Dijaki obiskali jezikovno šolo Aleksandra Velikega v Atenah

V okviru ekskurzije v Grčijo so dijaki 3. b razreda obiskali jezikovno šolo Aleksandra Velikega v Atenah, kjer jih je sprejel direktor šole in zanje pripravil učno uro.

32 dijakov in štirje profesorji so si ogledali šolo, na kateri se je v letu 2015 in 2016 izobraževala profesorica Dragica Fabjan Andritsakos v okviru E+ projektov Strokovno osebje za učinkovito šolo in Profesionalno osebje za uspešno šolo. Sprejel in nagovoril jih je direktor gospod K. Karkanias, ki je za dijake pripravil tudi učno uro po metodi You already know Greek. Dijakom je izročil mini slovarček besed, ki je nastal v sodelovanju s profesorico Fabjan Andritsakos v času njenega izobraževanja in po vrnitvi v Slovenijo. Slovarček zajema grške besede, ki obstajajo tudi v slovenščini.

Ob koncu je g. Karkanias predstavil še projekt Vrnitev Odiseja, pri katerem bodo dijaki s celega sveta, ki se učijo grščino, sočasno prebirali Odisejo in sledili Odisejevim potovanjem, v katerega se bodo vključili tudi dijaki Škofijske klasične gimnazije.

Veseli nas, da se sodelovanje s šolo Aleksandra Velikega nadaljuje tudi po zaključenem izobraževanju v okviru Erasmus+ projetkov in ponuja nove možnosti za dijake, ki se učijo grškega jezika, in tudi za druge, da spoznavajo vplive grščine na razvoj jezika in kulture.

 

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content