Donacija iz dohodnine za Zavod sv. Stanislava

Zakon o dohodnini omogoča davčnim zavezancem, da sami odločate, komu boste namenili do 1-odstotni delež odmerjene dohodnine, ki ga država namenja za donacije upravičenim organizacijam. Davčni zavezanci lahko torej del dohodnine, ki ga od vas v vsakem primeru vzame država in ne pomeni nikakršne dodatne davčne obremenitve, preusmerite v donacijsko podporo upravičenim organizacijam. Med upravičenci za ta del dohodnine je tudi Zavod sv. Stanislava (dav. št. 13707787).

Kako lahko izrazim svojo odločitev?

eDavki – Namenitev dela dohodnine za donacije – elektronsko

  • Na spletni strani eDavki ali v mobilni aplikaciji eDavki lahko svojo zahtevo izrazite v elektronski obliki. Vnesite davčno številko Zavoda sv. Stanislava (13707787) ter vpišite odstotek (največ 1 %).
  • Namenitev dela dohodnine lahko preverite na povezavi. Na isti strani je tudi povezava do obrazca za namenitev dela dohodnine

Obrazec za namenitev dela dohodnine – pdf – klasično

  • Izpolnite priloženi obrazec zahteve, ga odrežite in najkasneje do 20. 12. dostavite (pošljite) v Zavod sv. Stanislava (obvezno vpišite pristojni davčni urad in izpostavo). Če boste obrazec pošiljali po pošti, dodajte znamko in po robovih zalepite s samolepilnim trakom.
  • Svojo zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije lahko izpolnite tudi v pristojnem davčnem uradu.

Hvala vsem, ki ste do sedaj namenili del dohodnine za donacijo zavodu, in vsem, ki boste del dohodnine namenili za donacijo v prihodnje.

Zakaj nameniti del dohodnine za donacijo Zavodu sv. Stanislava?

Vaša odločitev bo pripomogla, da bomo v Zavodu sv. Stanislava lahko še naprej razvijali različne šolske in obšolske dejavnosti, s katerimi bogatimo vzgojno-izobraževalni proces otrok in mladih na Škofijski klasični gimnaziji, v Jegličevem dijaškem domu, Osnovni šoli Alojzija Šuštarja, Glasbeni šoli v Zavodu sv. Stanislava, Študentskem domu Janeza F. Gnidovca ter Vrtcu Dobrega pastirja. Z vašo pomočjo bomo otrokom in mladim lahko omogočili čim bolj celostni osebnostni razvoj.

Vaša odločitev za vas ne predstavlja nobene dodatne finančne obremenitve. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite obrazec zahteve.

Zahvala

Iskrena hvala vsem, ki na najrazličnejše načine izkazujete podporo Zavodu sv. Stanislava. Njegova zgodovina je polna mnogih dobrotnikov, brez katerih ne bi bila mogoča njegova ustanovitev leta 1905, njegova obnova in ponovno odprtje leta 1993 in njegovo nemoteno delovanje ves ta čas. Vsak vaš trud in vsi darovi nas zavezujejo k odgovornemu izvajanju našega poslanstva.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content