Tekmovanja in rezultati

Šolsko leto 2021-2022

Zlato priznanje na srečanju raziskovalcev

Gregor Bokal iz 7.a je na 56. srečanju mladih raziskovalcev, ki je 16. 5. potekalo v Murski Soboti, za raziskovalno nalogo “Igra Nim skozi matematiko in spodbujevalno učenje” prejel zlato priznanje. Čestitke!

Državno tekmovanje iz kemije za Preglova priznanja

V soboto, 7. 5., je na FKKT potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije. Z naše šole sta se ga udeležila Mirjam Davida Vratuša in Benjamin Brecelj (oba 9. a). Oba sta prejela srebrno Preglovo priznanje. Čestitamo!

Državno tekmovanje iz Vesele šole

Na državnem tekmovanju iz Vesele šole si je Vida Vurušič pritekmovala zlato priznanje,  Julija Buh, Nuša Demšar, Mark Gril in Tereza Košorok pa bronasto priznanje. Iskrene čestitke  vsem tekmovalcem, ki so morali vložiti veliko naporov za uspeh na tekmovanju.

Slovenska glasbena olimpijada

Na Slovenski glasbeni olimpijadi sta Metka Penič in Neža Sušnik prejeli zlato priznanje.
Na državno olimpijado se uvrstita 2 najboljša tekmovalca šolske glasbene olimpijade.
Vsak tekmovalec mora napisati in izvesti lastno skladbo, solistično zapeti eno skladbo in pisati test. Čestitke!

Regijsko tekmovanje iz kemije

V soboto, 26. 3. je potekalo regijsko tekmovanje iz znanja kemije. Iz naše šole sta se ga udeležila Benjamin Brecelj in Mirjam Davida Vratuša (oba 9. a). Oba sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 7. 5. na FKKT v Ljubljani. Čestitamo!

Državno tekmovanje iz angleščine

Učenec Benjamin Hribljan iz 8.a je prejel srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine za 8.razred. Čestitke!

Državno tekmovanje iz znanja biologije

Katarina Estera Vratuša (8.b), Eva Rupnik (9.a) in Tereza Košorok (8.a) so dobitnice srebrnega Proteusovega priznanja.  Vsem trem iskrene čestitke!!!

Šolsko tekmovanje iz zgodovine

Na šolskem tekmovanju je 6 učencev prejelo bronasto priznanje: Katarina E. Vratuša, Marcel Kavčič, Jakob Emeršič, Vida Vurušič, Ivana Ferjan, Filip Visočnik. Marcel Kavčič se je uvrstil na državno raven. Čestitke!

Razvedrilna matematika

V sredo, 1. 12. 2021, je potekalo tekmovanje iz Razvedrilne matematike. Tekmovanja se je udeležilo 112 učencev, od tega je 32 učencev prejelo bronasto priznanje. Čestitke vsem.

 2. razred: Jonatan Avšič, Neža Divjak, Alexander Plantarič, Martin Grebenc, Andrej Kodre

 3. razred: Miha Kafol, Marko Vurušič, Kristijan Kladnik, Liza Balažic, Matej Hribljan, Julija Vertačnik, Lucija Čož, Zala Višnovar

 4. razred: Ožbej Potočnik, Julija Buh, Matija Filipič, Karel Milošević, Pavlina Skubic

 5. razred:  Lucija Cepin, Maruša Kušar, Pelagija Osterman, Klara Jeromen, Oskar Kovačič, Andraž Žnidaršič

 6. razred: Nina Nemanič, Živa Majcen,  

7. razred: Lucija Demšar,  Miha Repovž, Maruša Judež, Florijan Janez Sedej

 8. razred: Katarina Estera Vratuša, Benjamin Hribljan, Mark Gril, Zoja Zupančič

 9. razred: Eva Rupnik, Dora Rus.

Državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

20.11.2021 je potekalo državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni, ki se ga je udeležila Klara Košir, učenka 9.a razreda. Dosegla je 37 točk in s tem zlato priznanje. Čestitamo!

Tekmovanje iz angleščine za 8.razred

Benjamin Hribljan 8.a, Nuša Demšar 8.b, Ana Li Švrljuga 8.a, David Pogač 8.a, Angela Terezija Zupanc 8.b, Neža Jeromen 8.b, Vid Prosen 8.b, Klara Vurušič 8.b, Mark Gril 8.b, Nika Magister 8.a, Zoja Zupančič 8.a, Tadej Erhartič 8.a. a državno tekmovanje se je uvrstil Benjamin Hribljan, 8.a. estitamo!

Tekmovanje iz angleščine za 9. razred

Žiga Osredkar iz 9.a je na šolskem tekmovanju iz angleščine prejel bronasto priznanje.
Čestitamo!

Cankarjevo tekmovanje

Prejemniki bronastih priznanj na Cankarjevem tekmovanju:
4. razred: Žan Mark Šeme, Ela Marija Grabnar, Julija Buh

5. razred: Vid Kavčič, Pelagija Osterman, Lucija Cepin, Klara Jeromen 

6. razred: Živa Majcen, Tinka Remškar, Urban Popek, Peter Fortuna, Ivo Movrin 

7. razred: Ivana Skubic, Peter Visočnik, Liza Špilak, Glorija Podkrižnik, Štefan Grum, Florijan Janez Sedej, Timotej Jenko, Tamara Markov  

8. razred: Katarina Estera Vratuša in Neža Jeromen (ki se uvrstita naprej), Zoja Zupančič, Urban Ahačič 

9. razred: Karin Ostanek, Dora Rus in Ivana Ferjan (ki gredo naprej) ter Klara Košir, Eva Macedoni in Neža Sušnik  

Čestitamo navedenim učencem ter mentorjem in mentoricam.

Tekmovanje iz logike

Bronasto priznanje na regijskem tekmovanju iz Logike so prejeli: 8. razred:Katarina Estera Vratuša, Benjamin Hribljan, Neža Jeromen, David Pogač, 9. razred: Mirjam Davida Vratuša, Benjamin Brecelj.

V soboto, 6. 11. 2021, je potekalo državno tekmovanje iz Logike, ker so sodelovali Benjamin, Katarina in Neža. Na tekmovanju so se odlično odrezali. Posebej čestitamo Neži Jeromen iz 8. b ter Benjaminu Hribljanu iz 8. a, ki sta osvojila srebrno priznanje ter Katarini Esteri Vratuša iz 8. b za osvojeno zlato priznanje.

Tekmovanje iz znanja biologije

V sredo, 20.10.2021, je potekalo Tekmovanje iz znanja biologije. Znani so rezultati. Bronasto priznanje so dobili Zoja Zupančič 8.a, Melanija Kordiš 9.b, Matevž Zorko 8.a.
Na državno tekmovanje (tudi bronasto priznanje) so se uvrstile Katarina Estera Vratuša 8.b, Tereza Košorok 8.a in Eva Rupnik 9.a. Čestitke vsem!

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

V petek, 15.10.2021, je od 13:00 do 13:45 (del 6. in del 7. ure) potekalo šolsko Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Udeležili so se ga naslednji učenci:
8.a: Tereza Košorok in Matic Vintar
8.b: Nuša Demšar, Mark Gril, Vid Prosen in Katarina E. Vratuša
9.a: Klara Košir, Dora Rus, M. Davida Vratuša in Vida Vurušič
9.b: Jon Golob, Melanija Kordiš, Katarina Pirc in Lana Popek
Učenci v odebeljenem tisku so dosegli bronasto priznanje, Klara Košir iz 9.a pa se je uvrstila na državno tekmovanje. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz logike

Učenci v mastnem tisku so dosegli bronasto priznanje, Klara Košir iz 9.a pa se je uvrstila na državno tekmovanje.
v četrtek, 23. 9. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz logike. Bronasta priznanja so prejeli naslednji učenci:
5.razred: Maruša Kušar, Erik Golli, Izabela Avšič, Anamarija Potočnik, Pelagija Osterman, Jakob Jarc
6.razred: Urban Popek, Peter Fortuna, Živa Majcen, Tinka Remškar, Luka Balažic, Erazem Kotar, Rok Kovačič, Dominik Bras Meglič
7.razred: Rok Žnidaršič, Veronika Cepin, Isabela Šeme, Nik Farič, David Vurušič, Evelina Vindiš, Maruša Judeš, Lucija Demšar, Aljaž Hočevar, Daniel Avšič
8.razred: Katarina Estera Vratuša, Benjamin Hribljan, Neža Jeromen, David Pogač
9.razred: Benjamin Brecelj, Mirjam Davida Vratuša, Marcel Kavčič. Vsem omenjenim čestitamo.

Šolsko leto 2020-2021

Državno tekmovanje iz angleščine za 9.razred

Ajda Lombardo, 9.b je prejela zlato priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine za 9.razred.
Mohor Kern, 9.a ter Axel Kristjan Grčar, 9.b pa sta prejela srebrni priznanji (Mohorju je zmanjkala le ena točka do zlatega, Axlu pa 2). Res zelo lep uspeh, sploh zlato se težko in redko doseže. Čestitke!

Tekmovanja iz kemije in kemijskih poskusov

V četrtek, 13. 5., je na naši šoli potekalo državno tekmovanje za Preglova priznanja iz znanja kemije. Učenci Mohor Kern iz 9. a ter Benjamin Brecelj in Marcel Kavčič (oba iz 8. a) so osvojili bronasto Preglovo priznanje.
V petek, 14. 5. pa je potekalo državno tekmovanje iz kemijskih poskusov. Učenci Sebastjan Perovnik, Jakob Miklič, David Erhartič, Matija Pleško in Simon Fišer (vsi 9. b) so osvojili srebrna priznanja. Čestitamo vsem nagrajencem!

Tekmovanje elastomobilov

V petek, 21.5.2021, so se na Kongresnem trgu že 18. leto zapored pomerile osnovnošolske skupine na Tekmovanju elastomobilov in letos prvič tudi srednješolske skupine. Izziva se je lotilo, kar nekaj skupin a na žalost sta se uvrstili dve najboljši na šoli. Na državnem tekmovanju sta se pomerili ekipa UFO in Trije mušketirje, ki so dosegli odličen rezultat. Prvi z nekaj več kot 27 m, mušketirji pa so dosegli malenkost manj kot 20 m. Čestitke obema ekipama.

