Knjižničarka priporoča – Januar

Anja Štefan – ZAJČKOVA HIŠICA

 

Zajček je imel imenitno hišico. Prišlo je do hudega neurja in ostal je brez strehe nad glavo. Še sreča, da v gozdu ni bil sam. Kdo vse mu bo priskočil na pomoč? Kaj pa lisica?

Čudovita slikanica z ilustracijami Hane Stupica.

Priporočam za prvo triletje.

Jelka Godec Schmidt – POTOVALNIK

 

Nekega dne se Filip kot ponavadi vrne iz šole domov. Do devetega nadstropja se mora odpeljati s starim muhastim dvigalom, ki pa mu jo tokrat zagode bolj kot kdaj prej. Ko pomotoma odtipka usodno kombinacijo številk, se znajde v popolnoma drugem času in med čisto tujimi ljudmi. Začne se napeta pustolovščina in potep po neznanih svetovih s pisano druščino novih tovarišev.

Priporočam za drugo triletje.

Mina Lystad – LUZERKA

 

Marie je navadna. Nerodna. Nepopularna. Vse se spremeni, ko mora za nalogo ustvariti svoj kanal na Youtubu. Kako daleč bo šla v tekmi za priljubljenost? In do kam greš ti?

Super berljiva knjiga o odraščanju v digitalni dobi, o iskanju svoje samozavesti…

Priporočam za tretje triletje.

Nataša Strlič in Damijan Stepančič – OSAMOSVOJITEV

 

Velika ilustrirana knjiga o poti slovenskega osamosvajanjaje kot nalašč za vse radovedneže. Tako za tiste, ki se vsega še (pre)dobro spomnijo, kot za tiste, ki takrat še niso bili niti rojeni. Knjiga ponuja objektiven in slikovit vpogled v dogajanje, življenje in vzdušje v Sloveniji med letoma 1980 in 1992

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content