Več kot le posodobitveni tečaj angleškega jezika

Na izobraževanju v okviru E+ projekta Profesionalno osebje za uspešno šolo sem preko učenja angleškega jezika spoznala primer dobre prakse učenja jezika skozi improvizacijo. Ta način želim približati tudi svojim učencem na nižji stopnji osnovne šole.

Erasmus+ projekt Profesionalno osebje za uspešno šolo mi je omogočil udeležbo na seminarju v Angliji. Na šoli Pilgrims sem se udeležila Posodobitvenega tečaja angleščine, namenjenega učiteljem, ki ne poučujemo angleščine. Dva tedna sem poglabljala svoje znanje angleščine ter se seznanila z nekaterimi metodami poučevanja in načini podajanja snovi.

Najbolj sem uživala pri učenju jezika skozi improvizacijo. V manjših skupinah smo s pomočjo predloženih besed ustvarjali zgodbe. Poudarek je bil na spodbujanju domišljije in ustvarjalnosti. Od seminarja je minilo že dobro leto, primere dobre prakse pa redno in z veseljem vnašam v svoje poučevanje. Ko otroka spodbudiš in mu odpreš pot do domišljije, je to pot do kvalitetnejšega učenja in s tem znanja.

Dragica Radojevič, učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content