Predstavitev izsledkov raziskave med alumni profesorjem in vzgojiteljem

Pred odhodom na počitnice je IREŠ pripravil še dve srečanji, namenjeni seznanitvi z izsledki raziskave med nekdanjimi dijaki Škofijske klasične gimnazije. Prvo srečanje je bilo namenjeno profesorjem Škofijske klasične gimnazije, drugo pa vzgojiteljem v Jegličevem dijaškem domu.

Profesorjem smo na kratko predstavili potek zbiranja odgovorov in vprašanja, ki smo jih zastavili. Podrobneje smo predstavili predvsem tiste odgovore, v katerih so nekdanji dijaki ocenjevali učitelje, pridobljeno znanje, odnose s sošolci in učitelji, verske vsebine, vpliv šole na različna področja v življenju, uspešnost na študiju, zaposljivost in življenje danes.

Ker je bil del vprašalnika namenjen tudi dijakom, ki so bivali v dijaškem domu, smo za vzgojitelje pripravili posebno predstavitev, pri kateri smo se osredotočili predvsem na vprašanja, ki so se nanašala na življenje v domu.

Ob koncu predstavitev so imeli profesorji in vzgojitelji možnost za vprašanja in debato, pred odhodom na počitnice pa je vsak dobili tudi knjižico, v kateri smo zbrali tako pozitivne kot negativne komentarje na posamezna odprta vprašanja.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content