Teden katoliškega šolstva

V dneh med 18. in 23. marcem 2019 poteka Teden katoliškega šolstva v vseh slovenskih katoliških šolah in na valovih Radia Ognjišče. Namen tedna je predstaviti utrip in delo teh katoliških ustanov. Teden katoliškega šolstva ima tudi dobrodelno noto – zbiranje prostovoljnih darov za dijake in učence, ki so potrebni finančne pomoči za svoje šolanje. Zbrani darovi bodo namenjeni dijakom in učencem iz vseh katoliških šol v Sloveniji.

PROGRAM DOGODKOV IN ODDAJ 

Lepo povabljeni na koncert, ki bo v okviru tega tedna v dvorani Matije Tomca (Zavod sv. Stanislava, Štula 23, Ljubljana Šentvid) v sredo, 20. marca 2019, ob 18.00Na koncertu sodelujejo dijaki in učenci izŠkofijske gimnazije Antona Martina Slomška (Maribor), Škofijske gimnazije Vipava, Gimnazije Želimlje ter Osnovne šole Alojzija Šuštarja in Škofijske klasične gimnazije (Ljubljana Šentvid). Na valovih Radia Ognjišče bo koncert predvajan v petek, 22. marca 2019, ob 20.00. 

V sredo, 20. marca, bo ob 14.00 v knjižnici Antona Breznika na Škofijski klasični gimnaziji v organizaciji Škofijske strele potekala okrogla miza z naslovom Kaj je kvalitetno (katoliško) šolstvo? Gostje bodo Eva Gregorc, novinarka Domovine in nekdanja dijakinja ŠGV, mag. Anton Česen, direktor Zavoda sv. Stanislava, dr. Samo Repolusk, ravnatelj ŠG AMS, in Klara Kastelec, dramska igralka in nekdanja dijakinja ŠKG.

Prav tako ste povabljeni, da prisluhnete še drugim oddajam Radia Ognjišče, v katerih bodo sodelovali učenci, dijaki in zaposleni v katoliških šolah: 

Sreda, 20. marec: 

  • Ob 17.05 oddaja Pogovor o, sodelujejo ravnatelji oz. direktorji vseh slovenskih katoliških gimnazij in Osnovne šole Alojzija Šuštarja (oddaja bo v živo) 

 Petek21. marec: 

  • Ob 8.00 oddaja Svetovalnica (sodeluje Barbara Mestnik, svetovalna delavka na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja) 
  • Ob 20.00 posnetek koncerta dijakov in učencev katoliških šol (koncert v živo v dvorani Matije Tomca v sredo, 20. marca, ob 18.00) 
  • Cca. o21.2(po koncertu) oddaja Mladoskop, v kateri bodo sodelovali dijaki iz Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma (Zavod sv. Stanislava, Ljubljana Šentvid) 

 Sobota, 22marca: 

  • Ob 9.00 oddaja Sobotna iskrica 

 

ZBIRANJE SREDSTEV 

 Vsi, ki bi želeli darovati prostovoljni dar za pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin, lahko darujete na sledeče načine: 

  • Preko spletnega obrazca:

  • Svoj dar sporočite na telefonsko številko 01 582 22 25 in boste prejeli na dom položnico. Vaš dar bodo zabeležili učenci, dijaki ali zaposleni iz Zavoda sv. Stanislava.
  • Lahko svoj dar nakažete na TRR: SI56 0203 2009 1434 483 

Sklic: SI00 478-2019 

Naslov: Karitas v Zavodu sv. StanislavaŠtula 23, 1210 Ljubljana Šentvid 

  • SMS Donacije: Na telefonsko številko 1919 pošljite SMS z besedilom UPANJE (če želite darovati 1 €) ali UPANJE5 (če želite darovati 5 €). 

Najlepše se vam zahvaljujemo za vašo pozornost in velikodušnost! 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.