Cankarjevo tekmovanje

Naslednji učenci so prejemniki bronastega Cankarjevega priznanja:

Klara Jeromen 4.a, Avguštin Miklavčič 4.b, Ivana Košorok 5.a, Eva Ferjan 5.a, Brin Zupančič 5.a, Melita Mavčič 5.b, Tinka Remškar 5.b, Karolina Rupret 5.b, Ivana Skubic 6.a, Peter Visočnik 6.a, Tamara Markov 6.a, Lucija Demšar 6.b, Hana Marija Grošelj 6.b, Zoja Zupančič 7.a, Ivana Ferjan 8.a, Klara Košir 8.a, Dora Rus 8.a, Vida Vurušič 8.a, Eva Macedoni 8.a, Karin Ostanek 8.b, Tobija Avšič 8.b, Neža Sušnik 8.b ter devetošolci: Ajda Lombardo, Maša Rajk, Sara Trobiš, Andraž Zorko, Lili Marija Kovačič, Jakob Miklič in Liza Snoj.

Na državno tekmovanje so se uvrstili: Ivana, Karin, Klara, Dora iz osmega in Ajda, Maša, Sara in Andraž iz devetega razreda. Čestitke!

Državno tekmovanje iz biologije

V petek, 16. aprila, je potekalo državno tekmovanje iz biologije. Udeležili so se ga: Maša Rajk, Izabela Vindiš, Matej Kafol, Mohor Kern in Benjamin Bras Meglič. Tudi letos imamo na šoli srebrne “človeške ribice”, saj srebrna Proteusova priznanja prejmejo Maša, Mohor in Matej.
Izabela in Benjamin prejmeta bronasti Proteusovi priznanji. Čestitke!

Tekmovanje Bober

Pred časom je potekalo tekmovanje Bober. Dobitniki bronastih priznanj:
2.a: Liza Balažic, Manca Chrysanthis, Martin Dolenc Ursiny, Lan Filipič, Matej Hribljan, Matevž Kušar, Irenej Majcen, Sara Sofia Niemelä, Izak Prusnik, Julija Rader, Matic Srebernjak, Peter Svetlin, Gracia Škrinjar.

2.b: Lucija Čož, David Erjavec, Ana Laura Grašič, Filip Kavčič, Tina Repovž, Janja Škrjanc, Julija Vertačnik.

3.a: Matija Filipič, Lili  Peternelj, Ožbej Potočnik, Timotej Kresal, Filip Sagadin, Nora Tršar, Andrej Prodnik, Anaja Kotar, Matic Ban, Heidi K. Dragan, Magdalena Grum, Erazem Uršej Lesar, Karel Milošević, Pavlina Skubic.

3.b: Davor Bokal, Eva Divjak, Iva Kavčič, Tadej Kodre, Rafael Mlinar, Oskar Romih, Manca Selič,  Marko Špilak, Zoja Tome, Amadej Justin Trelc Kos, Jakob Vurušič.

4.a: Lucija Cepin, Urban Kern, David Markov, Jožef Mlinar, Anamarija Potočnik.

4.b: Izabela Avšič, Erik Golli, Jakob Jarc, Maruša Kušar, Mojca Novak, Helena Schmitzer, Teodor Jožef Sedej, Jure Sojar, Brina Valjavec, Andraž Žnidaršič.

5.b: Luka Balažic, Zala Ban, David Klemenc, Eva Lombardo, Živa Majcen, Anže Prema Sinaj, Tinka Remškar, Johan Romih.

5.a: Ferjan Eva, Fortuna Peter, Kovačič Rok, Muhič Matej, Popek Urban, Sitar Tinkara, Weiss Gornik Liam, Zagožen Sofija, Zupančič Brin.

6. razred: Gregor Bokal, Tamara Markov, Miha Repovž

7. razred: Jakob Erjavec, Krištov Vertačnik, Katarina Estera Vratuša, Zoja Zupančič

Čestitke!

Državnega tekmovanja letos ne bodo izvedli.

Državno tekmovanje iz logike

Znani so uradni rezultati državnega tekmovanja iz logike. Veselimo se kar štirih zlatih priznanj: Katarina Estera Vratuša je dosegla 5. mesto v kategoriji 7. razreda. Benjamin Bras Meglič je osvojil 10. mesto v kategoriji 9. razredov. Zlato priznanje sta osvojila še Sebastjan Perovnik (9. razred) in Benjamin Brecelj (8. razred). Srebrno priznanje je osvojil Mohor Kern. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz Vesele šole

V mesecu marcu  je potekalo šolsko tekmovanje iz Vesele šole. Bronasta priznanja prejmejo: Živa Majcen, 5.b, Luka Balažic, 5.b, Leon Tršar, 5.b, Brin Zupančič, 5. a, Andraž Zorko, 9.a.
Učenci Ivana Košorok, 5.a , Anže Sinaj Prem, 5.b, Zoja Zupančič, 7.a so se uvrstili na državno tekmovanje. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz kemije

v četrtek, 11. 3., je potekalo šolsko tekmovanje iz kemije za učence in učenke 8. in 9. razreda. Benjamin Brecelj ter Marcel Kavčič (oba iz 8. a) sta se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo 10. aprila, Davida Vratuša (8. a) in Mohor Kern (9. a) pa sta osvojila bronasto Preglovo priznanje. Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo, prvima dvema pa želimo tudi veliko sreče na državnem tekmovanju.

Tekmovanje iz znanja biologije

V torek, 9. marca, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije. Liza Snoj in Simon Fišer sta prejela bronasto Proteusovo priznanje. Maša Rajk, Izabela Vindiš, Matej Kafol, Mohor Kern in Benjamin Bras Meglič so prejeli bronasto Proteusovo priznanje in se uvrstili na državo tekmovanje. Čestitke!
Državo tekmovanje bo v petek, 16. aprila. Molimo in držimo pesti, da bodo tudi letos na naši šoli srebrne človeške ribice. Morda pa priplava tudi kakšna zlata.

Dve srebrni sladkorni kocki

Tudi letos so na Zvezi društev diabetikov Slovenije pripravili tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni, s katerim želijo ozaveščati mlade o tej vse bolj pogosti bolezni, in spodbujati zdrav način življenja. Tekmovanje je letos potekalo že dvaindvajsetič. V soboto, 21.11.2020, je preko spletne aplikacije potekalo državno tekmovanje, kamor so se uvrstili tudi trije učenci naše šole: Dora Rus (8.a), Klara Košir (8.a) in Jakob Miklič (9.b). Dora in Klara sta dosegli srebrno priznanje. Vsem trem čestitamo za uspeh in zavzetost na pripravah.

Tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

v petek (16.10.) je potekalo tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Udeležilo se ga je 21 učencev:
8.a: Dora Rus, Davida Vratuša, Ivana Ferjan, Justina Dobre, Vida Vurušič, Klara Košir
8.b: Lana Popek, Melanija Kordiš, Neža Sušnik, Karin Ostanek, Katarina Pirc
9.a: Benjamin Bras Meglič, Andraž Zorko, Mohor Kern
9.b: Matija Pleško, Lili M. Kovačič, Neli Škerl, Simon Fišer, Sebastjan Perovnik, Jakob Miklič, Ajda Lombardo
Označeni učenci so prejeli bronasta priznanja (7), na državno tekmovanje pa so se uvrstili Dora Rus (8.a), Klara Košir (8.a) in Jakob Miklič (9.b). Čestitke!

Šolsko leto 2019 – 2020

Državno tekmovanje v biljardu

V soboto, 7. marca 2020, je Blaž Rus postal mladinski državni prvak v biljardu. Čestitke!

Smučarji nadaljujejo z dobrimi rezultati

Naši smučarji nadaljujejo z dobrimi nastopi. Minuli vikend je na državnem veleslalomu v kategoriji U14 Mija Marinšek osvojila 7.mesto. V kategoriji U16 je Ema Volavšek v veleslalomu in slalomu zasedla 10.mesto. Na tekmo za Pokal Krvavca pa je bronasto medaljo osvojil Oskar Lah, v skupnem točkovanju pa je zasedel končno 3.mesto in si prislužil pokal. Čestitke!

Državno tekmovanje mladih glasbenikov RS TEMSIG

Filip Peršolja, učenec 8. a razreda, je v duetu z Boštjanom Žagarjem (oba z Glasbene šole Franca Šturma) na 49. državnem tekmovanju mladih glasbenikov RS TEMSIG, ki je potekalo na Glasbeni šoli Murska Sobota, v četrtek, 5. 3. 2020, v kategoriji Kitarski duo 1.b, dosegel odlično 1. mesto, zlato plaketo ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Čestitke!

Veleslalomska tekma na Sljemenu

Na veleslalomski tekmi pod okriljem Mednarodne smučarske zveze na Sljemenu nad Zagrebom je odlično 4. mesto osvojila naša Mija Marinšek. V konkurenci 42 tekmovalk iz 18 držav ji je do medalje zmanjkalo le 10 stotink, bila pa je tudi najbolje uvrščena Slovenka. Čestitke!

Naravoslovno tekmovanje Kresnička

V sredo, 5.2.2020, je potekalo naravoslovno tekmovanje Kresnička. Udeležilo se ga je 63 učencev naše šole. Priznanja so osvojili:

2. razred: Ožbej Potočnik, Pavlina Skubic, Manca Cepin in Rafael Mlinar

3. razred: Gašper Pleško, Anamarija Potočnik, Urh Srebernjak, Jakob Jarc, Jožef Mlinar, Neža Erjavec, Aljaž Jenko, Helena Schmitzer in Beatrika Vidmar

4. razred: Živa Majcen, Peter Fortuna, David Klemenc, Klara Gril, Urban Popek in Tinka Remškar

5. razred: Hana Kogovšek, Isabela Šeme, Lucija Demšar, Timotej Jenko in Miha Repovž

6. razred: Katarina Estera Vratuša in Krištof Vertačnik. Čestitamo!

