Pesem osrečuje

Po 24. letnem koncertu zavodskih zborov in orkestra, ki je v soboto, 6. maja, potekal v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, lahko resnično zapišemo, da pesem osrečuje. Osrečuje vse obiskovalce, ki so vstopnice za ogled koncerta pokupili v nekaj dneh, vse, ki so si letos prvič koncert lahko ogledali tudi v živo preko internetnega prenosa, v prvi vrsti pa gotovo več kot 400 mladih, ki so nastopili na odru.

Mladi so nastopili v osmih zborih, od najmlajših iz Otroškega zbora Osnovne šole Alojzija Šuštarja pa do nekdanjih dijakinj in dijakov, ki nastopajo Komornem zboru Megaron ali Študentskem zboru sv. Stanislava. Drugi del koncerta pa se je pričel z nastopom Godalnega orkestra Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava.

Koncert se je tradicionalno zaključil s skupnim nastopom vseh pevcev, ki so poleg tradicionalnega “Pevca” med drugim izvedli tudi madžarko ljudsko pesem “Spominčice” v priredbi nekdanjega dijaka Blaža Strmoleta.

Prvi del koncerta pa so letos zaključila dekleta iz Dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič, ki se letos poleti odpravljajo na Svetovni zborovski simpozij, ki bo potekal v Barceloni. S svojim nastopom so v največji možni meri navdušile občinstvo. Izvajale so posebej zanje za zborovski simpozij z naslovom Colors of Peace napisano skladbo Jeruzalem, ki jim jo je spisal Damijan Močnik. Ob tem so izjemno prepričljivo in koreografsko bogato izvedle še dve pesmi.

Nemogoče je izpostaviti vse posamezne nastope, ki so navduševali občinstvo in gledalce preko spletnega prenosa, zagotovo pa je potrebno izpostaviti vsaj še nastop (Z)mešanega zbora Škofijske klasične gimnazije, ki je izvedel venček priredb legendarnih Qeenov.

Poseben poudarek letošnjega koncerta zborov in orkestra pa je bila podelitev vatikanskega priznanja Crux pro Ecclesia et Pontifice, ki ga je prejel dolgoletni zavodski ekonom Tone Homar za svoje predano delo v zavodu in domači župniji. V imenu papeža, ki priznanje podeljuje, ga je g. Homarju izročil veleposlanik Svetega sedeža v Republiki Sloveniji msgr. Juliusz Janusz. Obrazložitev priznanja je prebral ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM, ki se je ob tej priložnosti za vse delo, ki ga vlagajo v svoje ustvarjanje in poustvarjanje, zahvalil vsem zaposlenim v Zavodu sv. Stanislava in vsem mladim.

Celotna fotogalerija.

V nadaljevanju si lahko ogledate posnetek, ki smo ga neposredno prenašali po spletni strani in FB strani Škofijske klasične gimnazije.

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content