Obvestila za starše


Dvig vstopnic za letni koncert v Cankarjevem domu

Obveščam vas, da so po današnjem (ponedeljek) dnevu pošle vse vstopnice, ki so bile na razpolago za prodajo. Za informacije o morebitnih dodatnih vstopnicah, ki bodo morda še na voljo v tednu pred koncertom, pokličite tajništvo zavoda na tel. št. 031 708 313 od 11.00 do 12.00 v času delovnih dni.

Tisti, ki ste vstopnice že rezervirali in plačali, boste le-te lahko dvignili po prvomajskih počitnicah vsak delavnik od 6. do 10 maja pred atrijem zavodske cerkve sv. Stanislava, in sicer od 7.00 – 8.00, 10.00 – 11.00 ter 14.00 – 15.00. V petek, 10. maja, bo možen dvig vstopnic tudi od 14.00 do 16.30. Rezervirane vstopnice boste lahko dvignili tudi na dan koncerta od 17.00 do 17.45 v preddverju Gallusove dvorane Cankarjevega doma.


Dobrodelna postna akcija

Ker je dobrodelnost ena od temeljnih vrednot Zavoda sv. Stanislava, že 25 let vsako leto pripravimo dve dobrodelni akciji, s katerima želimo v mladih prebuditi občutljivost do sočloveka.

V letošnjem postu bomo zbirali za bolnišnico v Etiopiji. Tam delujejo redovnice misijonarke ljubezni. Primanjkuje jim osnovnega sanitetnega materiala (povojev, gaze ipd.), zdravil in hrane. Zato ne morejo v tolikšni meri, kot bi želele, poskrbeti za ranjence in bolnike, med katerimi je precej otrok. Primer, ki ga je povedala naša dijakinja Leila, ko je bila v Etiopiji lansko poletje: ker je primanjkovalo sanitetnega materiala, so bili primorani, da so ranjencem s plastičnimi vrečkami obvezovali rane. Drugega niso imeli.

Potrudi se in zberi nekaj starega papirja, ki ga prinesi v šolo v torek, 12. marca. Izkupiček, ki ga bomo dobili za star papir, bo šel v dobrodelno akcijo.

Ganljiva odmeva na minule dobrodelne akcije:

1. Zahvala p. Rozmana, ki smo mu v lasnki postni akciji pomagali pri nakupu klopi za šolo v Zambiji

2. Zahvala slovenske družine, ki ima očeta invalida, mama pa je ostala brez službe in smo ji pomagali v adventni akciji


Posnetek predavanja norveških učiteljev “Risk play”

V januarju smo gostili dva norveška učitelja  s šole, kjer imajo posebno obliko “podaljšanega bivanja”, saj otroci popoldne preživaljajo v gozdu. Posredovala sta nam veliko idej, pripravila pa sta tudi predavanje za učitelje in starše z naslovom “Risk play”. Posetek je objavljen TUKAJ.


Posnetek slavnostne akademije ob 25-letnici ŠKG in 10-letnici OŠ AŠ:

si lahko pogledate TUKAJ.


Kulturna šola 2018

Posnetek naših otrok za “Kulturno šolo 2018” si je možno ogledati tudi na SPLETU.


Trije poskusi za tekmovanje iz kemijskih poskusov OŠ 2018:

Vijolična barva izginja: TUKAJ

Zlati dež: TUKAJ

Oborina je, oborine ni: TUKAJ 


Priporočamo ogled oddaje SVETO IN SVET

Pasti in izzivi odraščanja so bili v vseh zgodovinskih obdobjih pogojeni z vrednotami in duhom časa. Današnji otroci in mladostniki si utirajo pot in iščejo svoj izraz in svoj duh v zahtevnem okolju družbenih sprememb, v hitrem razvoju informacijskih sistemov in v vedno bolj zapletenih odnosih. Kako jim lahko stojimo ob strani starši, učitelji in strokovnjaki? O teh vprašanji se bomo pogovarjali z dr. Katarino Kompan Erzar, psihoterapevtko in docentko za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti, z Marijano Kolenko, ravnateljico OŠ Lava v Celju in z dr. Sebastjanom Kristovičem, psihoterapevtom in direktorjem Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo. Voditeljica oddaje je Mateja Šetinc (vir: MMC RTVSLO)

Termini za INTERESNE DEJAVNOSTI

(Pridržujemo si pravico do manjših sprememb.)


Pismo ravnateljice ob začetku šolskega leta

Pismo ravnateljice ob novem začetku


Knjige za starše

V knjižnici imamo kar nekaj literature za starše: Popis knjig za starše. Vabimo Vas k obisku knjižnice.


Ples – posnetek

Videoposnetek z dobrodelnega plesa: TUKAJ


© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.