Senčenje na Hrvaškem

Tri dni se je kolektiv vrtca mudil na Hrvaškem, kjer so spoznavali nove metode, zanimive dejavnosti, programe in poudarke vrtca v Križevcih.

V Križevcih deluje Vrtec Zraka sunca, ki je zasebni katoliški vrtec. Deluje deloma po metodi Agaci in deloma po pedagogiki skupnosti.

Gostitelji so bili zelo gostoljubni. Za dobrodošlico so narisali slovensko zastavo in vzgojiteljice pozdravili v slovenščini.

Senčenje je bilo v prvi vrsti namenjeno spoznavanju poudarkov vrtca in opazovanju dejavnosti. Pogovori z zaposlenimi in ogledi igralnic pa so vzgojiteljice obogatili s pestrim naborom idej za izdelavo različnih didaktičnih pripomočkov in materialov.

Po obisku smo bili enotni, da izročimo mlajšim generacijam bistveno več, če nismo storilnostno naravnani, ampak večjo pozornost namenjamo medsebojnim odnosom, dobrotljivosti in hvaležnosti, kar smo kot prioriteto zaznali v katoliškem vrtcu Zraka sunca.

Na kratko so vzgojiteljice obiskale še dva državna vrtca v Zagrebu, ki sta znana kot športna vrtca, izvajajo pa tudi program zgodnjega srečevanja s tujim jezikom, montessori program in vključevanje otrok z izzivi.

Senčenje je doseglo svoj namen, saj je prineslo obilo lepih in povezujočih trenutkov ter mnogo novih idej za delo.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content