IKT v izobraževanju v Bruslju

V okviru Erasmus+ projekta Strokovno osebje za učinkovito šolo sem se v mesecu maju 2017 odpravil na seminar v Bruselj z naslovom Interactive ICT-based and web tools for an effective blended, flipped and cooperative learning, kjer sem spoznal vrsto novih in zanimivih pripomočkov in aplikacij, ki jih učitelj lahko uporablja pri pouku.

Na seminarju, ki je potekal v belgijski prestolnici, sem spoznal veliko plačljivih in še več prostodostopnih aplikacij in programov, ki učiteljem lahko pomagajo pri izvedbi pouka, podprtega z informacijsko tehnologijo. Velik poudarek na seminarju je bil namenjen videu, ki učence pritegne. Ob spoznavanju spletnih platform za učitelje sem odkril bazo različnih že pripravljenih učnih ur, ki jih lahko učitelj prosto posvoji in po potrebi spremeni ter dopolni. Spoznal sem tudi programiranje za najmlajše, ki je marsikje v tujini že del rednega kurikuluma. Posebej bi izpostavil zanimive aplikacije, ki jih lahko pri pouku uporabljajo tudi učenci in si s tem popestrijo ure.

Tudi sam nameravam v prihodnje s pomočjo na novo pridobljenega znanja večkrat uro izpeljati s pomočjo IKT-ja, poleg tega pa bom s tehnologijo seznanil tudi učence in ostale sodelavce.

Marko Novak, učitelj razrednega pouka

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content