Učenje in raziskovanje v zimskem Dublinu

Konec februarja sem se v okviru programa Erasmus + udeležila izobraževanja za učitelje Talking to people – inquiry based learning (učenje z raziskovanjem) v Dublinu.

Seminarja, kjer smo se osredotočili na spoznavanje načinov in metodologije, s katerimi učencem omogočimo aktivno učenje, se je udeležilo 160 učiteljev iz 12-ih različnih držav. Seminar je potekal od jutra do poznega popoldneva, večere pa smo preživeli ob raziskovanju Dublina, ki je kulturno zelo bogato mesto. Trinity College je bila pogosta naša destinacija, med drugim smo si ogledali t. i. The Book of Kells, rokopis evangelijev v latinščini. Rokopis je dobil svoje ime po mestu Kells, kjer je bil stoletja hranjen v tamkajšnjem samostanu (več informacij lahko najdete na spletni strani: https://www.tcd.ie/visitors/book-of-kells/).

Seminar je bil zelo uporaben za vse učitelje, ne glede na predmet poučevanja. Ob zaključku smo se udeleženci strinjali, da je t. i. inquiry-based learning inovativen pristop, ki učencem omogoča ne samo svobodo pri učenju, temveč od njih zahteva tudi sprejemanje odgovornosti za svoje učenje.

Tatjana Jarc

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content