Odprtje razstave Likovne šole ŠKG in predstavitev Domačih vaj

Ob bližajočem se zaključku pouka vas vabimo na odprtje razstave Likovne šole ŠKG in predstavitev literarnega zbornika Domače vaje.

Nominiranci za najboljši prevod na tekmovanju Sing-a-Vision

Na zaključno prireditev tekmovanja Sing-a-Vision, ki bo 6. junija 2024 ob 16. uri v Hiši EU v Ljubljani, so kot nominiranci za najboljši prevod vabljeni tudi dijaki naše šole.

Državno tekmovanje iz kemije

Naši dijaki blestijo tudi pri kemiji. Tako so na Državnem tekmovanju iz kemije, ki se je odvijalo 11. maja 2024 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, dosegli dve zlati in dve srebrni Preglovi plaketi.

Razstava o Nikolaju Koperniku

V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Poljske v Republiki Sloveniji vas vabimo na ogled dokumentarne razstave Nikolaj Kopernik – Romanje k zvezdam, posvečene življenju in delu poljskega astronoma.

Soočenje pred evropskimi volitvami

V sredo, 8. maja 2024, je Škofijska strela v knjižnici dr. Antona Breznika pripravila soočenje pred volitvami v Evropski parlament. Gostili smo šest poslanskih kandidatov: Katjo Sluga iz Levice, Katjo Berk Bevc iz NSi, Matjaža Nemca iz SD, Zalo Tomašič iz SDS, Petra Gregorčiča iz SLS in Mateja Graha iz Gibanja Svoboda.

Štiri odličja v atletiki

V torek, 14. maja 2024, so na področnem posamičnem prvenstvu v atletiki naši dijaki ponovno dosegli lepe rezultate. Poleg uvrstitve v finale teka na 100 m in četrtega mesta v skoku v daljino in teku na 1000 m so osvojili še dve bronasti in dve srebrni kolajni.

 

 

 

  • Ker diham na svoj načinZgodbe, ki jih piše Škofijska klasična gimnazija

  • ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA

    [email protected]

    Tajništvo: (01) 58 22 245

    Svetovalna služba: (01) 58 22 210

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content