Šahovsko tekmovanje

Na ekipnem šahovskem tekmovanju ljubljanskih osnovnih šol so se naši učenci Janez Geč Mravlje, Anže Sušnik, Liza Špilak in Štefan Miklavčič odlično odrezali in osvojili odlično četrto mesto v konkurenci do 12 let! Čestitamo!

Tekmovanje iz angleščine za 9.razred

Učenke Lucija Arko (9.a), Zala  Ivanjšič (9.a) in Anja Prošek (9.b) so na območnem tekmovanju iz angleščine za 9. razred dosegle srebrno priznanje in se uvrstile na državno tekmovanje.  Čestitamo!

Smučanje

V soboto je Oskar Lah (5.A) zmagal v smučanju na tekmi za Pokal Krvavca, v nedeljo pa je bil na regijski tekmi na 3.mestu. Hkrati je v Kranjski Gori potekala državna tekma za mlajše deklice v veleslalomu. Pod žarometi je dva odlična rezultat dosegla Mija Marinšek (7.B), osvojila je 7. in 10.mesto. Obema čestitamo za super rezultate!

Državno tekmovanje iz astronomije

V soboto, 11. 1., je potekalo državno tekmovanje iz astronomije. Jakob Klemenc, Benjamin Bras Meglič in Aleš Rus so dosegli zlato priznanje. Jakob je osvojil tudi tretjo nagrado. Jakob in Benjamin sta bila zaradi dobre uvrstitve (med 10) povabljena, da sodelujeta na mednarodni Sanktpeterburški astronomski olimpijadi. Ostali učenci; Peter Sojer, Mohor Kern, Benjamin Brecelj in Filip Visočnik, pa so s svojim poznavanjem astronomije na državnem tekmovanju dosegli srebrna priznanje. Iskrene čestitke!

Državno šahovsko prvenstvo

Liza Špilak, učenka 5.b, je v nedeljo, 12. 1., na svojem prvem državnem šahovskem prvenstvu osvojila odlično zlato sredino – 21. mesto. Čestitamo!

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Na tekmovanju iz razvedrilne matematike so bronasta priznanja prejeli naslednji učenci:

4. razred: Peter Fortuna, Živa Majcen, David Klemenc, Ivana Košorok
5. razred: David Vurušič, Gregor Bokal, Lucija Demšar, Hana Marija Grošelj, Liza Špilak, Izabela Šeme, Matej Luka Sever
6. razred: /
7. razred: Dora Rus, Janez Pavel Furman, Eva Rupnik
8. razred: Martin Demšar, Sebastjan Perovnik, Benjamin Bras Meglič, Avguštin Pavel Sedej, Andraž Ulaga, Matija Hočevar
9. razred: Andrej Hribljan, Jacinta Drnovšek, Rebeka Gril, Blaž Jernej Zupan, Manca Mavčič, Izabela Ostanek. Vsem čestitamo!

Državno tekmovanje iz poskusov v kemiji

V petek, 6. 12., so vse tekmovalne ekipe, udeležene na državnem tekmovanju iz kemijskih poskusov, brez izjeme dosegle srebrna državna priznanja. Čestitamo Blažu Ferjančiču, Slavku Severju, Lovrencu Pintarju, Žanu Peniču, Jakobu Klemencu, Marcelu Dolarju Kuncu in Simonu Fišerju!
Državno tekmovanje iz znanja biologije
Na državnem tekmovanju iz znanja biologije so učenci Peter Sojer, Jacinta Drnovšek, Ana Marija Sojar in Mia Cindro osvojili srebrno Proteusovo priznanje. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz angleščine za 9. razred

Na šolskem tekmovanju iz angleščine za 9. razred so  učenke Manca Mavčič 9.a, Lucija Jeromen 9.b, Anja Prošek 9.b, Zala Ivanjšič 9.a in Lucija Arko 9.a dosegle 90% ali več, prejele bronasto priznanje ter se uvrstile na območno tekmovanje.
Bronasto priznanje (doseženih 75% ali več) so prejeli še:  Andrej Hribljan 9.a, Blaž Jernej Zupan 9.a, Diana Dominko 9.a, Zala Obolnar 9.a, Anastasija Premože 9.a, Ana Marija Sojar 9.a in Lovrenc Pintar 9.b. Čestitamo!

Cankarjevo priznanje

Prejemniki bronastih priznanj so:

9. RAZRED: Jacinta Drnovšek, Izabela Ostanek, Lucija Jeromen, Ema Julija Peršolja, Rebeka Gril

8. RAZRED: Maša Rajk, Sebastjan Perovnik, Katarina Demšar, Ajda Lombardo, Matej Kafol, Sara Trobiš, Mohor Kern, David Erhartič, Jakob Miklič

7. RAZRED: Neža Sušnik, Vida Vurušič, Klara Košir, Karin Ostanek

6. RAZRED: Izak Grošelj,

5. RAZRED: Štefan Miklavčič, Isabela Šeme, Veronika Cepin, Maruša Judež, Kristina Pia Tušar, Lucija Demšar, Mihael Vrabec

4. RAZRED: Karolina Rupret, Brin Zupančič. Čestitamo!

Državno tekmovanje o sladkorni bolezni

Na državnem tekmovanju v znanju o sladkorni bolezni, ki je potekalo v soboto, 16.11. 2019, na Srednji šoli Izola, so Ajda Lombardo, Lovrenc Pintar in Rebeka Gril osvojili srebrno priznanje. Čestitamo!

ŠŠT v rokometu za starejše učence

V ponedeljek, 25. 11. 2019, smo se z našimi starejšimi učenci udeležili osnovnošolskega rokometnega prvenstva Ljubljane. Turnirja so se udeležile 4 šole (OŠ O. Kovačiča, OŠ K. D. Kajuha, OŠ Šentvid in naša šola). Odigrali smo tri tekme. Z všečno igro na vseh tekmah smo proti bolj izkušenima ekipama OŠ O. Kovačiča in OŠ K. D. Kajuha (fantje trenirajo v klubu), izgubili dve tekmi in eno v lokalnem derbiju proti OŠ Šentvid zmagali. Skupno smo tako osvojili 3. mesto. Fantom čestitamo za borbeno igro.

Udeleženci: Slavko Sever, Matej Kafol, Avguštin Sedej, Andraž Ulaga, Žan Luka Selan, Svit Benko, Anže Kregar, Axel Grčar, Maks Duhovnik.

Šolsko športno tekmovanje v badmintonu

V torek, 12. 11. in sredo, 13. 11. 2019 so se trije učenci naše šole udeležili šolskega športnega tekmovanja v badmintonu (posamezno). Letos so nas prav vsi trije “badmintonaši” razveselili z medaljami in sicer:
Tilen Jelenc – registrirani mlajši dečki – 1. mesto
Isabela Šeme – registrirane mlajše in najmlajše deklice – 2. mesto
Tadej Jelenc – registrirani starejši dečki – 3. mesto. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz angleščine

Na šolskem tekmovanju iz angleščine, 8. razred, sta Jakob Repanšek in Mohor Kern dosegla bronasto priznanje. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

Na državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni so se uvrstili: Rebeka Gril, Ajda Lombardo, Lovrenc Pintar. Bronasto priznanje pa poleg zgoraj navedenih prejmejo še: Tadej Jeretina, Matija Hočevar, Matija Pleško, Andraž Zorko, Matevž Košir, Jacinta Drnovšek, Benjamin Bras Meglič. Čestitke!

1. turnir v badmintonu do 11 let za sezono 2019/20

V soboto, 09.11.2019, je pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije v dvorani Spodnja Kungota, potekal 1. turnir v badmintonu do 11 let za sezono 2019/20. Turnirja se je udeležil tudi naš učenec Tilen Jelenc iz 4.A razreda. Nastopil je v dveh disciplinah,  posamezno in v fantovskih dvojicah. V obeh disciplinah je osvojil bronasto medaljo.

Na turnirju je nastopila tudi Isabelo Šeme iz 5.B razreda, ki je prav tako v obeh disciplinah dosegla bronasto medaljo. Obema čestitke!

Rezultati šolskega tekmovanja iz znanja biologije – PROTEUS

Bronasto proteusovo priznanje iz znanja biologije so prejeli: Jacinta Drnovšek, Peter Sojer, Mia Cindro, Ana Marija Sojar. Učenci so se tudi uvrstili na državno tekmovanje. Čestitke!

Državno tekmovanje iz logike

Na državnem tekmovanju iz logike, ki je potekalo v soboto, 19. 10. 2019, na OŠ Prule, so se naši učenci odlično odrezali. Andrej Hribljan (9.a) je osvojil zlato priznanje, ostali štirje tekmovalci naše šole pa srebrno (Filip Visočnik,  Benjamin Bras Meglič, Sebastjan Perovnik in Lucija Jeromen). Vsem čestitamo!

Tekmovanje iz logike

V četrtek, 26. 9. 2019, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz logike. Kar 19 učencev je prejelo bronasto priznanje, pet pa se jih je uvrstilo na državno tekmovanje. To so Filip Visočnik iz 7. razreda, Benjamin Bras Meglič in Sebastjan Perovnik iz 8. razreda ter Lucija Jeromen in Andrej Hribljan iz 9. razreda. Čestitke!

 


Šolsko leto 2018/2019

Odbojka na mivki

V sredo, 12. junija, so se dekleta udeležila tekmovanja v odbojki na mivki. Kljub temu, da so naša dekleta eno leto mlajša od nasprotnic, so z dvema ekipama odlično zastopala šolo in z ekipo OŠ AŠ 2 zasedla končno 3.mesto. Čestitamo vsem!!!

Naši ekipi:
Ekipa OŠ AŠ 1: MAŠA RAJK, MANJA VOLAVŠEK, LIZA SNOJ, KATARINA DEMŠAR
Ekipa OŠ AŠ 2: TIJA TURHA , LANA KOLAR, LAVRA KRIŽANIČ, ELA SEVER

Atletika troboj

4. 6. 2019 smo se z 8 učenkami in učenci udeležili atletskega troboja za najmlajše.
Vsem udeležencem čestitamo za dober nastop. Najboljše uvrstitve:
Tobija Avšič: 2. mesto v troboju, 1. mesto v skoku v daljino, 1. mesto v teku na 60 m.
Matic Vintar: 2. mesto v skoku v daljino.

