Za več suverenosti pri mednarodnih projektih

V okviru Erasmus+ projekta Profesionalno osebje za uspešno šolo sva se julija 2016 udeležila dvotedenskega tečaja angleškega jezika Activate your English for Teaching v Dublinu.

Tečaj je pripravila organizacija English Matters in je potekal na slavnem Trinity Collegu v Dublinu. V skupini nas je bilo 12 učiteljev iz različnih evropskih držav. Izpopolnjevali smo svoje znanje angleškega jezika, uporabo angleške slovnice in izgovorjavo. Preko spoznavanja kulturnih, zgodovinskih in geografskih značilnosti Irske smo bogatili angleško besedišče ter spoznavali deželo in njeno bogato kulturo.

V dopoldanskem času smo v obliki delavnic, pogovorov in konverzacije predvsem komunicirali v angleškem jeziku. V popoldanskih urah pa smo se družili in izmenjevali izkušnje različnih pedagoških praks, sodobnih didaktičnih pristopov in novih učnih metod in šolskih sistemov po Evropi in tako navezali stike s številnimi kolegi iz drugih držav in že načrtovali nova medšolska sodelovanja.

V prostem času smo obiskovali tamkajšnje muzeje, cerkve in se udeležili številnih prireditev, kot so Evensongs v tamkajšnjih protestantskih katedralah, maše v katoliških cerkvah, plesnega spektakla Riverdance in drugih družabnih dogodkov.

Vsekakor je bila to nepozabna in koristna izkušnja, ki bo prispevala k profesionalni rasti, večji suverenosti pri organizaciji prihodnjih mednarodnih sodelovanj in osebni obogatitvi.

Janez Šparovec, profesor matematike, in Marjeta Prašnikar, profesorica kemije in pomočnica ravnatelja

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content