Vzgajajmo skupaj (Šola za starše)

Vzgajajmo skupaj

 

Šola za starše VZGAJAJMO SKUPAJ 2023/24

Sklop 3 pogovornih srečanj s predavanjem: DA BI ZORELI V LJUBEZNI

Izvajalka: Anja Kastelic je Bogu posvečena sestra in odgovorna za skupnost Na tvojo Besedo, po poklicu mag. farmacije in terapevtka zakonske in družinske terapije. Vodi duhovne vaje in duhovne vikende, izvaja pa tudi veliko programov za mlade in odrasle, zato se pri svojem delu in poslanstvu vsakodnevno srečuje z najpogostejšimi izzivi, ki danes čakajo otroke in mlade na poti odraščanja, njihove starše pa na poti izpuščanja.

Datumi: 24. 1., 14. 2. in 6. 3. 2024 ob 17.30 v glasbeni sobi OŠ Alojzija Šuštarja

Prijava je možna le za vsa 3 srečanja skupaj, cena na osebo za cel sklop je 15 € (za starševski par pa 20 €). Prosimo, da se v paru prijavite le, če bosta vedno prihajala na srečanje oba, saj je število mest omejeno na največ 35 oseb.

Prijave so zaključene, ker so vsa mesta zasedena.

 

Datumi Naslov Kratek opis
1. 24. 1. 2024 Kako krepiti odnos med nama, da bo le-ta krepil tudi najine otroke? Naši otroci pogosto zaznajo tisto, kar bi starši radi odrinili daleč proč. Naenkrat se tako znajdejo v viharju stisk, v katerih se ne znajdejo, saj imata zanje rešitev samo vidva, ko si upata »odriniti na globoko«.
Poskušali bomo torej odriniti tja – v globino vajinega odnosa.
2. 14. 2. 2024 Kako opremiti otroka za današnji svet? Svet je poln mikavnih ponudb zato, ker ne prenese krika hrepenečega srca. Toda prav v globokem hrepenenju mladostnega srca je skrit zaklad! Kako torej otroku pomagati »iskati ta zaklad« skrit na njivi njegovega srca?
3. 6. 3. 2024 V neidealnem zaživeti polnost življenja. Kristus nam je prinesel svobodo, da ljubimo in tako živimo na polno! S svojim življenjem nas je usposobil za ljubezen, ki vključuje tudi napake in rane. Še več, prav tam nastajajo najlepši biseri. Toda potreben je prehod od pridnih otrok v svobodo Božjih otrok …

Za dodatne informacije lahko pišete na [email protected].

 

Naslov: Kaj je dobra vzgoja?

Predavateljica: Sanja Brezničar (Mladinski dom Jarše)

Datum: 29. 11. 2023 ob 17.30

V okviru predavanja je tokratna gostja, ga. Sanja Brezničar, spregovorila o tem, kako ravnati, da bo otrok pripravljen na samostojno življenje v človeški družbi ter tudi o tem, kako se izogniti ali popraviti najpogostejše napake pri vzgoji.

 

 

 

Šola za starše 2020/21

Tako kot je drugačen in poseben čas, v katerem se nahajamo, tako bo drugačna tudi zasnova in izvedba Šole za starše v šolskem letu 2020/2021. Odločili smo se za niz več krajših posnetkov, ki jih bodo za nas pripravili različni strokovnjaki s področij vzgoje in odnosov. Približno enkrat na mesec vam bodo ravnatelji enot poslali povezavo do videoposnetka, sveže objave pa lahko spremljate tudi v zavihku Vzgajajmo skupaj (Šola za starše).

Tematike bodo vezane na vrednote, ki izhajajo iz škofovskega gesla letošnjega jubilanta dr. Alojzija Šuštarja in za katere želimo, da se okrepijo in poženejo še močnejše korenine tudi v našem zavodu.

Preden besedo predamo našim cenjenim gostom, vas v tem nagovoru k spremljanju vsebin vabi tudi g. direktor, mag. Anton Česen.

 

Mesec junij: Sreča

Letošnjo Šolo za starše bomo zaokrožili z razmišljanjem o sreči. O njej bo spregovoril mag. Gregor Celestina, ki je več let kot kaplan deloval pri nas v Zavodu sv. Stanislava, sedaj pa kot spiritual deluje v Bogoslovnem semenišču.

S tem videoposnetkom zaključujemo letošnjo, nekoliko drugačno, šolo za starše. Hvaležni smo vsem gostom, ki so z nami podelili razmišljanje o vrednotah, ki izhajajo iz škofovskega gesla letošnjega jubilanta dr. Alojzija Šuštarja.

Hvala, ker ste bili z nami!

 

Mesec maj: Potrpežljivost

Tokrat nas bo nagovorila ga. Veronika Vizjak, profesorica španščine na Gimnaziji Jožeta Plečnika ter mati dijakinje ŠKG. V preteklosti so se v družini soočili z resno boleznijo sina, ki je oslepel.

V nagovor o potrpežljivost bo vpletla svoje bogate izkušnje, ki jih je pri tem pridobila.

Mesec marec: Ljubezen

Ga. doc. dr. Andreja Poljanec, psihologinja in spec. zakonske in družinske terapije, je strokovna vodja Študijsko-raziskovalnega centra za družino in vodja študijskega programa Psihologija na Fakulteti Sigmunda Freud v Ljubljani. Je mama petih otrok in avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov in knjig.

V tokratnem prazničnem času bo z nami podelila razmišljanje o ljubezni, povezanosti in bližini.

 

Mesec februar: Samostojnost

Naš tokratni gost je g. Miha Ruparčič, zakonski in družinski terapevt. V okviru Družinskega inštituta se ukvarja z družinsko terapijo, namenjeno posameznikom, parom in družinam. V zadnjem času je s strokovnimi vsebinami vedno več prisoten tudi v šolah in vrtcih.

Z nami bo razmišljal in spregovoril o samostojnosti.

Mesec januar: Upanje

G. Aleš Čerin, naš tokratni gost, se predstavi kot mož, oče štirih otrok, dedek, predavatelj, podjetnik, skavt, bloger, sodelavec v Družini in Življenju.

Z nami bo, tudi preko svoje življenjske preizkušnje, razmišljal o upanju.

Mesec december: Mir

Ob letošnjem praznovanju godovnega dne našega zavetnika sv. Stanislava nas je kot osrednji gost globoko nagovoril dr. Karel Gržan. Spregovoril nam bo tudi sedaj, v predprazničnem času, tokrat o miru. O miru duha in srca, ki pripomore k lažjemu prenašanju viharnih obdobij v našem življenju.

Želimo vam prijeten ogled in se hkrati opravičujemo za nekoliko slabšo kvaliteto posnetka.

 

Mesec november: Odgovornost

G. Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti. Svoje izkušnje in spoznanja iz dolgoletnega dela z otroki v obliki predavanj s konkretnimi primeri iz vsakodnevnega življenja prenaša na učitelje, vzgojitelje, starše in otroke. Je avtor številnih knjižnih uspešnic o vzgoji.

Tokrat nam bo na kratko spregovoril o značilnostih in razvoju odgovornosti pri otrocih in mladih.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content