glasbi, se sproščam z obilico smeha. Če me nekaj navdihuje, bom to izrazila precej jasno in očitno in to me dela posebno.
Urška Planinc

Urška Planinc

Rada pojem, ker se takrat počutim kot Disneyjeva princeska. Rada imam dolge sprehode ob morju in večere ob dobri knjigi, skodelici čaja in svečah. Sproščam se s športom in dobro glasbo. Vedno stojim za svojimi dejanji in besedami.
Vita Marta Ciraj

Vita Marta Ciraj

Rada pojem, ker si rada postavljam in dosegam nove cilje. Še posebej pa uživam na poti, ki me vodi do njih. Zelo imam rada šport, svež zrak, poletje in čas, ki ga preživim z najbližjimi. Največkrat se sproščam z glasbo, prav tako pa tudi s kratkimi sprehodi in ležanjem na travi. Veliko jokam, včasih od žalosti, največkrat pa od sreče, hvaležnosti, prisrčnih trenutkov in smeha.
Mojca Berkopec

Mojca Berkopec

Rada pojem, ker je glasba umetnost in jaz rada ustvarjam. Rada imam ljudi, ob katerih se svet zdi čaroben. Sproščam se z gledanjem sončnih zahodov, dobrih filmov in s pristnimi pogovori. Ne morem zaspati brez nogavic.
Jerica Ledinek

Jerica Ledinek

Rada pojem, ker petje v meni prebudi občutke, na katere včasih pozabim. Poleg glasbe imam najraje skodelico vroče juhe, dobro knjigo, sončnice in osebo, ki mi veliko pomeni. Sproščam se tako, da poletim med oblake z jadralnim letalom, zadostuje pa tudi vroč tuš. Večino časa se mi kolca, če se moje nogavice ne ujemajo z majico, pa postanem rahlo živčna.
Urška Kopač

Urška Kopač

Marjana Capuder

Marjana Capuder

Ko pojem, zares uživam. Takrat se sprostim, pomirim in pozabim na slabe reči. Poleg petja pa zelo rada poslušam glasbo, igram klavir in berem romane.
Vesna Bukovnik

Vesna Bukovnik

Rada pojem, ker med petjem pozabim na vse stresne in neprijetne stvari. Posebna je moja vsesplošna ljubezen do Kekca (film + knjige + pašteta).
Zala Klavs

Zala Klavs

Petje zame pomeni vrsto sprostitve in zabave. V zboru mi je predvsem všeč odnos, ki ga imam s sopevkami, in občutek po nastopu, ko vem, da smo dobro odpele. Rada tudi igram flavto, plešem in berem. Sprostim se predvsem ob dobri knjigi in na svežem zraku. Sem zelo vztrajna in perfekcionistična pri stvareh, za katere se odločim, da se bom z njimi ukvarjala.

 

Alt 2

Neža Bizalj

Neža Bizalj

Petje me preprosto osrečuje. Uživam v blaženih občutkih na odru. Rada imam hribe, sproščam se s tekom in pobegom v naravo, saj tako ne potrebujem rdečila.
Klavdija Okoliš

Klavdija Okoliš

Petje zame predstavlja vseobsegajoči način, da vse bolj in bolj spoznavam lastno sebe in odkrivam svoj potencial in sposobnosti. Z namenom, da bi se sprostila, si najraje poiščem zasebni kotiček in berem (romantične) knjige. Dejanje, ki me ponavadi loči od ostalih, pa je najverjetneje ponavljajoče objemanje meni zelo ljubih oseb.
Zala Reberc

Zala Reberc

Rada pojem, ker petje zahteva psihofizično aktivnost. V prostem času se ukvarjam s fotografiranjem. Sproščam se s tekom. Sem izredno flegmatična.
Karolina Marc

Karolina Marc

Rada pojem, ker je petje pot do večnega ščemenja sreče. Najraje imam valjanje po travi z mojo psičko in druženje s sončnimi ljudmi. Posebna sem, ker se trudim na vsako stvar gledati z dobro voljo.
Aneja Holobar

Aneja Holobar

Vedno, ko imam veliko obveznosti in učenja, z veseljem pridem na pevske vaje, saj me to pomirja in sprošča. Sprošča me tudi druženje s prijatelji in družino, največkrat pa se sprostim tako, da se uležem na posteljo in poslušam glasbo na slušalkah. Velikokrat se zalotim, da preveliko govorim, in to me dela posebno 🙂
Lora Štravs

Lora Štravs

Petje je del mojega vsakdanjika, me sprošča in daje občutek brezskrbnosti. Poleg tega lahko v zboru na tak način doživljam čudovite trenutke s sopevkami in zborovodkinjo. Rada tudi zahajam v naravo, se družim s prijatelji in preživljam čas s svojo družino. Sproščam se z igranjem orgel in branjem, uživam pa tudi v klekljanju.
Maja Dobravec

Maja Dobravec

Rada pojem, ker preko pesmi drugim lahko sporočam lepe stvari. Poleg petja rada tudi jaham. Najbolj se sprostim, če se lahko zaprem v svojo sobo in igram kitaro. Posebna sem, ker sem zelo iskrena, osebam povem vse, kar si mislim.
Anamarija Čibej

Anamarija Čibej

Rada pojem, ker me pesem spremlja vsak dan in si brez glasbe ne predstavljam življenja. Zelo rada kolesarim in tečem, sproščam se s hojo v hribe.
Ana Koprivec

Ana Koprivec

Zelo rada pojem, pod tušem pa tudi nimam nič bolj pametnega za delati. Sproščam se tako, da do konca navijem radio Veseljak. Posebna sem, ker so se mi že v otroštvu podrle sanje, ko mi je mama rekla, da sem predebela, da bi bila baletka. Posebej imam rada ljudi, ki me nasmejejo do solz.
Neža Mastnak

Neža Mastnak

Petje mi predstavlja nekaj popolnoma posebnega in dragocenega, saj ko pojem, odletim v svoj pravljični svet, poln notnih prebivalcev. To, da sem del Dekliškega zbora sv. Stanislava, je zame ena najlepših stvari, ki so se mi zgodile, saj sem v zboru spoznala veliko prijaznih in zanimivih deklet. Rada igram klavir, berem detektivske romane in se zabavam ob družabnih igrah s svojima bratoma in sestrama. Posebna sem, ker se nikoli ne vdam in vedno vztrajam v svojih odločitvah in zastavljenih ciljih.

  

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije

Štula 23, 1210 Ljubljana, Slovenija

Telefonska številka: 041 611 225

E-mail: [email protected]

Facebook: DekliskiZborSvStanislava

Save

Save

Save

Save

Save

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content