Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Recital Nadežda Tokareva – violina, Lovorka Nemeš Dular – klavir

11. decembra 2018 | 19.00

Prijazno vabljeni na recital Nadežde Tokareve in Lovorke Nemeš Dular, ki bo v torek, 11. decembra 2018, ob 19. uri v dvorani Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava.

Na sporedu bodo naslednja dela:
F. Schubert: Sonatina v D-duru, op. 137, št. 1, D 384
G. Berlioz: Reverie et Caprice, op. 8
F. Mendelsohn Bartholdy – A. Jampolski: Andante in rondo capriccioso, op. 14
C. Saint-Saëns: Sonata št. 1 op. 75
C. Saint-Saëns: Introdukcija in rondo capriccioso, ор. 28

Violinistka Nadežda Tokareva, diplomantka Moskovskega državnega konservatorija, se je leta 2012 ustalila v Sloveniji. Večkratna nagrajenka mednarodnih tekmovanj sodi med iskane interprete svoje generacije. Kot predstavnica ruske šole se odlikuje z virtuoznostjo, izrazno močjo in sijajnim zvokom; rahločutno se poglablja v izbrano kompozicijo in poslušalcu kar najbolj neposredno oživlja avtorjeve zamisli. Širok krog poslušalstva je pritegnila z bogatim in raznovrstnim repertoarjem, ki sega od baroka do 21. stoletja, od klasične do zabavne glasbe. Poleg naštetega je prispevala tudi številne transkripcije in priredbe za violino. Nadežda Tokareva igra na violino Nicoloja Gagliana iz leta 1765.

Lovorka Nemeš Dular je pianistka, klavirska pedagoginja in diplomirana muzikologinja. Iz klavirja se je najprej izobraževala pri Dubravki Tomšič Srebotnjak na ljubljanski Akademiji za glasbo, pri Arbu Valdmi na Visoki šoli za glasbo v Kölnu, Konstantinu Boginu v Bergamu in Marini Horak v Ljubljani. Doslej je koncertirala kot solistka, z orkestrom in v različnih komornih skupinah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni, Italiji, Nemčiji in Estoniji. Poleg nastopov piše strokovne članke, se ukvarja z muzikološkim raziskovalnim delom ter poučuje klavir v Glasbeni šoli Grosuplje. Najraje izvaja dela 19., 20. in 21. stoletja.

Podrobnosti

Datum:
11. decembra 2018
Ura:
19.00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Dvorana Matije Tomca

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content