Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Predavanje za starše: »Kako preživeti še eno koronsko leto?«

8. oktobra 2021 | 17.30

PREDAVANJE ZA STARŠE

»KAKO PREŽIVETI ŠE ENO KORONSKO LETO?«

v PETEK, 8. 10. 2021, OB 17.30 v DVORANI MATIJE TOMCA v ZAVODU SV. STANISLAVA

Predavanje doc. dr. Andreje Poljanec, univ. dipl. psih., spec. zak. in druž. terap., je namenjeno staršem vseh enot Zavoda sv. Stanislava.

Vsebina srečanja: Zapletena zdravstvena, družbena in šolska situacija močno odzvanja tudi v družinskih odnosih. Vse skupaj postaja naporno, nas jezi, nekatere plaši … Kako ob vsem tem ohranjati navihanost in iskrivost? Razvijati fleksibilnost kot elastiko? Kako ne obupati nad učenjem učinkovitega pomirjanja, ko so vsi otroci doma? Kako navdušiti otroke za lepe stvari in razvijati hvaležnost in velikodušnost?

V tem šolskem letu za starše pripravljamo še posebno presenečenje. Pod vodstvom dr. Andreje Poljanec organiziramo 6 zaporednih skupinskih srečanj za starše z naslovom »Prisluhnimo sebi in otrokom«. Več o srečanjih boste izvedeli na predavanju oz. vam bomo vabilo poslali naknadno, na predavanju pa lahko spoznate predavateljico in njen način dela.

Predstavitev predavateljice:

doc. dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psih, spec. zakonske in družinske terapije

Je mamica petih navihanih otrok, starih od 12 do 22 let, ki so jo še posebej navdušili za razvoj rahločutnosti in odpravljanja kaznovanja ter nasilja iz starševskih pojmov. Sicer pa se z otroki in družinami ter raziskovanjem odnosov ukvarja tudi na svoji poklicni poti. Tako v njenih knjigah (Rahločutnost do otrok, Rahločutno starševstvo, Med dvema ognjema, slikanicah Moj svet in Starševstvo) kot v mnogih člankih in v medijih pričuje o pomenu čustvenega stika in razvijanju empatije kot temelju zdravih človeških odnosov in sreče.

Je vodja študija Psihologija na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj v Ljubljani ter soustanoviteljica in strokovna vodja Študijsko-raziskovalnega centra za družino.

Obožuje naravo in v njej vidi Božje delo ter si, če se le da, v težavah poje in žvižga.

Veselimo se srečanja z vami v živo!

Na predavanju je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni ali testiran): v skladu z navodili NIJZ in odlokom vlade RS za zajezitev širjenja novega koronavirusa morajo vsi, ki vstopajo v Zavod sv. Stanislava, izpolnjevati pogoj PCT. Vljudno vas prosimo, da pridete na predavanje dovolj zgodaj in nam predložite ustrezna dokazila.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content