Naši učenci vrhunski na mednarodnem glasbenem odru

Da je zavzeto delo učencev in učiteljev Glasbene šole Matije Tomca poplačano, so pokazali rezultati treh pomladnih mednarodnih glasbenih tekmovanj.

Učenki klavirja Iva Kostić in Ivana Skubic, njuna mentorica je Nadja Vodišek, sta v spomladanskem delu mednarodnega spletnega tekmovanja World Open Online Competition z rezultatom 98,66 točk dosegli absolutno prvo mesto v svoji kategoriji. Zaradi največjega števila točk bosta sodelovali tudi na Masters finalu.
Tekmovalnemu posnetku lahko prisluhnete tukaj.

Neža Močnik, učenka petja pri učiteljici Marti Močnik Pirc, se je udeležila 3. mednarodnega glasbenega tekmovanja Musica Goritiensis, ki je med 27. 3. in 1. 4. 2023 potekalo v Novi Gorici. Tekmovanje, katerega namen je širjenje glasbene kulture ter spodbujanje mladih k študiju in medsebojnemu spoznavanju, združuje mlade glasbenike do 30. leta starosti, obeh spolov in vseh narodnosti.
S tekmovalnim nastopom je Neža prepričala mednarodno žirijo in v svoji kategoriji osvojila drugo mesto in drugo nagrado. Na klavirju je z njo pretanjeno muziciral Primož Bratina.

Na 2. Mednarodnem glasbenem tekmovanju, ki je potekalo v Italianskem Cervignanu di Friuli, so se v soboto, 1. aprila 2023, pomerili tudi trije naši učenci flavte mentorice Annemarie Glavič. Tekmovanja se je udeležilo 145 mladih glasbenikov iz kar šestindvajsetih držav.
Valentin Bartolj je v svoji kategoriji osvojil zlato, Lili Perko pa v isti kategoriji srebro. Karin Ostanek je prejela priznanje za udeležbo. Z odlično klavirsko spremljavo je korepetitor Miha Klemenc omogočil, da so se tekmovalci na odru počutili sproščeno in odigrali po svojih najboljših močeh.

V najzrelejši starostni kategoriji je tekmovala tudi učiteljica Annemarie Glavič, ki je prepričljivo zmagala in zbrano občinstvo navdušila še z nastopom na večernem koncertu.

Vsem učencem, mentorjem in korepetitorjema iskreno čestitamo za vztrajno delo, predanost in zavzeto skupno sodelovanje.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content