Sodelovanje na tekmovanju Euromath

Sočasno s seminarjem Math-Games je na Cipru potekalo tudi tekmovanje v kratki predstavitvi neke matematične teme, na katerem so sodelovali tudi učenci Osnovne šole Alojzija Šuštarja.

Ana Sever, Natan Gregorčič in Jošt Lombardo so se skupaj z mentorico Andrejo Jelovčan odpravili na Euromath konferenco na Cipru, ki je potekala v mestu Paphos od 13. 3. do 17. 3. 2019. Na njej so predstavljali vsak svoj prispevek za Mathfactor. To je triminutna predstavitev neke matematične teme na čimbolj razumljiv način. Pri tem lahko učenec uporablja le pripomočke, ki jih lahko drži v eni roki in odloži na manjšo mizo. Natan Gregorčič je predstavljal tudi daljšo 15-minutno predstavitev ob prosojnicah.

Učenci so spoznavali vrstnike iz drugih držav, njihove matematične predstavitve in kulturno različnost. V mestu Paphos so si v Dionizevi hiši ogledali mozaike, ostanke starih zgradb, amfiteater in druge znamenitosti.

Tekmovanje je potekalo sočasno s seminarjem za učitelje, na katerem je kot udeleženka sodelovala tudi njihova mentorica, ki se je s pristopom Mathfactor seznanila v okviru enega od predhodnih projektov Erasmus+ in kasneje svoje učence navdušila nad razlago matematičnih problemov na preprost način s pomočjo rekvizitov.

Veseli smo, da učitelji nove pristope, ki jih spoznajo na izobraževanjih Erasmus+, prenašajo na svoje učence in jih razširjajo tudi med kolegi.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content