Informacije o gimnaziji in dijaškem domu za bodoče dijake so zbrane na posebni strani, do katere lahko dostopate s klikom na spodnjo pasico.

Odprta vrata

Vrata so odprta. Se vidimo preko video povezave. Ste mogoče zamudili? Nič hudega. Posnetek si lahko še vedno ogledate na strani z informacijami o Dnevu odprtih vrat.

Svetopisemski maraton

Leto je naokoli, spet smo vzeli v roke Knjigo vseh knjig ter se pridružili izmeničnemu nepretrganemu branju Sv. pisma, 24 ur na dan. Gre za vztrajanje, ki pa ni tekmovanje, temveč molitev za vse sodelujoče kot tudi poslušajoče.

Dan odprtih vrat Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma

Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Zavodu sv. Stanislava vabita na dan odprtih vrat, ki bo potekal v soboto, 29. januarja 2022, z začetkom ob 9. uri.

Božično in novoletno voščilo

V tem zgodovinskem trenutku /…/ bolj kot kdaj koli potrebujemo bratstvo. Bog nam ga omogoča, ko nam podarja svojega Sina Jezusa: to ni bratstvo lepih besed, abstraktnih idealov, nestalnih čustev … Ne. To bratstvo je utemeljeno na resnični ljubezni, ki zmore srečati drugega, drugačnega od sebe, so-čutiti njegovo trpljenje, se mu približati in poskrbeti zanj, čeprav ni del moje družine, mojega naroda, moje vere. Je drugačen od mene, toda je moj brat, je moja sestra. To velja tudi za odnose med ljudstvi in narodi: vsi smo bratje in sestre. Ob božiču obhajamo luč Kristusa, ki prihaja na svet in prihaja za vse, ne samo za nekatere. (papež Frančišek, nagovor Urbi et Orbi, božič 2020)

Na Šmarni gori

V zadnjem tednu pred prazniki je čas tudi za kakšen daljši sprehod. Nekaj dijakov šeste in sedme vzgojne se je z vzgojiteljema odpravilo na Šmarno goro in to kar peš iz zavoda.

Zahvala zaposlenim na covid oddelkih

V ponedeljek smo svoje sporočilo skupaj s sladkimi spodbudami predali zaposlenim na covid oddelkih različnih slovenskih bolnišnic, morda pa bo še koga od zdravstvenih delavcev doseglo tudi s tega mesta.

  • JEGLIČEV DIJAŠKI DOM
    [email protected]
    Zbornica: (01) 58 22 255
    Mobi: (040) 632 895
    Tajništvo: (01) 58 22 258

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.