Atletika

30 atletinj in atletov naše šole je ponovno doseglo kup vrhunskih rezultatov. Čestitke vsem nastopajočim in dobitnikom medalj!

Rezultati (od 1. do 3. mesta):
MARINŠEK MIJA 6. B tek na 300 m 1. mesto
DUHOVNIK MAKS 7. B skok v daljino 1. mesto
GRČAR AXEL KRISTJAN 7. B skok v višino 1. mesto
DUHOVNIK PIA KLARA 8. B skok v daljino 1. mesto
GREGORČIČ NATAN 9. A tek na 1000 m 2. mesto
DUHOVNIK, ERJAVEC, VOLAVŠEK, OSTANEK štafeta 4 x 100 m st. deklice 2. mesto
VOLAVŠEK EMA  8. A tek na 300 m 3. mesto
OSTANEK IZABELA 8. A tek na 60 m 3. mesto
ERJAVEC ANA 9. B suvanje krogle 3. mesto

Macaron d’or – izdelava francoskih slaščic

Ema Julija Peršolja iz 8. b in Ana Marija Sojar iz 8. a sta dosegli najvišji možni uvrstitvi pri tekmovanju Macaron d’or – v izdelavi francoskih slaščic. Rezultati so objavljeni na spletni strani: http://www.institutfrance.si/macaron-d-or-les-rsultats.2.html. Čestitamo!

Geografsko tekmovanje

24. 4. je bilo zaključeno geografsko tekmovanje, ki je potekalo v treh nivojih. Na šolskem tekmovanju, 15. 1. 2019, je tekmovalo 25 učencev, 10 jih je prejelo bronasta priznanja: David Erhartič, Matija Pleško, Ema Vurušič, Benjamin Miklič, Filip Marinšek, Petja Svetina, Zoja Kordiš Lucija Jeretina, Anton Žabkar in Ana Sever. Na območno tekmovanje so se uvrstili: David Erhartič, Anton Žabkar in Ana Sever. Območno tekmovanje je potekalo 6. 3. 2019 na OŠ Marije Vere v Kamniku, ker so vsi naši učenci dosegli srebrna priznanja. Ana Sever pa se je uvrstila na državno tekmovanje. Na državnem tekmovanju, 12. 4. 2019, v Podčetrtku je Ana Sever dosegla zlato priznanje v znanju geografije. Čestitamo!
Državno matematično tekmovanje 

Državno tekmovanje je bilo v soboto, 13. aprila 2019, na OŠ Franca Rozmana Staneta, Ljubljana – Šentvid. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 17 učencev. Srebrno priznanje je prejelo 13 učencev, zlato priznanje pa je prejel 1 učenec. Prejemniki srebrnih priznanj so: 5. razred: Neža Jeromen, Mark Gril, Katarina Ester Vratuša. 6. razred: Dora Rus. 7. razred: Benjamin Bras Meglič, Ela Sever, Martin Demšar. 8. razred: Aleš Rus, Lucija Jeromen. 9. razred: Klara Demšar, Doroteja Košir, Ema Vurušič, Anton Žabkar. Prejemnik zlatega priznanja je Peter Sojer iz 8. a razreda. Vsem prejemnikom priznanj čestitamo!

Vesela šola

Štirje naši učenci so prejeli zlato priznanje: Izabela Ostanek (je dosegla vse možne točke), Lovrenc Pintar, Jacinta Drnovšek, Zala Vintar.

Srebrno priznanje prejmejo: Mark Gril, Rebeka Gril, Zala Obolnar, Blaž Jernej Zupan, Slavko Sever, Lucija Jeretina, Petja Svetina. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

Državni prvaki v košarki

Učenci Andraž Ulaga, Tadej Jeretina, Peter in Žan Luka Selan, ki trenirajo košarko v KK Ljubljana, so v soboto, 20.4.2019, naslovu pokalnih prvakov v košarki do 13 let izpred dveh mesecev dodali še naslov državnih prvakov. Februarja so v velikem finalu Spar Pokala premagali KK ECE Triglav, v soboto pa branilce lanskoletnega naslova državnega prvaka, ekipo KK Helios Suns. Čestitke fantom!

Pomladanski kros in rokometna tekma

Danes je bil pravi športni dan. Najprej se je 60 tekačev odlično borilo s sotekmovalci in kros progo, nato pa smo se z rokometašicami preselili v telovadnico, kjer smo se prvič pomerili na rokometnem turnirju. Dobitniki medalj na pomladanskem krosu so:
Avšič Danijel                 4. B        1. mesto (tekel z letnikom 2010)
Lah Oskar                     4. A        1. mesto
Hočevar Janez              1. A        2. mesto
Kordiš Melanija              6. B       2. mesto
Magister Nataša            8. B        2. mesto
Sitar Tinkara                  3. B        3. mesto
Grčar Axel Kristjan        7. B        3. mesto
Ostali rezultati bodo na voljo na spletni strani TIMING Ljubljana: http://www.timingljubljana.si/aslj/tekme.asp?sola=0&Vrsta=OS&disc=15

Čestitke vsem športnicam in športnikom OŠ AŠ!

Tekmovanje iz slovenščine Mehurčki

Na šolskem tekmovanju iz slovenščine, Mehurčki, ki je bilo 5. aprila 2019, je sodelovalo 35 tekmovalcev iz drugega in tretjega razreda. Vsi sodelujoči so osvojili priznanja. Čestitamo!

Državno tekmovanje iz fizike

V soboto, 6. 4., je potekalo državno tekmovanje iz fizike, na katerem so se naši učenci lepo izkazali. Aleš Rus (8. a) je dosegel zlato priznanje, Peter Sojer (8. b), Matevž Demšar (9. a) in Miha Osredkar (9. b) pa srebrno priznanje. Petru sta do zlatega priznanja manjkali samo 2 točki. Čestitamo vsem učencem.

Tekmovanje v rokometu

Naši mlajši učenci (6.-7. razred) so tekmovali na osnovnošolskem tekmovanju v rokometu. Z všečno igro so dosegli 2. mesto med Ljubljanskimi osnovnimi šolami. Čestitamo!

Finale II. lige v odbojki

Na finalu II. lige so naše “male” odbojkarice ob bučni spodbudi navijačev OŠ AŠ ponovno igrale vrhunsko in zmagale. Končni rezultat je zasedeno 7. mesto v Ljubljani. Čestitke!

Šolsko tekmovanje iz matematike 2019

V četrtek, 21. marca 2019, je na naši šoli potekalo matematično tekmovanje. Tekmovanja se je udeležilo 241 učencev, bronasto priznanje je prejelo 108 učencev. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 17 učencev: Neža Jeromen, Mark Gril, Katarina Ester Vratuša, Dora Rus, Benjamin Bras Meglič, Ela Sever, Martin Demšar, Jacinta Drnovšek, Aleš Rus, Lucija Jeromen, Andrej Hribljan, Peter Sojer, Klara Demšar, Doroteja Košir, Ema Vurušič, Anton Žabkar, Veronika Marolt. Čestitke!

Državno tekmovanje bo potekalo v soboto, 13. aprila 2019, na OŠ Franca Rozmana Staneta.

Šolsko tekmovanje v plavanju

14 učenk in učencev naše šole je na današnjem šolskem športnem tekmovanju v plavanju ponovno super zastopalo našo šolo. V kategoriji mlajših neregistriranih plavalcev na 50 m prosto, je Vid Prosen, učenec 5. B razreda priplaval finale in končal na 8. mestu. Tudi ostali plavalci so bili blizu, zato čestitke vsem udeležencem!

Državno tekmovanje iz zgodovine

Na državnem tekmovanju iz zgodovine so naše učenke dosegle nekaj  lepih priznanj.

Jacinta Drnovšek – zlato

Klara Demšar – srebrno

Zala Vintar – srebrno

Čestitke!

Področno tekmovanje iz fizike

V petek, 15. 3., je potekalo področno tekmovanje iz fizike na katerem je sodelovalo 12 naših učencev. Peter Sojer, Aleš Rus, Andrej Hribljan, Žan Penič, Matjaž Trošt, Januš Miklavčič, Jakob Klemenc, Matevž Demšar, Miha Osredkar, Filip Marinšek in Anton Žabkar so prejeli srebrno priznanje. Na državno tekmovanje so se uvrstili: Peter, Aleš, Matevž in Miha. Andrej in Filip sta uvrstitev na državno tekmovanje zgrešila za eno samo točko. Vsem čestitamo!

Cankarjevo tekmovanje

Dve naši učenki sta se odlično odrezali na državnem Cankarjevem tekmovanju: Ema Vurušič je zlata, Veronika Marolt pa srebrna. Čestitke mentorici in dekletoma!

Zadnja tekma za pokal Krvavca

V soboto se je na Krvavcu odvila še zadnja tekma za Pokal Krvavca. Še tretjič je zmagala Mija Marinšek, Oskar Lah je osvojil 2.mesto, Jan Šobak pa 3.mesto. V skupnem seštevku vseh tekem je Mija Marinšek v kategoriji do 12 let zmagala in osvojila pokal Krvavca, Jan Šobak pa je zasedel končno 3.mesto. Čestitke!

3. turnir do 13 let v badmintonu

V soboto je bil dan za zlato. V Medvodah je potekal tretji turnir do 13 let za sezono 2018/19 pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije. Turnirja se je udeležil tudi Tadej Jelenc iz 7.A razreda. Na domačem igrišču mu je v tekmi dvojic skupaj svojim soigralcem uspelo osvojiti zlato medaljo. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz Vesele šole:

Bronasta priznanja prejmejo:

5. r: Nuša Demšar, Mark Gril, Katarina Estera Vratuša

8. r: Izabela Ostanek, Lovrenc Pintar, Rebeka Gril, Jacinta Drnovšek, Zala Obolnar, Slavko Sever, Blaž Jernej Zupan

9. r: Lucija Jeretina, Petja Svetina, Zala Vintar

Na državno tekmovanje, ki bo  10. 4. 2019, so se uvrstili:

5.r: Mark Gril

8. r: Izabela Ostanek, Lovrenc Pintar, Rebeka Gril, Jacinta Drnovšek, Zala Obolnar, Slavko Sever, Blaž Jernej Zupan

9. r: Lucija Jeretina, Petja Svetina, Zala Vintar

Čestitke tekmovalcem.

