Sredstva za svoje delovanje zavod zaradi izvajanja javnih šolskih programov v veliki meri pridobiva iz državnega proračuna. Kot zasebna institucija, ki ne uživa povsem enakega položaja kot državne šole, pa moramo finančno precejšen zalogaj zagotavljati tudi sami. Del sredstev za delovanje zavod prejme s strani staršev otrok, ki se šolajo v zavodu. Da je mogoče zagotoviti uspešno delovanje z vsemi dodatnimi dejavnostmi ter da denar ni ovira pri vpisu otrok v katero izmed enot v zavodu, ssmo hvaležni tudi za dobroto in naklonjenost različnih organizacij in posameznikov.

Ustanoviteljica zavoda, Nadškofija Ljubljana, zagotavlja sredstva predvsem za obnove in investicije. Naša hvaležnost je namenjena tudi vsem posameznikom, ki s svojimi darovi in molitveno podporo spremljajo delo zavoda.

V nadaljevanju je opisanih nekaj načinov, kako lahko tudi vi podprete delovanje zavoda.

Donacije

Za informacije v zvezi z donacijami za konkretne projekte se obrnite na ekonoma g. Filipa Ferenčaka, [email protected], 01/5822201.

Podatki za donacije:

Zavod sv. Stanislava
Štula 23
1210 Ljubljana Šentvid
mat. št.: 5699827000
ID za DDV: SI13707787
IBAN SI56 0292 2001 3951 214 (odprt pri NLB d. d., Trg republike 2, 1520 Ljubljana)
SWIFT oz. BIC: LJBASI2X

 

Namenitev dela dohodnine za donacije

Zakon o dohodnini omogoča davčnim zavezancem, da sami odločate, komu boste namenili do 1-odstotni delež odmerjene dohodnine, ki ga država namenja za donacije upravičenim organizacijam. Davčni zavezanci lahko torej del dohodnine, ki ga od vas v vsakem primeru vzame država in ne pomeni nikakršne dodatne davčne obremenitve, preusmerite v donacijsko podporo upravičenim organizacijam. Med upravičenci za ta del dohodnine je tudi Zavod sv. Stanislava (dav. št. 13707787).

Obrazec za namenitev dela dohodnine – pdf

Obrazec za namenitev dela dohodnine – edavki

Na spletni strani davčne uprave (edavki.durs.si) lahko dobite obrazec Zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije. Na isti spletni strani lahko svojo zahtevo izrazite v elektronski obliki. Vnesite davčno številko Zavoda sv. Stanislava (13707787) ter vpišite odstotek (največ 1 %).

Na edavki lahko preverite, kateri organizaciji ste namenili del dohodnine.

Vaša odločitev bo pripomogla, da bomo v Zavodu sv. Stanislava lahko še naprej razvijali različne šolske in obšolske dejavnosti, s katerimi bogatimo vzgojno-izobraževalni proces otrok in mladih na Škofijski klasični gimnaziji, v Jegličevem dijaškem domu, Osnovni šoli Alojzija Šuštarja, glasbeni šoli ter v Vrtcu Dobrega pastirja. Z vašo pomočjo bomo otrokom in mladim lahko omogočili čim bolj celovito osebnostno rast.

Če se do sedaj še niste odločili za namenitev dela dohodnine, lahko to storite kadarkoli. Prav tako lahko vedno spremenite svojo odločitev. Vaša odločitev za vas ne predstavlja nobene dodatne finančne obremenitve.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo na naslovu: [email protected].

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content