Knjižničarka priporoča – April

Celine, Claire: Zavetje

Nevihta prihaja! Prihaja vihar! Prebivalci gozda se hitro poskrijejo na varno v svoje domove, toda kaj se zgodi s tistimi, ki jih vihar preseneti in nimajo kam?

Na videz preprosta, drobna zgodba, ki pa je čustveno in dogajalno kompleksna.

Je zgodba, ki je aktualna v vseh časih, zgodba, v katerem vsak od nas najde delček sebe.

Androjna, Irena: Modri otok

Ko Adrijan, Ernest in Lena prispejo na Modri otok, se jim še sanja ne, kako bo štirinajst dni, kolikor jih bodo preživeli na njem, za zmeraj zaznamovalo njihova življenja. Kot udeleženci raziskovalnega tabora naj bi se poglobili v navade prebivalcev otoka, se zabavali in počeli reči, ki jih pač počneš na morju, a že prvi dan se nehote zapletejo v skrivnostno mrežo, ki jo tke zlovešči svetilničar Stibor …

Zgodba se dogaja na namišljenem otoku nekje na Jadranu. 

Lystad, Mina: Fejk

Marie smo spoznali v knjigi Luzerka. Zdaj ne snema več spletnih videov, ampak piše za šolski časopis. Pisanje ji gre dobro od rok, zato ji urednica Magga nalaga čedalje več prispevkov. Vendar je šolski časopis med bralci vse manj priljubljen. Zato Magga svojo ekipo poduči, da je treba kdaj pa kdaj resnico tudi prirediti. Za klike!

Delo naslavlja pomembno temo današnjega časa – lažne novice oz. dezinformacije, kakor se jim pravilneje reče.

Afshar, Tessa: Hči Rima

Ko hčer uglednega rimskega generala sreča razdedinjenega judovskega priseljenca, še nihče ne more slutiti, da bosta po Božjem načrtu postala najvplivnejši par zgodnje Cerkve. Njuni ljubezni grozijo sence umora in izdaje, njuno življenje se vse bolj zapleta, a ob Priskili in Akvilu vztrajno raste skupnost kristjanov.

Roman o svetih zakoncih Priskili in Akvilu, ki sta rešila življenje apostolu Pavlu, v treh različnih mestih ustanovila hišne cerkve in postala vplivna duhovna voditelja v nekaterih najbolj strašnih letih cerkvene zgodovine. Nihče ne zna tako vdihniti življenja Svetemu pismu kot Tessa Afshar.

 

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content