Pokal Nordica za cicibane

V soboto, 16. marca,  se je v Kranjski Gori odvila tretja državna tekma za Pokal Nordica za cicibane. Znova je odlično nastopila Mija Marinšek in osvojila 5.mesto. Dobro je nastopil tudi Jan Šobak, ki je zasedel končno 19.mesto. Čestitke!

Športno plezanje

12. 3. 2019 se je v Ljubljani odvijalo tekmovanje v športnem plezanju za osnovnošolce. Našo šolo sta uspešno zastopala Katarina Pirc in David Erhartič. Katarina je osvojila 8. mesto, David pa 11. mesto. Iskrene čestitke!

Naravoslovno tekmovanje Kresnička

V sredo, 6. 2. 2019, je potekalo naravoslovno tekmovanje Kresnička. Udeležilo se ga je 89 učencev naše šole. Priznanja so osvojili:

2. razred: Vid Kavčič, Neža Erjavec, Tobija Svetlin, Manca Kermavt, Gašper Pleško, Lovro Judež, Agata Lah, Lucija Cepin, Oskar Kovačič, Mojca Novak in Anamarija Potočnik.

3. razred: Urban Popek, Nina Nemanič, Sofija Zagožen, Luka Balažic, Klara Sever, Ivan Avanzo, Eva Ferjan, Tinka Remškar in Brin Zupančič.

4. razred: Jan Maksimilijan Trelc – Kos, Klara Grašič, Timotej Jenko, Ivana Skubic, Gregor Bokal, David Vurušič, Lucija Demšar, Maruša Judež, Miha Repovž in Matej Luka Sever.

5. razred: Benjamin Hribljan, Krištof Vertačnik, Zoja Zupančič in Elizabeta Furman.

6. razred: Marcel Kavčič in Filip Praček

7. razred: Benjamin Bras Meglič

Čestitke vsem prejemnikom priznanj!

Državno tekmovanje Prvaki znanja

V torek, 12. februarja, so se Gregor Gubenšek, Filip Marinšek, Anton Žabkar in Jošt Lombardo udeležili državnega tekmovanja Prvaki znanja. Po uvodnih pozdravih župana in ravnateljice so vsi tekmovalci odpisali test, nato pa je sledil še kviz. Med 33 ekipami smo zasedli 19 mesto. Čestitke!

Biatlon in košarka

V nedeljo, 17. 2. 2019, je na Pokljuki potekal Slovenski pokal v biatlonu. Matija Pleško in Ela Sever sta zastopala svoj klub in dosegla: Matija 1. mesto v svoji kategoriji pri fantih in Ela 2. mesto v svoji kategoriji pri dekletih.

Istega dne je v Kopru potekal mini pokal Spar, kjer je kar nekaj naših fantov zastopalo KK Ljubljano. Žan Luka Selan, Andraž Ulaga in Peter Jurij Selan so postali državni pokalni prvaki. Član idealne peterke prvenstva je postal Žan Luka Selan. Vsem čestitamo!
Območno tekmovanje iz zgodovine

Vse učenke, ki so šle na območno tekmovanje iz zgodovine, so dosegle visoko število točk in dobile srebrno priznanje: Zala Vintar, Klara Demšar, Jacinta Drnovšek, Petja Svetina in Ana Sever.

Na državno tekmovanje so se uvrstile prve tri: Zala Vintar, Klara Demšar in Jacinta Drnovšek. Čestitamo!

Cankarjevo tekmovanje

Na regijskem Cankarjevem tekmovanju so učenke Izabela Ostanek, Jacinta Drnovšek in Ema Peršolja iz 8. razreda ter Klara Demšar, Zala Vintar, Veronika Marolt, Ema Vurušič in Doroteja Košir iz 9. razreda dosegle srebrno priznanje. Veronika in Ema gresta tudi naprej na državno.
Čestitke učenkam in mentoricama!

Memorial Roka Petroviča in Pokal Krvavca

V nedeljo, 10.2., je v Kranjski Gori potekalo mednarodno tekmovanje v smučanju za 25. Memorial Roka Petroviča. Med 86 nastopajočimi tekmovalkami iz 6 držav je izjemno 6. mesto osvojila Mija Marinšek. Dan prej je na drugi tekmi za Pokal Krvavca še drugič zmagala. Na tej tekmi je bil Jan Šobak peti, Oskar Lah pa sedmi. Čestitamo!

Osnovnošolsko smučarsko prvenstvo

6. 2. je v Kranjski Gori potekalo osnovnošolsko prvenstvo v smučanju. Med nekategoriziranimi učenci je 2. mesto osvojil Filip Marinšek. Med kategoriziranimi učenkami je zmagala Mija Marinšek, druga je bila Manja Volavšek. V kategoriji kategoriziranih učencev je Jan Šobak osvojil srebrno medaljo, Oskar Lah pa bronasto. Nastopil je še Anton Žabkar. Vsem čestitamo!

Tekmovanje kresnička

Šolsko tekmovanje predmetne stopnje je potekalo 6.2.2019. Udeležilo se ga je 8 učencev. 3 učenci so osvojili priznanje Kresnička. Višjih stopenj tekmovanja in žlahtnejših priznanj na tem tekmovanju (zaenkrat še) ni.

Šolsko tekmovanje za razredno stopnjo je potekalo 6.2.2019. Udeležilo se ga je 72 učencev. 34 učencev je osvojilo priznanje Kresnička. Višjih stopenj tekmovanja in žlahtnejših priznanj na tem tekmovanju (zaenkrat še) ni.

Razvedrilna matematika

V soboto, 26. 1. 2019, je na Osnovni šoli Jožeta Moškriča v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz razvedrilne matematike. Udeležila sta se ga Jacinta Drnovšek iz 8. b in Anton Žabkar iz 9. a. Oba sta osvojila srebrni priznanji. Čestitke!

Šolsko kemijsko tekmovanje

Pet učencev je doseglo bron in vsi so se  tudi uvrstili na državno tekmovanje. To so: iz 8.r: Januš Miklavčič, Izabela Ostanek, Lovrenc Pintar in Lucija Jeromen, iz 9.r: Miha Osredkar. Čestitke!

Regijsko tekmovanje iz angleščine

Devetošolci so se zelo dobro odrezali na regijskem tekmovanju iz angleščine. Jošt Lombardo 9.b in Ana Sever 9.b sta prejela srebrno priznanje, Matevž Demšar 9.a in Miha Popek 9.b pa sta prejela srebrno priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje. Čestitamo!

Badmintonski turnir

V Mirni je v soboto, 19.1., potekal drugi turnir do 13 let za sezono 2018/19 pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije. Turnirja se je udeležil tudi naš učenec Tadej Jelenc iz 7.A razreda. Nastopil je v dveh disciplinah in sicer posamezno in v mešanih dvojicah. Med posamezniki je osvojil bronasto medaljo, v dvojicah pa je dosegel 4.mesto. Čestitamo!

Tekmovanje iz astronomije

Na šolskem tekmovanju v znanju astronomije, ki je potekalo 6. 12. 2018, je sodelovalo 28 učencev sedmega, osmega oz. devetega razreda. Bronasta priznanja so prejeli Lovrenc Pintar, Žan Penič, Ana Marija Sojar in Matevž Demšar. Na državno tekmovanje (+ bronasto priznanje) so se uvrstili:

Benjamin Bras Meglič (7. a), Jakob Klemenc, Aleš Rus (oba 8. a), Peter Sojer (8. b), Filip Marinšek, Anton Žabkar (9. a) in Miha Osredkar. Državno tekmovanje je potekalo v soboto, 12. 1. 2019. Vsi tekmovalci na državnem tekmovanju so prejeli srebrno priznanje, Benjamin Bras Meglič in Jakob Klemenc pa sta prejela tudi zlato priznanje. Peter Sojer je zlato priznanje zgrešil za eno samo točko. Vsem učencem čestitamo!

Cankarjeva bronasta priznanja

4. razred: Rok Žnidaršič, Timotej Jenko, Miha Repovž, Ula Jakofčič, Peter Visočnik , Štefan Grum, Maruša Judež, David Vurušič, Daniel Avšič

5. razred: Neža Jeromen, Katarina Estera Vratuša, Izak Grošelj, Timotej Erce

6. razred: Karin Ostanek, Vida Vurušič, Eva Macedoni, Zala Vrbovšek, Klara Košir, Neža Sušnik
7. razred: Lili Marija Kovačič, Jakob Miklič, Maša Rajk, Filip Peršolja, Sara Trobiš, Katarina Demšar, Sara Bonzanni, Matija Hočevar, Sebastjan Perovnik
8. razred: Izabela Ostanek, Jacinta Drnovšek, Ema Julija Peršolja, Lucija Jeromen,Rebeka Gril, Manca Mavčič
9. razred: Ema Vurušič, Doroteja Košir, Klara Demšar, Veronika Marolt, Zala Vintar
Čestitke!

Državno prvenstvo v biljardu

V soboto, 15. 12. 2018, je Blaž Rus dosegel 3. mesto na državnem prvenstvu v devetki (biljard, mladinska liga) v Mariboru. Trenutno pa je 4. na lestvici. Čestitamo!

Tekmovanje iz zgodovine

Na tekmovanju iz zgodovine je sodelovalo 16 učencev. Bronasta priznanja so prejele:

Jacinta Drnovšek, 8.b, Klara Demšar, 9.b, Ana Sever, 9.b, Zala Vintar, 9.a, Petja Svetina, 9.b. Te učenke gredo naprej na področno tekmovanje) ter Anka Grum 9. b. Čestitamo!

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Na tekmovanju iz razvedrilne matematike so bronasta priznanja osvojili naslednji učenci:

5. razred: Benjamin Hribljan, Katarina Estera Vratuša, Janez Geč Mravlje, Tina Šetina.

6. razred: Marcel Kavčič, Dora Rus, Davida Vratuša, Martin Žabkar.

