Vstop v adventni čas

Prva svečka na razrednih adventnih venčkih zagori na ponedeljek, prvo šolsko uro, ko se dijaki in profesorji zberemo k molitvi po razredih. Letošnji advent enako kot celo šolsko leto zaznamuje geslo "Delajmo dobro vsem" in povabilo, naj bo to "pot, ki jo bomo hodili ne k dosežkom in uspehom, pač pa k odnosom, k drugim".

Dijaški adventni sejem

Uvod v adventni čas na gimnaziji predstavlja petkovo popoldne, ko poteka v preddverju dvorane Matije Tomca Adventni sejem. Na njem obiskovalci lahko kupijo izdelke, ki so jih pripravili dijaki in profesorji gimnazije ter vzgojitelji dijaškega doma. Prispevki, ki ji na ta dan zberejo, so namenjeni vsakoletni adventni akciji.

Majhni koraki do trajnostnih rešitev – Futur€nvironement Erasmus+

Pri Erasmus+ projektu Futur€nvironment je bilo od 17. do 21. oktobra na vrsti drugo projektno srečanje za dijake in učitelje (LTTA- Learning Teaching Training Activity). Tokrat smo bili gostitelji Zavod sv. Stanislava. K nam v goste je prišlo 39 dijakov iz petih partnerskih šol iz Belgije, Francije, Nemčije, Severne Makedonije in Škotske ter 15 učiteljev.

Tvoj obraz iščem, Gospod – duhovna obnova 1. letnika

V prvi polovici novembra smo se dijaki 1. a razreda odpravili na težko pričakovano duhovno obnovo, katere glavni cilj je bil medsebojno spoznavanje in poglabljanje odnosov med člani našega razreda. Hkrati je bil poudarek tudi na zaupanju v Boga ter zbližanje z njim.

Državno tekmovanje iz logike

V soboto, 12. novembra 2022, je potekalo državno tekmovanje iz logike. Nanj se je uvrstilo 11 dijakov, ki so na tekmovanju prejeli dve zlati (za 3. in 7. mesto v državi) in tri srebrna priznanja. Zahvala za odlične rezultate gre tudi naši bivši dijakinji Emi Razingar, ki je dijake pripravljala na tekmovanje.

Biološko-kemijska izmenjava v Belgiji

Od 6. do 13. novembra 2022 je v Nijlenu v Belgiji potekala biološko-kemijska izmenjava. Nanjo se nas je odpravilo osem dijakov in dve profesorici, gospa Bavec in gospa Prašnikar, ki sta nas lepo popeljali skozi celoten teden.

 

 

 

  • Ker diham na svoj načinZgodbe, ki jih piše Škofijska klasična gimnazija

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA

    [email protected]

    Tajništvo: (01) 58 22 245

    Svetovalna služba: (01) 58 22 210

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content