Zavod izpostavljeno

Rezultati spomladanskega roka mature 2024 na Škofijski klasični gimnaziji

Na Škofijski klasični gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava letos zaključuje gimnazijsko izobraževanje že 28. generacija maturantov. V maju in juniju je 139 maturantov iz petih oddelkov opravljalo maturitetne izpite. Danes ob 11. uri je bila v parku pred zavodom razglasitev rezultatov mature in podelitev maturitetnih spričeval. Maturo je uspešno opravilo 138 maturantov, kar pomeni, da je letošnji uspeh 99,3 %. Naši maturanti so na maturi dosegli povprečno 22,65 točk.

Velikonočno voščilo

On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni. (Iz 53,5)

Božično voščilo

Ko tema preplavlja svet in se krutost zažira v vse pore in ko na ulici namesto svetlih oči srečujem le še svinčene postave, ki hrupno hitijo vsaka v svojo smer, in ko se zdi, Gospod, da te v tem vakuumu ni – se zavem, da sem v tvoji dlani – mehki in topli in živi, ki je prišla, da bi bila luč, da bi dala življenje, da bi ga dala v obilju. In v njej držiš vso našo prepojenost s svetom, s krutostjo, svinčenostjo in hrupom. In ljubeče čakaš, da bi zahrepeneli in si želeli sprejeti Tvojo luč. Erika Primc

Srečanje z misijonarjem Pedrom Opeko

V ponedeljkovem dopoldnevu 4. decembra smo v Zavodu sv. Stanislava z velikim veseljem v svoji sredi pozdravili prav posebnega gosta – misijonarja Pedra Opeko. Ob tej priložnosti so se v športni dvorani osnovne šole na enem mestu zbrali otroci iz vrtca, učenci osnovne šole in dijaki gimnazije skupaj s svojimi vzgojitelji, učitelji in profesorji.

Jubilejno praznovanje godu sv. Stanislava

Z zahvalno sveto mašo in slavnostno akademijo smo god zavetnika Zavoda sv. Stanislava ob 30-letnici ponovnega delovanja zavoda praznovali v ponedeljek in torek, 13. in 14. novembra 2023.

Trideset let zavodske zgodbe

Šolsko leto 2023/24 bo v Zavodu sv. Stanislava praznično, saj pod vodilom "Iz hvaležnosti ljubiti" obeležujemo 30-letnico ponovnega delovanja zavoda in njegovih najstarejših enot.

50 let smrti Staneta Kregarja

Danes, 1. avgusta, mineva 50 let od smrti slikarja in duhovnika Staneta Kregarja (1905–1973); ob obletnici je na spletni strani RTV Slovenija objavljen spominski zapis.

110 let od prve mature v slovenskem jeziku

Letos mineva 110 let od prve mature, ki je v celoti potekala v slovenskem jeziku. Prva slovenska matura je potekala v juniju in juliju 1913 na takratni Knezoškofijski privatni gimnaziji v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.

Velikonočno voščilo

svetloba tiho pronica skozi odprtino žarki se razlivajo kot voda ližejo stene tla razpoke nemo in mirno in neopazno počasi pogoltnejo ves prostor ves zažari – ni rumen ne zlat ne bolj svetel – le objet s svetlobo ki ga je končno pokrila razkrila kotičke teme in se naselila v njegovem niču (kako je lahko svetloba močnejša od kamna? kako je lahko trša od diha?) Erika Primc, alumna Škofijske klasične gimnazije, XXII. generacija

Vstop zavodske skupnosti v novo šolsko leto

Z začetkom šolskega leta 2022/23 se je danes v Zavod sv. Stanislava v polnosti vrnil običajen živahen otroški in mladostniški utrip. Skozi uvodne spodbude in nagovore se je prepletalo zavodsko vodilo leta "Delajmo dobro vsem" (Gal 6,10), ki se ga bomo posebej trudili živeti v naslednjih dvanajstih mesecih in tudi naprej.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content