7. razred: Benjamin Bras Meglič, Martin Demšar.

8. razred: Jacinta Drnovšek, Mia Cindro, Andrej Hribljan, Manca Mavčič, Izabela Ostanek.

9. razred: Anton Žabkar, Klara Demšar, Ema Vurušič, Miha Osredkar.

Na državno tekmovanje sta se uvrstila Jacinta Drnovšek in Anton Žabkar. Čestitke!

Državno tekmovanje Proteus

Učenki Zala Vintar in Jacinta Drnovšek sta prejeli srebrno Proteusovo priznanje na državnem tekmovanju iz znanja biologije. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje Bober

Bronasta priznanja je prejelo 10 drugošolcev, 36 tretješolcev, 33 četrtošolcev, 26 petošolcev, 2 šestošolca, 1 sedmošolec, 14 osmošolcev in 6 devetošolcev. Na državno tekmovanje so se uvrstili: Martin Demšar, Vid Rupnik, Matevž Demšar in Anton Žabkar.  Čestitamo!

Tadej Jelenc osvojil bron na Medvode Forza Cup

Od petka, 30.11., do nedelje, 2.12.2018, je pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije v dvorani Medvode potekal mednarodni turnir Medvode FORZA CUP. Tekmovali so v starostnih kategorijah do 11, 13, 15 in 17 let. Med njimi je nastopil tudi naš učenec Tadej Jelenc iz 7.A razreda v starostni skupini do 13 let. Nastopil je posamezno in v fantovskih dvojicah, kjer je osvojil bronasto medaljo. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz angleščine (za 9. r.)

naslednji učenci so prejeli bornasto priznanje iz angleščine na šolskem tekmovanju za 9. razred:

Veronika Turk 9.b, Miha Popek 9.b, Jošt Lombardo 9.b, Jakob Visočnik 9.a, Lana Pia Benedik 9.a, Ana Sever 9.b, Luka Anderluh 9.a, Matevž Demšar 9.a, Klara Fabiani 9.a, Sara Javeršek 9.a, Lucija Jeretina 9.a.
Na regijsko tekmovanje so se uvrstili (doseženih 80% na šolskem ali več):
Veronika Turk 9.b, Miha Popek 9.b, Jošt Lombardo 9.b, Jakob Visočnik 9.a, Lana Pia Benedik 9.a,  Ana Sever 9.b, Luka Anderluh 9.a, Matevž Demšar 9.a, Klara Fabiani 9.a. Čestitamo!!!!

Zlata in srebrna priznanja v znanju kemije

V torek, 27. novembra, sta Lovrenc Pintar in Slavko Sever osvojila zlato priznanje –  dosegla sta tretje mesto od vseh zlatih. Zoja Kordiš, Sara Javeršek, Mia Cindro in Jacinta Javeršek pa so osvojile srebrno priznanje. Čestitke!

Državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni

V soboto, 17.11. 2018, je v Škofji Loki na OŠ Ivana Groharja potekalo državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Udeležili so se ga tudi trije naši učenci: Lovrenc Pintar (8.b), Doroteja Košir (9.b) in Filip Marinšek (9.a). Vsi trije so dosegli srebrno priznanje! Čestitamo!

Turnir v badmintonu do 13 let

V soboto, 17.11.2018, je pod okriljem Badmintonske zveze Slovenije v dvorani BIT v Ljubljani, potekal 1. turnir v badmintonu do 13 let za sezono 2018/19. Turnirja se je udeležil tudi naš učenec Tadej Jelenc iz 7.A razreda. Nastopil je v dveh disciplinah: posamezno in v fantovskih dvojicah. V obeh disciplinah je posegel po medalji. Med posamezniki je osvojil srebrno medaljo, v dvojicah pa bron. Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz angleškega jezika

Lucija Arko iz 8.A se je uvrstila na državno tekmovanje. Čestitke!

Državno tekmovanje iz logike

Državno tekmovanje je bilo v soboto, 20. oktobra 2018, na OŠ Kašelj. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 11 učencev. Prejemnika srebrnih priznanj sta Zala Obolnar (8. razred) in Matevž Demšar (9. razred). Prejemnica zlatega priznanja je Klara Demšar iz 9. razreda. Prejemnikom priznanj čestitamo!

Mednarodni turnir v badmintonu

Od petka, 19.10.2018 do nedelje, 21.10.2018 je v Mokronogu potekal mednarodni turnir 24. TEM Slovenia Youth International 2018. Nastopilo je 199 igralk in igralcev iz 12 držav. Tekmovali so v starostnih kategorijah do 11, 13 in 15 let. Med njimi je nastopil tudi naš učenec Tadej Jelenc iz 7.A razreda, v starostni skupini do 13 let. Nastopil je posamezno in v fantovskih dvojicah, kjer je osvojil bronasto medaljo. Čestitke!

Tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni

Šolsko tekmovanje je potekalo v petek, 12.10.2018. Udeležilo se ga je 19 učencev.

Na državno tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 17.11.2018, na OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki, so se uvrstili 3 učenci. Bronasto priznanje je osvojilo 11 učencev, 3 pa so osvojili srebrno priznanje (Lovrenc Pintar, Doroteja Košir in Filip Marinšek). Čestitamo!

Odprto prvenstvo v golfu

V petek, 19. 10. 2017, so se trije naši učenci odlično odrezali na Odprtem prvenstvu 2018 v golfu, ki je potekalo v Stanežičah. Rezultati: dečki U 8 , letnik 2008: 3. mesto Adrian Božikov, dečki U 10, letnik 2010: 3. mesto Johan Romih, 2. mesto Severin Božikov, l.2008, ljubljanska regija: 1. mesto Adrian Božikov. Vsem trem iskreno čestitamo!

Jesenski kros

Jesenski kros je ponovno prinesel zajeten kupček medalj in veliko dobrih uspehov naših učencev, ki so se množično (57 otrok) udeležili pomembne jesenske tekaške preizkušnje ljubljanskih OŠ. Čestitke vsem udeležencem!

Rezultati:

1. mesto – Danijel Avšič 4. B (letnik 2010)
1. mesto – Oskar Lah 4. A (letnik 2009)
1. mesto – Mija Marinšek 6. B (letnik 2007)
1. mesto – Ema Volavšek 8. A (letnik 2005)

2. mesto – Janez Hočevar 1. A (letnik 2012)

3. mesto – Tobija Avšič 6. B (letnik 2008)
3. mesto – Ela Sever 7. B (letnik 2006)
3. mesto – Natan Gregorčič 9. A (letnik 2004)

Tekmovanje v znanju sladkorne bolezni

Po drugem krogu tekmovanja je znano, da so se na državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni uvrstil: Lovrenc Pintar (8.b), Doroteja Košir (9.b) in Filip Marinšek (9.a).
Poleg njih so bronasta priznanja osvojili še Lucija Jeretina, Miha Osredkar, Petja Svetina, Jacinta Drnovšek, Ema Peršolja, Anka Grum, Zala Vintar, Zoja Kordiš, Rebeka Gril, Jakob Visočnik in Ema Vurušič. Vsem dobitnikom priznanj čestitamo!

Jesenski kros

Današnji jesenski kros je ponovno prinesel zajeten kupček medalj in veliko dobrih uspehov naših učencev, ki so se množično udeležili (57 otrok) pomembne jesenske tekaške preizkušnje.l ljubljanskih OŠ. Čestitke vsem udeležencem…

1.mesto – Danijel Avšič 4. B (letnik 2010)
1.mesto – Oskar Lah 4. A (letnik 2009)
1.mesto – Mija Marinšek 6. B (letnik 2007)
1.mesto – Ema Volavšek 8. A (letnik 2005)

2.mesto – Janez Hočevar 1. A (letnik 2012)

3.mesto – Tobija Avšič 6. B (letnik 2008)
3.mesto – Ela Sever 7. B (letnik 2006)
3.mesto – Natan Gregorčič 9. A (letnik 2004)

Šolsko tekmovanje iz logike 2018

V četrtek, 27. septembra 2018, je na naši šoli potekalo tekmovanje iz logike. Tekmovanja se je udeležilo 73 učencev, bronasto priznanje je prejelo 46 učencev. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 20. oktobra 2018, se je uvrstilo 11 učencev:

7. razred: Benjamin Bras Meglič, Andraž Ulaga, 8. razred: Jacinta Drnovšek, Andrej Hribljan, Zala Obolnar, Aleš Rus, 9. razred: Doroteja Košir, Klara Demšar, Petja Svetina, Matevž Demšar, Anton Žabkar. Čestitamo!

2. mesto na državnem prvenstvu v orientaciji

Luka Anderluh, učenec 9.A, je na državnem šolskem prvenstvu osvojil 2. mesto v orientaciji.
Čestitamo!

Prvenstvo OŠ Ljubljane v atletiki

V četrtek, 20 .9. 2018, je potekalo Prvenstvo OŠ Ljubljane v atletiki. Diana Dominko je dosegla 2. mesto na 300 m, Andrej Hribljan 2. mesto na 1000 m in Matic Zupan 3. mesto v skoku v daljino. Med mlajšimi učenci je Mija Marinšek je v teku na 300 m dosegla 1. mesto in prav tako Maks Duhovnik v skoku v daljino.  Čestitamo!

Prvenstvo OŠ Ljubljane v cestnem kolesarjenju

19.9.2018 je Natan Gregorčič na šolskem DP v cestnem kolesarstvu (na policijskem poligonu v Vikrčah) osvojil odlično 2. mesto. Čestitamo!

4. mesto na Loptariji v Sarajevu

V vročem jesenskem dnevu so se Šuštarji v četrtek, 21. 9., borili za fair-play zmago in na koncu zasedli 4. mesto. Otroci so resnično dali vse od sebe in se prav pri vseh športnih disciplinah odrezali odlično, zraven pa se še zabavali.

Končni izkupiček finalnih obračunov naših učenk in učencev v posameznih disciplinah je:
Spretnostne igre: 2. mesto
Tudi VI učitelj: 3. mesto
Nogomet 3:3: 4 mesto
Športni kviz: 3 točke
Vragolije žogarije: Jerica in Axel
Plesna točka brakedance: Filip Praček

Končna uvrstitev: 1. mesto: Srbija, 2. mesto: Črna Gora, 3. mesto: Hrvaška, 4. mesto: Slovenija.

