28. državno prvenstvo v športnem plezanju

V sredo in četrtek, 25. in 26. januarja 2023, je na ŠKG potekalo že 28. srednješolsko državno prvenstvo v športnem plezanju. Udeležba je bila rekordna, saj je v dveh dneh tekmovalo kar 199 dijakov in dijakinj.

Državno tekmovanje iz astronomije

V soboto, 14. januarja 2023, je na Gimnaziji Šentvid potekalo državno tekmovanje iz astronomije za Dominkovo priznanje. Udeležili so se ga tudi trije naši dijaki.

Natečaj za pesem ob 30-letnici ŠKG

Ob 30. obletnici Škofijske klasične gimnazije razpisujemo natečaj "Amor magister optimus" za pesem, ki jo bo uglasbil profesor in skladatelj Tine Bec. Z nastalim delom bomo počastili jubilej naše gimnazije.

Prvi letniki se predstavijo – »Čeprav ŠKG ni najlažja gimnazija, mi je všeč.«

V prispevku lahko preberete, kaj 192 škofijcev na začetku njihove gimnazijske poti najbolj razveseljuje, kdo/kaj jim polepša vsak dan na Škofijski klasični gimnaziji in v Jegličevem dijaškem domu ter kje se po prvih štirih mesecih težje znajdejo. Velika večina pravi, da bi še enkrat izbrala ŠKG za svojo gimnazijo in JDD za svoj drugi dom, ker oboje pušča pomembne sledi v njihovem življenju.

Izid knjige Najboljše, kar premorem, Zanj

Pri založbi Družina je te dni izšla knjiga z naslovom Najboljše, kar premorem, Zanj škotskega pastorja Oswalda Chambersa (1874–1917), ki jo je v slovenščino prevedla Lily Schweiger Kotar, profesorica angleščine na Škofijski klasični gimnaziji.

Mladi in EU – obisk dogodka »Mladi za mlade o podnebni pravičnosti«

V petek, 13. januarja 2023, smo se člani krožka Mladi in EU pod vodstvom profesorja Jona Grošlja udeležili okrogle mize Mladi za mlade o podnebni pravičnosti. V Hiši EU so gostje spregovorili o pomenu in nujnosti zelenega prehoda ob upoštevanju podnebne pravičnosti ter o tem, kako ju doseči.

 

 

 

  • Ker diham na svoj načinZgodbe, ki jih piše Škofijska klasična gimnazija

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA

    [email protected]

    Tajništvo: (01) 58 22 245

    Svetovalna služba: (01) 58 22 210

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content