Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

25. letni koncert zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava

13. maja 2018 | 18.00

KARTE ZA KONCERT SO ŽAL ŽE POŠLE
(Vsi, ki ste bili obveščeni, da ste uvrščeni na čakalno listo, lahko razpoložljivost kart preverite po sredi, 9. 5.)
Vsi, ki ste karte rezervirali, jih lahko prevzamete v tednu pred koncertom v atriju pred cerkvijo.
Karte bo mogoče prevzeti med 7.00 in 8.00, med 10.00 in 11.00 in med 14.00 in 15.00.

Vsi, ki boste karte prevzeli v Cankarjevem domu, lahko to storite uro pred koncertom. Morebitne neprevzete vstopnice bomo 15 minut pred koncertom prodali čakajočim v Cankarjevem domu.

Koncert bomo v živo prenašali tudi na FB strani Škofijske klasične gimnazije.

Zavod sv. Stanislava vas vljudno vabi na tradicionalni, letos že 25. letni koncert zborov in orkestra, ki bo v nedeljo, 13. maja 2018, ob 18. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Na koncertu bo del svojega letošnjega dela predstavila celotna zborovska piramida: Otroški in mladinski zbor OŠ Alojzija Šuštarja, Dekliški zbor 1. letnika ŠKG, Fantovski zbor 1. letnika ŠKG, (Z)mešani zbor ŠKG, Dekliški zbor sv. Stanislava ŠKG, Mladinski mešani zbor sv. Stanislava ŠKG, Študentski zbor sv. Stanislava, Komorni zbor Megaron in Godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava.

Zborovska piramida Zavoda sv. Stanislava, ki slovi tudi izven Slovenije, bo v različnih zborovskih kombinacijah predstavila pester izbor slovenskih ljudskih pesmi in zimzelenih popevk v novih priredbah Tineta Beca in Damijana Močnika. Za slavnostni zaključek koncerta bo iz grl 350 pevcev ob spremljavi orkestra zazvenelo veliko delo Antona Brucknerja Te Deum.

Ob jubilejnem koncertu se je Zavod sv. Stanislava povezal s priznano srednjo glasbeno šolo Frederica Chopina iz Krakowa. Šola, s katero sodelujemo v okviru projekta Erasmus+, se bo s svojimi glasbeniki priključila orkestru glasbene šole, da bo lahko zaključek koncerta donel še močneje in mogočneje.

Dirigenti: Nadja Janežič, Kristina Štemberger, Marjetka Kozmus, Helena Fojkar Zupančič, Erik Šmid in Damijan Močnik.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content