Aktiven dan, ki je bil politično, duhovno in družabno obarvan

Na lep sončen dan se nismo odpravili v šolo, da bi celo dopoldne preživeli v klopi pri pouku, ampak smo se v petek, 17. 3. 2023, že zjutraj odpravili na pot proti Primorski. Dobili smo priložnost za udeležbo na okrogli mizi na temo prihodnosti zaposlovanja v sklopu pogovorov s slovenskimi evropskimi poslanci Če bi jaz odločal.

Zlato in srebrni priznanji na državnem Cankarjevem tekmovanju

Na Tekmovanju v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje, ki vsako leto poteka v treh stopnjah (šolski, regijski in državni - ta se je odvila v Ljubljani v soboto, 11. marca 2023) smo naposled dočakali uradne rezultate.

Državno srednješolsko tekmovanje v pisanju filozofskega eseja

V petek, 24. marca je na gimnaziji v Ravnah na Koroškem potekalo Državno srednješolsko tekmovanje v pisanju filozofskega eseja.

Terenske vaje za maturante biologije

V petek, 24. marca 2023, popoldne so se na terenske vaje odpravili dijaki prve skupine priprav na maturo iz biologije. Kot že mnogo let do sedaj so nas prijazno sprejeli v CŠOD Čebelica v Veliki Loki.

Državno tekmovanje iz biologije

V soboto, 18. marca 2023, se je 9 naših dijakov udeležilo Državnega tekmovanja iz biologije na FAMNIT (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) v Kopru. Dijaki nižjih letnikov so tekmovali v poznavanju solin, dijaki višjih letnikov pa iz celotne snovi biologije.

Tek po zavodskih hodnikih

V sredo, 22.3., je potekal prvi Tek po hodnikih zavoda. Organizirali smo ga dijaki 3. letnika v okviru projektne naloge pod mentorstvom profesorja Jerneja Piska. Tek je bil rekreacijski, po največjem številu udeležencev pa so zmagali 2. d in 4. vzgojna skupina.

 

 

 

  • Ker diham na svoj načinZgodbe, ki jih piše Škofijska klasična gimnazija

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA

    [email protected]

    Tajništvo: (01) 58 22 245

    Svetovalna služba: (01) 58 22 210

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content