OBVESTILO – PRVI ŠOLSKI DAN, 2. 9. 2019

Dragi učenci, avgustovski dnevi minevajo in naše misli so že pri razgibanem prvem šolskem dnevu, ki bo 2. 9. 2019.

Učenci 5. razreda se zberete pred šolo med 7.00 in 7.20, ob 7.30 pa že odpotujete v šolo v naravi v Pacug.

Učenci od 2. do 9. razreda – z izjemo petošolcev – se zberete v šolski avli ob 8.00. Z razredniki in učitelji, s sošolkami in sošolci, s skupnim druženjem in programom celotnega Zavoda sv. Stanislava bomo nadaljevali ob 9.00 na forumu, nato v zavodski cerkvi. Mlajši učenci boste zatem sodelovali pri sprejemu prvošolcev, učenci od 5. do 9. razreda pa boste nadaljevali pouk po urniku od 4. šolske ure dalje. Ne pozabite na šolske torbe s potrebščinami in šolske copate.

Učenci 1. razreda bodo s šolskimi torbami ob spremstvu staršev prišli pred dvorano Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava ob 11. uri, ko bomo pričeli slovesnost prvega šolskega dne za nove učence naše šolske skupnosti.

Učenci bodo ta dan prejeli šolsko malico, ne pa zajtrka in kosila. Oddelki podaljšanega bivanja bodo po kocu pouka izvajali program in dežurstvo za učence od 2. do 4. razreda do vključno 17. ure.

Dobrodošli v šoli!

Nuša Pohlin Schwarzbartl, ravnateljica


 

ODJAVNICA za učbeniški sklad 2019

UČBENIŠKI SKLAD ZA ŠOLSKO LETO 2019

1. razred

2. razred

3.razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

9. razred


 

Posnetek predavanja norveških učiteljev “Risk play”

V januarju smo gostili dva norveška učitelja  s šole, kjer imajo posebno obliko “podaljšanega bivanja”, saj otroci popoldne preživaljajo v gozdu. Posredovala sta nam veliko idej, pripravila pa sta tudi predavanje za učitelje in starše z naslovom “Risk play”. Posetek je objavljen TUKAJ.


Posnetek slavnostne akademije ob 25-letnici ŠKG in 10-letnici OŠ AŠ:

si lahko pogledate TUKAJ.


Kulturna šola 2018

Posnetek naših otrok za “Kulturno šolo 2018” si je možno ogledati tudi na SPLETU.


Trije poskusi za tekmovanje iz kemijskih poskusov OŠ 2018:

Vijolična barva izginja: TUKAJ

Zlati dež: TUKAJ

Oborina je, oborine ni: TUKAJ 


Priporočamo ogled oddaje SVETO IN SVET

Pasti in izzivi odraščanja so bili v vseh zgodovinskih obdobjih pogojeni z vrednotami in duhom časa. Današnji otroci in mladostniki si utirajo pot in iščejo svoj izraz in svoj duh v zahtevnem okolju družbenih sprememb, v hitrem razvoju informacijskih sistemov in v vedno bolj zapletenih odnosih. Kako jim lahko stojimo ob strani starši, učitelji in strokovnjaki? O teh vprašanji se bomo pogovarjali z dr. Katarino Kompan Erzar, psihoterapevtko in docentko za zakonsko in družinsko terapijo na Teološki fakulteti, z Marijano Kolenko, ravnateljico OŠ Lava v Celju in z dr. Sebastjanom Kristovičem, psihoterapevtom in direktorjem Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo. Voditeljica oddaje je Mateja Šetinc (vir: MMC RTVSLO)

Knjige za starše

V knjižnici imamo kar nekaj literature za starše: Popis knjig za starše. Vabimo Vas k obisku knjižnice.


Ples – posnetek

Videoposnetek z dobrodelnega plesa: TUKAJ


© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.