Dijaška razstava in literarno glasilo Domače vaje

Ob zaključku šolskega leta v Kregarjevem atriju že tradicionalno postavljamo na ogled razstavo dijakov Škofijske klasične gimnazije, ki so ustvarjali v Likovni šoli pod mentorstvom akad. slikarke mag. Nike Zupančič in v Delavnicah grafičnega oblikovanja pod vodstvom mag. Nine Malovrh, pregledu likovnega ustvarjanja pa se pridruži tudi predstavitev literarnega glasila Domače vaje (mentorica prof. Mateja Gomboc).

Vpis novih učencev za šolsko leto 2018/19

Vpis novih učencev v glasbeno šolo bo v sredo, 6. junija, in v četrtek, 7. junija 2018, od 8.00 do 10.00 in od 16.00 do 18.00 v Meršolovem atriju in tajništvu glasbene šole.

Alumna Škofijske klasične gimnazije sodelujeta na arhitekturnem bienalu v Benetkah

16. arhitekturni bienale v Benetkah, ki je ena največjih arhitekturnih razstav na svetu, se začenja 26. maja 2018. Na njem sodelujeta tudi dva alumna ŠKG Tadej Bolta in Klara Bohinc, ki oba delata v arhitekturnem biroju Arrea pod vodstvom Maruše Zorec.

Dve kolajni v plezanju

V torek, 15. maja, smo na področnem tekmovanju v športnem plezanju v plezalnem centru Ljubljana v Štepanjskem naselju osvojili dve kolajni med nelicenciranimi tekmovalci.

Mladost iz zrn sonca stkana

Zavod sv. Stanislava je v praznovanje jubilejnega leta srebrnih jubilejev gimnazije in dijaškega doma ter desetletnice osnovne šole vstopil s pravim glasbenim praznikom. Mladostna razigranost in ubranost, 9 zborov in 2 orkestra, več kot 500 nastopajočih in mogočnost Brucknerjevega Te Deuma bodo v vseh prisotnih pustili trajen vtis.

Z videoposnetkom uspeli na mednarodnem natečaju

Na mednarodnem tečaju o problematiki prenaseljenosti je skupina naših dijakov, tokrat na čelu s Timotejem Cvirnom, s svojim video posnetkom "Food Waste" v finalu v svoji kategoriji dosegla posebno pohvalo ("honorable mention").

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA
    skg@stanislav.si
    Tajništvo: (01) 58 22 245
    Svetovalna služba: (01) 58 22 210

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.