Iz popotnega dnevnika po Grčiji

1. dan: Vožnja iz Ljubljane do Soluna Komaj sem čakala, da prispemo v Grčijo … 2. dan: Solun Zelo zabavno je bilo opazovati mesto,...   Read More

Tretje mesto na tekmovanju za rekord Šmarne gore

V petek, 30. septembra 2022, je Jurij Rožanec iz 3. b razreda na tekmi za 26. rekord Šmarne gore dosegel odlično tretje mesto v kategoriji mladincev.

Na šolanju v Franciji (4)

Štiri maturantke so letošnje šolsko leto začele malo drugače. Prva dva meseca šolskega leta bodo preživele v Saumurju, kjer obiskujejo pouk v francoski gimnaziji. Kaj se jim dogaja in kakšno življenje živijo, boste lahko prebrali v tem in naslednjih prispevkih.

Dan biomolekularnih znanosti

29. septembra 2022 se je 21 dijakov naše gimnazije udeležilo Dneva biomolekularnih znanosti, kjer smo poslušali kar nekaj zanimivih srednješolskih in študentskih raziskovalnih nalog, spremljali okroglo mizo o biološkem in kemijskem orožju ter dobili temeljit vpogled v potek naravoslovnega raziskovanja v Sloveniji.

Ustvarjalni projekt Wear Scolaire FWSS 21/22

Naš maturant Jure Kotar je ob začetku letošnjega šolskega leta izdal svoj zin Wear Scolaire FWSS 21/22, in sicer kot zaključek umetniškega projekta, ki ga je ustvarjal skozi celotno šolsko leto 2021/22.

Evropski dan jezikov

V ponedeljek, 26. septembra, na evropski dan jezikov so bile oglasne deske vseh jezikov, ki se jih naši dijaki učijo na naši šoli, tudi slovenščine, okrašene s plakati v različnih barvah. Na njih so dijaki lahko odgovarjali na preprosta, malce zahtevnejša in zahtevna vprašanja, odvisno od stopnje njihovega znanja.

 

 

 

  • Ker diham na svoj načinZgodbe, ki jih piše Škofijska klasična gimnazija

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA

    [email protected]

    Tajništvo: (01) 58 22 245

    Svetovalna služba: (01) 58 22 210

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content