KNJIŽNICA


ODJAVNICA za učbeniški sklad 2019

UČBENIŠKI SKLAD ZA ŠOLSKO LETO 2019

1. razred

2. razred

3.razred

4. razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

9. razred


BRALNE ČAJANKE

V četrtek, 9.5., smo imeli bralno čajanko za učence od 4. do 9. razreda. Predstavljeni sta bili novi knjigi Sanjačka in Nočni cirkus. V petek, 10.5., smo imeli bralno čajanko od 1.do 3. razreda.
Med 1.4. in  5.4 je v knjižnici potekal bralni teden. Poleg ur pravljic in delavnic so učenci lahko obiskali dve bralni čajanki. Prva je potekala v sredo, 3.4., in je bila namenjena prvi triadi. Učenki Zala in Neža sta predstavili nekaj knjig. V četrtek, 4.4., pa je potekala bralna čajanka za učence 4. – 9. razreda. Učiteljici Anja in Sara sta se pogovarjali o priljubljenih knjigah med učenci.

 

V četrtek, 21.3., je potekala bralna čajanka. Učenci so se s knjižničarko Marijo pogovarjali o knjigi Zvezek in brezvezek in Bojevniški princi. Pri starejših učencih je bilo govora o knjigi Zimska zaročenca, Temna junakinja. Naslednja bralna čajanka bo 4.4, ki bo potekala v okviru bralnega tedna.

V četrtek, 21.2., je potekala bralna čajanka. Knjižničarka Marija je učencem predstavila knjige Deklica, ki je pila mesečino, Stekleni otroci, Lov za templjarskim zakladom in Vsak s svojega planeta. Po predstaviti je potekal pogovor o knjigah, ki so jih brali učenci.

 

V četrtek, 17.1.2019, je v knjižnici potekala bralna čajanka. Pogovarjali smo se o knjigi Moraska molitev, ter kakšne knjige rajši beremo. Učenec David nam je predstavil knjigo Neverjetnih pet.

 

V četrtek, 6.12., je v knjižnici potekala Miklavževa bralna čajanka. Pogovarjali smo se o zbirki ljubezen & skrivnost, ter Amanda X. S starejšimi učenkami je bilo govora o zbirki Stravaganza, ter o njihovih najljubših knjigah.

 

V četrtek, 8.11., je potekala bralna čajanka. Z mlajšimi učenci smo se pogovarjali o delih avtorja R. L. Stine. Starejši pa so predstavili knjige Vinetou, Ranta vrača udarec in Dežela čudes.

 

V četrtek, 20.9., je med glavnim odmorom v knjižnici potekala 1. bralna čajanka v letošnjem šolskem letu. Z mlajšimi bralci smo prebrali odlomek knjige Brezupno obupni otroci 2. Pri starejših pa je pogovor tekel o knjigi deček v črtasti pižami in Neskončen stolp Želv. Naslednja bralna čajanka bo 18.10.

 

 V četrtek, 18.10., je potekala 2. bralna čajanka. Mlajši učenci so se pogovarjali o zbirkah novohlačniki, 5 prijateljev in skrivnost.  Pri starejših pa je bilo govora o Ani Frank in Chandri.

 

 

KRONIKA PRETEKLIH BRALNIH ČAJANK


Seznam knjig, ki jih učenci priporočajo učencem, najdete TUKAJ.


Branje POD KROŠNJAMI

Ob lepih dneh je v Učilnici v naravi ali v parku potekalo BRANJE POD KROŠNJAMI.

pod krošnjami_1 pod krošnjami_2

Seznami za BRALNO ZNAČKO 2018/2019

seznam bralna značka 1. razred
seznam bralna značka 2. razred
seznam bralna značka 3. razred
seznam bralna značka 4. razred
seznam bralna značka 5. razred
seznam bralna znacka 6. razred
seznam bralna znacka 7. razred
seznam bralna značka 8. razred
seznam bralna značka 9. razred
EKO BRALNA ZNAČKA
Slomškovo bralno priznanje

Angleška bralna značka 6. – 9. razred

Angleška bralna značka letos tudi za predmetni pouk poteka malo drugače. Učenci preberejo katerokoli angleško knjigo, ki je bila izvirno napisana v angleškem jeziku. Ko jo preberejo, napišejo v zvezek avtorja, naslov in obnovo. Po dogovoru z učiteljico angleščine, knjigo na pogovorni uri tudi predstavijo. Če je le možno, jo imajo s seboj. Knjige so na voljo v šolski knjižnici, seveda lahko knjižničarka tudi svetuje, učenci pa si jo lahko izberejo tudi drugje. Knjiga naj ne bo ne prelahka in ne pretežka, pač pa naj bo učencu v izziv.

Angleška bralna značka 1.- 4. razred

Kot vsa leta učenci preberejo knjigo (lahko tudi po nasvetu učiteljice) in jo predstavijo. Knjige so na voljo v šolski knjižnici, seveda lahko knjižničarka tudi svetuje, učenci pa si jo lahko izberejo tudi drugje. Knjiga naj ne bo ne prelahka in ne pretežka, pač pa naj bo učencu v izziv.Opozorilo: v primeru izgube knjižnične izkaznice je potrebno za novo izkaznico plačati 50 centov.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.