Skupnost je ena izmed temeljnih vrednot tako Zavoda sv. Stanislava kot tudi Škofijske klasične gimnazije. Veliko število dodatnih dejavnosti v programu od skupnih razrednih duhovnih vikendov, do priložnosti kot so športna tekmovanja, pevski festivali ali skupno praznovanje nekaterih praznikov je namenjenih predvsem grajenju, povezovanju in utrjevanju razredne skupnosti. Tako ni presenetljivo, da številni nekdanji sošolci ohranjajo stike tudi dolga leta po gimnaziji. Ob drugih dejavnostih se združujejo tudi v Študentskem društvu Megaron in Klubu alumni ŠKG. Konec leta 2015 pa je svoje šolanje na OŠ Alojzija Šuštarja končala tudi prva generacija osnovnošolcev. Morda bomo tako v prihodnje ob nekdanjih dijakih lahko predstavili tudi kakšno povezavo nekdanjih osnovnošolcev.

Teja Primožič

Teja Primožič 18. generacija

Predsednica ŠD Megaron

[email protected]

Žiga Sojar

Žiga Sojar 5. generacija

Predsednik Kluba alumni ŠKG

[email protected]

 

Študentsko društvo Megaron

Dijaki prvih generacij so se kmalu po prvi generaciji organizirali in že leta 1998 ustanovili društvo, ki je tako že polnoletno. Študentsko Društvo Megaron združuje bivše dijake Škofijske klasične gimnazije in je dejavno na številnih področjih: organizira kulturne, športne, duhovne, izobraževalne, strokovne, umetniške, družabne in aktualne dogodke ter prireditve. Tako skrbi za kakovostno preživet čas, sodelovanje in druženje svojih članov. Ogranizira nekaj tradicionalnih dogodkov in se loteva različnih priložnostnih projektov.

SPLETNA STRAN

Klub alumni ŠKG

Alumni klub nekdanjih dijakov Škofijske klasične gimnazije je nastal leta 2010, ko je gimnazijo zaključevala 14. generacija, prve generacije pa so se že vse bolj pričenjale udejstvovati v profesionalnem življenju. Nastala je potreba po organizaciji, ki bi nadgradila študentsko društvo. Poslanstvo kluba je med drugim ohranjanje vezi med nekdanjimi dijaki ŠKG, Zavodom sv. Stanislava in ŠKG, sodelovanje in medsebojno podpiranje članov, njihovo sodelovanje z Zavodom in ŠKG, nenazadnje pa tudi širjenje zavesti o pomenu humanističnega in klasičnega izročila ŠKG.

SPLETNA STRAN

 

Marko Weilguny

Marko Weilguny 10. generacija

Zavodski koordinator za nekdanje dijake
[email protected]

KOLEDAR PRIREDITEV V ZAVODU

Koledar kulturnih dogodkov v Zavodu

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content