V Zavodu sv. Stanislava je mogoče najeti konferečne in koncertne prostore (dvorana Matije Tomca, soba Marijana Tršarja, sobe Kregarjeve galerije), športne prostore (dve veliki športni dvorani, mala telovadnica, plesna soba), atrije, razrede, računalniško učilnico in med poletnimi počitnicami tudi sobe za goste.

 

 

Dvorana Matije Tomca

Že ob dograditvi zavoda v začetku 20. stoletja je bila dvorana odlično opremljena. V njej so se vrstile šolske dramske predstave in različni glasbeni dogodki. Tudi danes v njej dijaki prirejajo dramske predstave, dramski festival, koncerte in pevski festival. Prav tako dvorano za koncerte in recitale uporablja glasbena šola.

Dvorana je zaradi dobre opremljenosti (vrhunski klavir in pianino, ozvočenje, praktikabli, reflektorji, projekcijsko platno, LCD projektor…) namenjena zelo raznovrstnim dogodkom. V njej se vsakodnevno odvijajo koncerti, uprizoritve iger, seminarji, konference, šolski plesi in druga srečanja.

Akustična dvorana je posebej primerna za nastope komornih skupin, solistov, zborov in manjših orkestralnih zasedb. Primerna je tudi za glasbene seminarje ali glasbeni pouk na klavirju Steinway&Sons model D 274.

Ker je Zavod sv. Stanislava odmaknjen od mestnega vrveža, je dvorano (predvsem med vikendi in v času počitnic) mogoče uporabiti tudi za snemanje. Obiskovalcem prireditev pa je na voljo preko 160 urejenih parkirišč.

Cena najema dvorane je odvisna od časa najema in dodatnih želja najemnikov in se giblje med 300 in 750 €.

 

Soba Marijana Tršarja

Ta konferenčna soba je dobila ime po stalni razstavi del akademskega slikarja Marijana Tršarja, v kateri avtor predstavlja slike, ki so nastale v času, ko je bil zaprt v taboriščih Gonars in Teharje.
Mize so v tej sobi razporejene v krogu, okrog njih pa so stoli za 25 ljudi.

Ker je soba nekoliko odmaknjena od šolskih prostorov, je zelo primerna za delo skupin, ki niso vezane na šolski urnik. Prostor je opremljen z LCD projektorjem, uporabnikom pa je na voljo brezžična internetna povezava.

Cena najema je odvisna od časa najema in se giblje med 80 in 160 €.

 

Kregarjeva galerija

V pritličju zavoda se nahaja Kregarjeva galerija, kjer je na ogled stalna razstava del akademskega slikarja, duhovnika, nekdanjega dijaka in profesorja risanja v Zavodu – Staneta Kregarja.

V sklopu galerije je več prostorov, ki so opremljeni s klavirji in pianini ter tako primerni za manjše glasbene dogodke, popoldne pa v njih poteka pouka naše glasbene šole. Galerije so primerne tudi kot konferenčni prostori, ki sprejmejo do 60 obiskovalcev.

Zunanji najemniki jih lahko uporabljajo predvsem v dopoldanskem času ali večernem času in med vikendi.

Cena najema je odvisna od časa najema in dodatnih želja najemnikov in se giblje med 100 in 280 €.

 

Atriji

Gimnazijski atrij meri 600 m2 in je eden največjih atrijev v Ljubljani. Fontano v atriju krasi skulptura, ki je delo akademskega kiparja Draga Tršarja: v njej se kipi posameznikov zlivajo v enovit skupen lik in v sredini dajejo častno mesto Učitelju.

V atriju potekajo najrazličnejše prireditve, od koncertov, srečanj nekdanjih dijakov pa vse do zaključnih prireditev ob koncu šolskega leta.

Dva pokrita atrija dopolnjujeta bogato ponudbo prostorov, ki jih ponuja Zavod sv. Stanislava. Večji Kregarjev in manjši Meršolov atrij sta namenjena predvsem slikarskim in kiparskim razstavam pa tudi glasbenim nastopom zaključenih skupin. Večji izmed obeh pokritih atrijev meri kar 90 m².

Ker sta pokrita atrija predvsem namenjena razstavni dejavnosti, ju je mogoče najeti le, kadar trenutne razstave to omogočajo. Cena najema atrijev je odvisna od velikosti atrija, časa najema ter dodatnih želja najemnikov in se giblje od 40 do 950 €.

 

Razredi in računalniška učilnica

V času izven pouka je mogoče najeti tudi posamezne gimnazijske razrede in računalniško učilnico. Vsi učilnice so opremljene z LCD projektorjem in brezžično internetno povezavo ter sprejmejo do 32 ljudi.

Cena najema je odvisna od časa najema in se giblje med 40 in 80 € za razred in 140 in 260 € za računalniško učilnico.

 

Športni prostori

V sklopu Zavoda sv. Stanislava se nahajata dve veliki in sodobno opremljeni športni dvorani, v katerih dopoldne poteka pouk, v popoldanskem času pa razne športne dejavnosti gimnazije, osnovne šole in vrtca, na voljo pa sta tudi za rekreacijo dijakov in študentov ter za zunanji najem. Obe veliki dvorani je z zaveso mogoče razdeliti na dva dela, opremljeni pa sta tudi s pripadajočimi garderobami, tuši in tribunami.

V eni od velikih športnih dvoran je plezalna stena, na kateri že vrsto let poteka Državno srednješolsko tekmovanje v športnem plezanju, manjša plezalna stena pa je tudi v mali telovadnici. Za najem je na voljo tudi plesna soba. Uporabnikom športnih prostorov je na voljo tudi fitnes.

Cene najema športnih so odvisne od prostora in časa najema. Več informacij o cenah za posamezen prostor najdete v ceniku ali pri odgovornem za najeme.

 

Sobe za goste

V času poletnih počitnic (med 25. junijem in 30. avgustom) je za zaključene skipine mogoče najeti tudi preprosto opremljene sobe in apartmaje v Dijaškem domu. Najemnikom sob v tem času po dogovoru nudimo tudi prehrano in uporabo ostalih zavodskih prostorov.

Cena najema je odvisna od tipa sobe in se giblje med 20 in 24 €.

Cene najema konferenčih in koncertnih dvoran in sob (Navedene cene vsebujejo 22% DDV.)

1-2 uri 2-4 ure 4 ure – cel dan
Dvorana Matije Tomca  300 € 450 € 600 €
Soba Marijana Tršarja  80 € 120 € 160 €
Kregarjeva Galerija 100 € 150 € 200 €

Cene najema atrijev (Navedene cene vsebujejo 22% ddv.)

1-2 uri 2-4 ure 4 ure – cel dan
Gimnazijski atrij  400 € 600 € 800 €
Kregarjev atrij  80 € 120 € 160 €
Meršolov atrij 40 € 60 € 80 €

Cene najema učilnic (Navedene cene vsebujejo 22% ddv.)

1-2 uri 2-4 ure 4 ure – cel dan
Gimnazijski razred  40 € 60 € 80 €
Računalniška učilnica  140 € 200 € 260 €
Mag. Matija Mitja Štih

Mag. Matija Mitja Štih Koordinator dejavnosti

Štula 23
1210 Ljubljana Šentvid
Tel: 01 58 22 202
Faks: 01 512 10 65

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content