Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Postno predavanje za starše: »Se sliš’mo?«

1. aprila | 17.30

Spoštovani starši, vabimo vas na postno predavanje za starše, ki bo v Zavodu sv. Stanislava v petek, 1. 4., ob 17.30 v skupnem prostoru Jegličeva dijaškega doma (vhod je skozi glavno stavbo zavoda). Predavanje bo pripravil p. Damjan Ristić, več o katerem si lahko preberete v nadaljevanju. Tema predavanja pa bo naše letošnje geslo »Se sliš’mo?« obarvano z duhom postnega časa. Toplo vabljeni!

P. Damjan Ristić prihaja z Bleda. V Družbo Jezusovo je vstopil leta 1998, potem ko je dokončal študij splošnega jezikoslovja, bibliotekarstva ter filozofije. Nadaljnja pot ga je vodila v Zambijo, kjer je bil pol leta negovalec v bolnici, dve leti pa učitelj angleškega jezika in literature v fantovski srednji šoli Mukasa. Tam je opravljal tudi delo vzgojitelja in kaplana. Po Afriki je sledil študij teologije in pastoralne psihologije ter duhovnega spremljanja v Londonu. Od takrat se redno ukvarja z duhovnim spremstvom, vzgojo duhovnih spremljevalcev in bibličnimi skupinami. Od leta 2007 do 2010 je bil duhovni spremljevalec slovenske Skupnosti krščanskega življenja. Po opravljeni probaciji v Dublinu se je leta 2013 vrnil v Slovenijo in je postal član skupnosti sv. Jožefa, kjer je prevzel skrb za promotorstvo novih poklicev. Začel je doktorski študij na Teološki fakulteti v Ljubljani in nato postal socij provinciala.

Od leta 2017 je bil vodilna sila pri ustanavljanju Jezuitskega kolegija v Ljubljani, kjer je zdaj tudi ravnatelj. Predava na Teološki fakulteti in skrbi za mednarodno katoliško skupnost v Ljubljani. Pogosto je gost v medijih in tudi sam proizvaja podkast z biblično vsebino PismoUk.

Opis je pridobljen s te spletne strani

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.