Prvenstvo v orientacijskem teku

V petek, 14. 9. 2018, se je naš učenec Luka Anderluh udeležil prvenstva OŠ Ljubljane v orientacijskem teku. Z izvrstnim tekom je dosegel 1. mesto v svoji kategoriji (rezultati). Čestitamo!

Prvo mesto na Žogariji

V petek, 7. 9. 2018, so se nekatere učenke in učenci od 3. do 9. razreda udeležili finalnega državnega tekmovanja Žogarija na Kongresnem trgu. Z odličnimi nastopi v vseh igrah (nogomet, štafetne igre, kviz…) so se naši osnovnošolci zavihteli na 1. mesto v Sloveniji. Za nagrado se bodo udeležili mednarodnega tekmovanja, ki bo še ta mesec potekalo v Sarajevu.

Poročili:  Slovenski finale Žogarije in Žogarija-Finale Mestna občina Ljubljana


Šolsko leto 2017/18

OŠ finale v nogometu (za najmlajše učence)

13.6.2018 smo se z učenci 4. in 5. razreda udeležili finala osnovnošolskega tekmovanja za najmlajše učence. Fantje so se borili po svojih najboljših močeh in osvojili 4.mesto. Čestitamo!

2. mesto na šolskem prvenstvu v floorballu

12.6.2018 smo se z učenci 5., 6. in 7. razreda udeležili finala šolskega prvenstva v floorballu za mlajše učence. Naša ekipa je z borbenimi igrama prikazala, da se pri nas igra odličen floorball. Osvojili so končno 2. mesto. Čestitamo!

Atletika – finale OŠ Ljubljane

7 učenk in učencev OŠ AŠ se je udeležilo finala: 6. r: Duhovnik Maks, 7. r: Duhovnik Pia Klara, Nataša Magister, 8. r: Erjavec Ana, Kotar Jure, 9. r: Duhovnik Jan, Longar Lina Marija. Rezultati so sledeči:

Duhovnik Jan skok v daljino 1. mesto (osebni rekord: 6,17 m), Duhovnik Pia Klara skok v daljino 2. mesto, Duhovnik-Longar-Erjavec-Magister štafeta dekleta 4 x 100 m 3. mesto, Duhovnik Maks skok v daljino 5. mesto, Ana Erjavec tek na 300 m 6. mesto, Longar Lina Marija tek na 60 m 7. mesto, Kotar Jure tek na 300 m 15. mesto. Čestitamo!

Akvatlon/Triatlon (prvenstvo OŠ Ljubljane)

30. maja se je akvatlona deležilo 7 učenk in učencev OŠ AŠ: 5. r: Rožič Ula, 7. r: Novak Tonka, Kolšek Ema Judita, Cindro Mia, 8. r: Gregorčič Natan, 9. r: Lipič Lea, Kovačič Gašper. Rezultati akvatlon: Rožič Ula 5. A (najmlajše učenke) 1. mesto. Čestitke!

Atletsko tekmovanje za ljubljanske osnovne šole

23.5.2018 je na stadionu Žak Ljubljana potekalo atletsko tekmovanje za ljubljanske OŠ (skupina D). Udeležilo se ga je tudi nekaj naših učencev, ki so se odlično odrezali. Najboljše rezultate so dosegli: med starejšimi učenci in učenkami: Duhovnik Jan (1. mesto, skok v daljino – 612 cm!), Longar Lina Marija (3. mesto, tek na 60 m), Erjavec Ana (3. mesto, tek na 300 m), Grum Anka (3. mesto, tek na 1000 m). Med mlajšimi učenci in učenkami: Duhovnik Maks (1. mesto, skok v daljino), Zupan Matic (2. mesto, skok v daljino), Duhovnik Pia Klara (1. Mesto, skok v daljino), Dominko Diana (3. mesto, tek na 300 m), Ostanek Izabela (4. mesto, tek na 300 m). Štafeta učenk v zasedbi Duhovnik Pia Klara, Longar Lina Marija, Erjavec Ana in Magister Nataša: 2. mesto (štafeta 4×100 m). Vsem tekmovalcem čestitamo!

Župančičeva frulica

Učenci od 4. do 6. razreda so med izbranimi pesmicami Otona Župančiča predstavili svojo in jo deklamirali pred strokovno komisijo in seveda pred ostalimi deklamatorji ter spremljevalci. Zala Vrbovšek se je uvrstila med najboljših pet deklamatorjev 28. Župančičeve frulice. Posebno pohvalo za odlično deklamacijo pa je dobila Eva Macedoni. Čestitke obema.

Macarons d’or 2018

Učenke Doroteja K., Lucija C., Ida K. in Ema V. so se s svojim “mousse au chocolat” uvrstile med 15 najboljših na tekmovanju “francoskega slaščičarstva v Sloveniji – Macarons d’or”. Na naši šoli je tekmovanje potekalo 28. marca in ocenjen ni bil le okus in izgled, ampak tudi izvirno besedilo v francoščini.

Finale osnovnih šol v mini odbojki

8. 5. 2018 je na naši šoli potekalo finale osnovnih šol v mini odbojki. Naši učenci so dosegli odlično 3. mesto. Šolo so zastopali: Selan Peter Jurij, Ramovž Vid, Golob Jon, Demšar Peter, Žabkar Martin, Praček Filip, Doberšek Ian, Bartolj Sebastijan.

Tekmovanje za mlade raziskovalce

V ponedeljek, 14. maja, je Anton Žabkar v Murski Soboti osvojil zlato na  52. tekmovanju za mlade raziskovalce. Čestitamo!

Državno matematično tekmovanje

Prejemniki srebrnih priznanj: 5. razred: Filip Visočnik, 6. razred: Sara Trobiš, Benjamin Bras Meglič, Katarina Demšar, 7. razred: Andrej Hribljan, Lucija Jeromen, Jacinta Drnovšek, Januš Miklavčič, Zala Obolnar, Jakob Klemenc, 8. razred: Matevž Demšar, Anton Žabkar, Ema Vurušič, Klara Demšar, Doroteja Košir, 9. razred: Katarina Eva Anderluh, Manca Vertačnik, Jakob Erhartič, Andrej Merše, Nika Gubenšek, Lina Marija Longar, Marko Praček.

Prejemniki zlatih priznanj: 6. razred: David Erhartič, 7. razred: Aleš Rus, Izabela Ostanek, 9. razred: Ivan Grce. Vsem prejemnikom priznanj čestitamo!

Vesela šola

Veselošolci so se na državnem tekmovanju odlično odrezali. Nihče od 14 tekmovalcev  ni ostal brez priznanja. Zlato prizanje prejmejo: Izabela Ostanek, Lovrenc Pintar in Jacinta Drnovšek. Srebrno priznanje prejmejo: Nuša Demšar, Rebeka Gril, Zala Obolnar, Blaž Jernej Zupan, Matevž Demšar, Filip Marinšek, Ema Vurušič, Pavlina Košorok, Katarina Briški, Manca Vertačnik, Mirjam Gril. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

Državno tekmovanje iz fizike
V soboto, 14. 4., je potekalo državno tekmovanje iz fizike, ki so se ga udeležili Petja Svetina, Anton Žabkar in Ivan Grce. Petja je dosegla srebrno priznanje, Anton in Ivan pa sta s svojim znanjem in uspešno izvedenim poskusom, dosegla zlato priznanje. Vsem trem čestitamo.
Prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v športni orientaciji

V petek, 20. 4. 2018, je potekalo prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v športni orientaciji. Učenke Katarina Eva Anderluh,  Lina Marija Longar in Nika Valič so zasedle prvo mesto, medtem ko so učenci Luka Anderluh, Natan Gregorčič in Jaka Selan zasedli trtje mesto.

Državno tekmovanje in območno tekmovanje iz angleščine

Katarina Eva Anderluh je na državnem tekmovanju dosegla srebrno priznanje, Lin Primožič pa je dosegel srebrno priznanje na območnem tekmovanju. Čestitamo!

Šolsko športno tekmovanje v mali odbojki

Zaključilo se je letošnje ligaško šolsko športno tekmovanje v mali odbojki. Naše odbojkarice (6. in 7. razred) so za las zgrešile finale in tekmovanje ljubljanskih OŠ zaključile na odličnem 5. mestu (tekmovalo je 19 ekip). Vztrajno se vzpenjamo po lestvici navzgor in navijamo za krasno igro ter razvoj ženske odbojke na naši šoli. V letošnjem šolskem letu je levji delež prispeval ŽOK (Ženski odbojkarski klub Šentvid) na čelu s trenerko Tadejo Veit, ki vsako sredo od 14.15 do 15.15 skrbi za naše mlade odbojkarice. Čestitke igralkam in trenerki ter navijačem iz OŠ AŠ.

Kemijsko tekmovanje

Na državnem tekmovanju je Miha Osredkar dosegel odlično 5. mesto in tako prejel zlato priznanje iz znanja kemije. Ostali tekmovalci ostajajo pri bronastih priznanjih, tudi Gregor Gubenšek, ki je srebro zgrešil le za las.

Šolsko tekmovanje v Veseli šoli

Naši veselošolci so se pomerili na šolskem tekmovanju in se kar dobro odrezali. Na državno tekmovanje so se uvrstili: Nuša Demšar, 4. a, Jacinta Drnovšek, 7. b, Izabela Ostanek, 7. a, Lovrenc Pintar, 7. b, Zala Obolnar, 7. a, Blaž Jernej Zupan, 7. a, Rebeka Gril, 7. b, Filip Marinšek, 8. a, Matevž Demšar, 8. a, Ema Vurušič, 8. b, Pavlina Košorok, 9. b, Manca Vertačnik, 9. b, Katarina Briški, 9. b in Mirjam Gril, 9. b.

Državno tekmovanje iz slovenščine

Na državnem tekmovanju iz slovenščine je Jakob Visočnik iz 8. A osvojil zlato Cankarjevo priznanje. Čestitamo!

