Sklad za pomoč družinam

Že ob ustanavljanju zavoda pred dobrim stoletjem je škof Jeglič želel, da denar ne bi bil ovira za šolanje otrok. V skladu z njegovo željo tudi v moderni dobi delovanja zavoda socialno šibkejše družine ali družine z več otroki prejemajo pomoč iz Sklada za pomoč družinam. Od leta 2008 sklad pomaga tudi družinam otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Alojzija Šuštarja.

V okviru plačila za razširjeni program starši otrok namreč financirajo tisti del pouka, ki ni financiran iz javnih sredstev, poleg tega pa tudi vse dodatne dejavnosti vključno z – denimo – ekskurzijami, ki so del pouka in se jih razredi udeležijo kot skupnost. Tovrstni dodatni program tako ni na voljo le za tiste, ki si to lahko privoščijo, ampak za vse. Da pa bi mesečni prispevek ne bil ovira za vpis otrok, Sklad za pomoč družinam mesečno razdeli okoli 10.000 EUR v različni višini in tako omogoča šolanje v zavodu tudi otrokom iz številčnejših ali socialno šibkejših družin.

V sklad darujejo profesorji, učitelji, nekdanji dijaki, starši tistih otrok, ki to zmorejo, in številni drugi dobrotniki. Nekateri že od samega začetka ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava. Njihova pomoč letno omogoča bolj mirno šolanje več kot 130 otrokom. Vsem dobrotnikom se iskreno zahvaljujemo za vašo pomoč.

Vse, ki se zavedate pomena vzgoje in izobraževanja mladine za prihodnost našega naroda in Cerkve ter želite podpreti naše napore, pa vabimo, da se nam pridružite in izpolnite pristopno izjavo ali položnico in tudi sami postanete dobrotniki Sklada za pomoč družinam.

Načini prispevanja v Sklad za pomoč družinam

  1. PO POLOŽNICI

Po pošti vam lahko pošljemo položnico.

  1. PO PRISTOPNI IZJAVI

Vsak mesec nakažete vsaj 5 evrov. Vsoto, ki jo želite darovati, vpišete v za to pripravljen prostor. Sklad vam bo sproti pošiljal izpolnjene položnice.

Da nimate skrbi vsak mesec, lahko darujete enkrat, dvakrat ali večkrat večjo vsoto. Možno je nakazilo preko trajnika.

* Darujete lahko ob življenjskih jubilejih ali namesto cvetja na grob umrlih.

* V sklad lahko prispevate iz zapuščin ali pa svoje premoženje po smrti namenite v stalno podporo, ki nosi vaše ime.

* Ustanovite lahko stalno štipendijo oziroma pomoč družini ali dijaku. To pomeni, da podarite glavnico, iz obresti pa se podeljuje mesečna pomoč družini.

Za dodatna pojasnila nam pišite ali nas pokličite.

[email protected], tel.: 01/58 22 208, ga. Veronika Golob, tajnica sklada

Uradne ure so od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro.

Vloga za prejem sredstev iz sklada za šolsko leto 2020/2021 je elektronsko dostopna na povezavi. Oddate jo lahko do 10. 10. 2020.

 

Karitas v Zavodu sv. Stanislava
Sklad za pomoč družinam
Štula 23
1210 Ljubljana Šentvid
D.Š.: 97121932
TRR: SI56 0203 2009 1434 483 (odprt pri NLB d. d.)

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.