Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Latinski večer na osnovni šoli

24. marca 2017 | 16.00 do 17.00

Na osnovni šoli bodo v tednu od 20. do 24. marca potekali tradicionalni antični dnevi. V petih dneh učenci vseh razredov razredne stopnje intenzivno spoznavajo obdobje antike in staro rimsko kulturo.

Tema letošnjih antičnih dni je povezana z obletnico smrti cesarja Trajana. Ko je leta 117 umrl 13. cesar rimskega imperija, je ta dosegel svoj največji obseg. Cesar Trajan je veljal za dobrega in pravičnega cesarja. Senat mu je celo uradno podelil naziv “princeps optimus” (najboljši vladar) in vse njegove naslednike ob prevzemu oblasti pozdravljal z željo da bi bili “felicior Augusti, melior Traiani” (srečnejši od Avgusta in boljši od Trajana).

Danes, 1900 let po ozemeljskem višku rimskega cesarstva, večino njegovega ozemlja sestavljajo suverene države, ki se združujejo v Evropsko unijo. Najmlajši učenci osnovne šole bodo spoznavali mitološke zgodbe o nastanku Evrope, pravičnih in krivičnih vladarjih, spoznavali bodo province rimskega imperija, pridobivali predstavo o velikosti imperija in EU ter številčnosti njunih prebivalcev, spoznavali sam lik cesarja Trajana in še mnogo več.

Antični dnevi se bodo zaključili s prireditvijo, na kateri se bodo predstavili učenci od prvega do petega razreda. Po prireditvi bodo otroci obiskovalcem ponudili tudi kako rimsko dobroto. Ob prigrizku pa si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi razstavo del, ki bodo nastala na delavnicah v teku antičnih dni.

Podrobnosti

Datum:
24. marca 2017
Ura:
16.00 do 17.00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Osnovna šola Alojzija Šuštarja
Štula 23
Ljubljana Šentvid, 1210 Slovenija

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content