Področno tekmovanje iz fizike

V petek, 16. 3., je potekalo področno tekmovanje iz fizike. Na državno tekmovanje, ki bo 14. 4., so se uvrstili: Ivan Grce (9. a), Anton Žabkar (8. a) in Petja Svetina (8. b). Vsem tekmovalcem čestitamo in želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju.

Šolsko tekmovanje iz matematike

Tekmovanja se je udeležilo 262 učencev, bronasto priznanje je prejelo 99 učencev. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 27 učencev. Prejemniki bronastih priznanj so:
1.razred: Izabela Avšič, Lucija Cepin, Neža Erjavec, Martin Fortuna, Ela Ruta Grošelj, Jakob Jarc, Aljaž Jenko, Klara Jeromen, Vid Kavčič, Oskar Kovačič, Maruša Kušar, David Markov, Pelagija Osterman, Anamarija Potočnik, Eva Repovž, Andraž Žnidaršič

2.razred: Erazem Kotar, Lijam Weiss Gornik, Ivana Košorok, Anže Sinaj Prema, Dominik Bras Meglič, Eva Ferjan, Julij Peternelj, Johan Romih, Sofija Zagožen, David Klemenc, Luka Balažič, Melita Mavčič

3.razred: Daniel Avšič, Veronika Cepin, Klara Grašič, Štefan Grum, Maruša Judež, Oskar Lah, Filip Pirc, Jan Maksimiljan Trelc-Kos, Peter Visočnik, David Vurušič, Rok Žnidaršič

4.razred: Katarina Estera Vratuša, Tadej Erhartič, Mark Grilj, Izak Grošelj, Benjamin Hribljan, Jakob Erjavec, Janez Cukjati, Urban Ahačič, Nuša Demšar, David Pogač

5.razred: Filip Visočnik, Tobija Avšič, Jon Golob, Mirjam Davida Vratuša, Karin Ostanek, Benjamin Brecelj, Klara Košir, Žiga Osredkar, Neža Sušnik, Justina Dobre, Martin Cukjati, Dora Rus, Vida Vurušič

6.razred: David Erhartič, Sara Trobiš, Benjamin Bras Meglič, Katarina Demšar, Mohor Kern, Filip Peršolja, Martin Demšar, Matija Hočevar, Andraž Ulaga, Ajda Lombardo

7.razred: Aleš Rus, Andrej Hribljan, Lucija Jeromen, Izabela Ostanek, Peter Sojer, Jacinta Drnovšek, Januš Miklavčič, Zala Obolnar, Jakob Klemenc, Slavko Sever, Tadej Maršič

8.razred: Matevž Demšar, Anton Žabkar, Ema Vurušič, Klara Demšar, Doroteja Košir, Tomaž Mušič, Ana Erjavec, Jošt Lombardo

9.razred: Ivan Grce, Katarina Eva Anderluh, Manca Vertačnik, Jakob Erhartič, Andrej Merše, Nika Gubenšek, Lina Marija Longar, Marko Praček

Na državno tekmovanje so se uvrstili:

5. razred: Filip Visočnik, 6. razred: David Erhartič, Sara Trobiš, Benjamin Bras Meglič, Katarina Demšar, 7. razred: Aleš Rus, Andrej Hribljan, Lucija Jeromen, Izabela Ostanek, Peter Sojer, Jacinta, Drnovšek, Januš Miklavčič, Zala Obolnar, Jakob Klemenc, 8. razred: Matevž Demšar, Anton Žabkar, Ema Vurušič, Klara Demšar, Doroteja Košir, 9. razred: Ivan Grce, Katarina Eva Anderluh, Manca Vertačnik, Jakob Erhartič, Andrej Merše, Nika Gubenšek, Lina Marija Longar, Marko Praček. Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!

Državno tekmovanje iz angleščine za 7. razred

Učenke Lucija Jeromen, Jacinta Drnovšek, Ema Peršolja, Anja Prošek in Rebeka Gril (vse iz 7.B) so prejele bronasto priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine za 7. razred. Čestitamo!

Tekmovanje za pokal Slovenije v biatlonu

Ela Sever je med mlajšimi deklicami zmagala na tekmovanju za pokal Slovenije v biatlonu (sprint). Čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz fizike

V torek, 6. 2., je potekalo šolsko tekmovanje iz fizike na katerem je sodelovalo 14 učencev iz 8. in 14 učencev iz 9. razreda. Bronasto priznanje so dosegli: Jošt Lombardo, Petja Svetina (oba 8. B), Anton Žabkar (8. A) ter Ivan Grce, Andrej Merše in Jakob Erhartič (9. A). Na regijsko tekmovanje, ki bo v petek, 16. 3., so se uvrstili vsi zgoraj našteti učenci ter še Klara Demšar, Jure Rajk (oba 8. B) in Nika Gubenšek (9. A). Čestitamo!

Rezultati Šuštarčkov na državnih prvenstvih v letošnji dvoranski sezoni

Na državnem prvenstvu v kategoriji U14 je postal-a državni prvak: Axsel Grčar v skoku v višino, Maks Duhovnik v teku čez ovire na 50 m (oba skupaj sta osvojila še zlato v štafeti), na DP v mnogoboju je bil Axel skupno 3., v skupini pa sta osvojila 1. mesto.

Pia Klara Duhovnik je postala državna prvakinja v troskoku ter podprvakinja v teku čez ovire na 50 m.

Matic Zupan je podprvak v skoku s palico.

Na državnem prvenstvu v kategoriji U16 je Jan Duhovnik osvojil bron v skoku v daljino, Pia Klara Duhovnik pa bron v troskoku.

Axsel Grčar je v posameznem mnogoboju zasedel 3. mesto, skupaj z Maksom Duhovnikom pa sta kot druga massova štafeta zbrala največ točk in zmagala. Axel je zbral 1838 točk, Maks pa 1748 točk. Čestitamo!

 

Območno tekmovanje iz angleščine

Devetošolca Lin in Katarina Eva sta na območnem tekmovanju iz angleščine dosegla srebrno priznanje. Lin je bil 12. s 44 točkami, Katarina Eva pa 20. s 43 točkami – možnih točk je bilo 50. Oba sta se uvrstila na državno tekmovanje. Čestitamo!

Območno tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Na območnem tekmovanju so srebrno Cankarjevo priznanje osvojili Nika Gubenšek, Katarina Briški in Pavlina Košorok iz 9. razreda ter Ema Vurušič in Jakob Visočnik iz 8. razreda. Jakob se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 10. marca v OŠ Spodnja Šiška.

Tekmovanje iz angleščine za 7. razred

Dekleta iz 7.B: Jacinta Drnovšek, Ema Peršolja, Anja Prošek, Lucija Jeromen in Rebeka Gril, so se s svojim izdelkom uvrstile na državno tekmovanje iz angleščine za 7.razred.

Državno prvenstvo v plavanju
Ula Rožič se je pretekli konec tedna udeležila državnega prvenstva v plavanju za mlajše dečke in deklice v Celju, kjer je osvojila deset nazivov državne prvakinje ( 50,100,200m prsno, 50m prosto ter 50 m delfin v individualni kategoriji in štiri v štafeti) in bila tako najuspešnejša plavalka prvenstva. V štafeti 4x 50m prosto je s plavalkami PKL odplavala 18 let star državni rekord.
Tarin Rožič se je letos udeležila (že) absoultnega državnega prvenstva v plavanju, ki je potekalo konec januarja v Ljubljani in v kategoriji kadetinj osvojila 5. mesto na 50m prsno in 6. mesti na 100 m in 200m prsno ter 3.mesto v štafeti 4×50 mešano.
Državno tekmovanje iz kemije
Na državno tekmovanje iz kemije so se uvrstili učenci iz 8. in 9.r.: Miha Osredkar, Gregor Gubenšek in Anton Žabkar, Jakob Erhartič, Katarina Eva Anderluh in Andrej Merše. Čestitke!
4. državno tekmovanje v hitrem branju HIBRA 2018

Tekmovalci – hitri bralci – so se v soboto, 13. 1., pomerili v treh starostnih kategorijah. V kategoriji otrok do 12. leta starosti (najmlajši udeleženci so bili stari osem let) je JUSTINA DOBRE (5.A) dosegla SREBRNO PRIZNANJE (prebere 1046 besed na minuto), v kategoriji juniorjev (od 12. do 18. leta) pa je MATEVŽ PLEŠKO (9.B) dosegel SREBRNO PRIZNANJE (prebere 2731 besed na minuto).

Državno računalniško tekmovanje Bober

Anton Žabkar je v soboto (13. 1.) prejel zlato priznanje na državnem računalniškem tekmovanju Bober. Čestitamo!

Državno tekmovanje iz astronomije

V soboto, 6. 1., je potekalo državno tekmovanje iz astronomije, ki so se ga udeležili tudi 3 učenci naše šole. Peter Sojer (7. b) in Anton Žabkar (8. a) sta dobila zlato Dominkovo priznanje, Leon Rojc (9, b) pa srebrno priznanje. Vsem tekmovalcem čestitamo za uspeh na tekmovanju.

Šolsko tekmovanje v hitrem branju – HIBRA 2017

KATEGORIJA OTROCI: 1. mesto: Justina Dobre (191,95) – s posebnim dovoljenjem komisije se je uvrstila na državno tekmovanje.

KATEGORIJA JUNIORJI:

1. mesto: Matevž Pleško (362,00) – uvrstitev na državno tekmovanje.

2. mesto: Lea Lipič (257,61)

3. mesto: Blaž Jernej Zupan (211,81)

Državno tekmovanje bo v soboto, 13. januarja v Mariboru.

Cankarjevo (šolsko) tekmovanje

Bronasto Cankarjevo priznanje so na šolskem tekmovanju dosegli naslednje učenke in učenci:

4. razred: Nuša Demšar, Izak Grošelj, David Pogač, Matic Vintar, Katarina Estera Vratuša

5. razred: Karin Ostanek, Zala Vrbovšek, Eva Macedoni, Mirjam Davida Vratuša, Adam Dominko, Jakob Emeršič, Klara Košir, Žiga Osredkar

6. razred: Ajda Lombardo, