Zbori in orkestra v Zavodu sv. Stanislava

V Zavodu sv. Stanislava se je v tridesetih letih oblikovala edinstvena zborovska piramida, ki predstavlja unikum v slovenskem in evropskem prostoru tako po kvaliteti kot po kvantiteti. V naši hiši deluje kar deset zborov ter dva orkestra. Učenci OŠ Alojzija Šuštarja sodelujejo v otroškem in mladinskem pevskem zboru, na gimnaziji deluje šest pevskih zborov, alumni pa prepevajo v dveh študentskih zborih. V zavodu delujeta tudi dva orkestra, Godalni orkester Glasbene šole Matije Tomca ter Orkester Simfonija 23. Vsi zbori in oba orkestra se vsako leto maja predstavijo na letnem koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

V zadnjih desetletjih so naši najuspešnejši zbori z odmevnimi koncerti, uspehi na tekmovanjih ter sodelovanjem na najpomembnejših zborovskih dogodkih privzdignili ter pomembno sooblikovali slovenski in svetovni zborovski milje.

Petje v zborih in igranje v orkestru:

  • v mladih krepi samozavest in duha skupnosti
  • spodbuja ustvarjalnost in vztrajnost
  • omogoča neverjetna doživetja na koncertnih odrih, potovanjih, turnejah, festivalih
  • razvija čut za bližnjega in željo po oblikovanju pozitivnega ozračja
  • odpira za presežno razsežnost bivanja
  • plemeniti človekovo notranjost

 

Zbore na Škofijski klasični gimnaziji vodijo vrhunski mednarodno uveljavljeni dirigenti:

Damijan Močnik, Helena Fojkar Zupančič, Marjetka Kozmus, Tine Bec, Neža Križnar Ristič in Miha Zupanc Kovač.

»Mlada dekleta in fantje pojejo prav vse: jazz, pop, renesančne napeve, Mozarta, skladbe, značilne za njihovo domovino in navsezadnje je vseeno, kaj je trenutno v modi, saj poslušalcem posredujejo veselje do glasbe. Njihovi glasovi vsebujejo moč in žlahtnost, obrazi žarijo …«

Kritika v časopisu po koncertu v Leverkusnu (Nemčija)

 

»Milostni trenutki ob pevskem nastopu, ko te zajame val in nisi več ti, si ton, melodija, delček te neskončne celote in popolnosti. Tako majhen, vendar je točno to tvoje mesto in hvaležnost, da si se našel tu, je brezmejna.«

Blažka, pevka

 

Vabimo vas, da si podrobneje ogledate predstavitev delovanja in dosežke naših zborov in orkestrov v meniju na desni oz. na dnu strani.

 

Zaključni koncert Maksi veselje

Pevke in pevci Dekliškega zbora 1. letnika, Fantovskega zbora 1. letnika, (Z)Mešanega zbora ter Vokalne skupine ŠKG smo pred dvema tednoma na Zaključnem koncertu vsem zbranim poslušalcem v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja nasuli maksi veselja. 😊

Državno tekmovanje otroških pevskih zborov

Otroški pevski zbor OŠ Alojzija Šuštarja je na Državnem tekmovanju v Zagorju osvojil zlato priznanje z odliko in drugo mesto. Poleg tega so osvojili še posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, zborovodja Tine Bec pa je dobil priznanje za najboljšega zborovodjo debitanta.

Slavnostni koncert ob 30-letnici ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava

V nedeljo, 12. maja 2024, je bil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma dvakrat izveden slavnostni koncert, s katerim smo v Zavodu sv. Stanislava obeležili 30-letnico ponovnega delovanja. Zbori in orkestra Zavoda sv. Stanislava z gosti so izvajali glasbo Jožeta Privška in kantato CARMINA BURANA Carla Orffa.

Letni koncert Mladinskega mešanega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije

Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije je imel letni koncert v sredo, 3. aprila, v župnijski cerkvi Ljubljana Kašelj-Zalog.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content