Obvestilo glede vpisa v Jegličev dijaški dom

Obveščamo vas, da boste v dom sprejeti vsi dijaki, ki ste oddali prijavnico za vpis v Škofijsko klasično gimnazijo, ter vsi, ki ste oddali prijavnico za vpis v druge šole. Na voljo imamo še nekaj prostih mest. Vsi, ki še razmišljate o morebitnem bivanju v dijaškem domu, pa se še niste dokončno odločili, se še lahko prijavite.

Dijaška razstava in literarno glasilo Domače vaje

Ob zaključku šolskega leta v Kregarjevem atriju že tradicionalno postavljamo na ogled razstavo dijakov Škofijske klasične gimnazije, ki so ustvarjali v Likovni šoli pod mentorstvom akad. slikarke mag. Nike Zupančič in v Delavnicah grafičnega oblikovanja pod vodstvom mag. Nine Malovrh, pregledu likovnega ustvarjanja pa se pridruži tudi predstavitev literarnega glasila Domače vaje (mentorica prof. Mateja Gomboc).

Mladost iz zrn sonca stkana

Zavod sv. Stanislava je v praznovanje jubilejnega leta srebrnih jubilejev gimnazije in dijaškega doma ter desetletnice osnovne šole vstopil s pravim glasbenim praznikom. Mladostna razigranost in ubranost, 9 zborov in 2 orkestra, več kot 500 nastopajočih in mogočnost Brucknerjevega Te Deuma bodo v vseh prisotnih pustili trajen vtis.

Kruh naš vsakdanji

"Kruh naš vsakdanji" je akcija Jegličevega dijaškega doma, ki jo je z dijaki ob podpori drugih sodelavcev pripravila vzgojiteljica Tatjana Kapuralin. Zamisel je bila sila preprosta: osrečiti tiste, ki se jih da osrečiti s krožnikom dobre enolončnice.

Domijada

Sredi aprila se je na Rogli zaključila že 56. Domijada, vseslovensko športno in kulturno srečanje dijaških domov, ki je tokrat potekalo na temo »Vzporedni svet«. To je bilo izhodišče za razmišljanje o medsebojnih odnosih, tako realnih kot virtualnih.

Odprtje fotografske razstave

V sredo, 18. aprila 2018, je bilo v domski galeriji Slepi ulici umetnosti odprtje fotografske razstave na temo letošnjega leta: »Kam greš?«

  • JEGLIČEV DIJAŠKI DOM
    jdd@stanislav.si
    Zbornica: (01) 58 22 255
    Tajništvo: (01) 58 22 258
    zalka.pintar@stanislav.si

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.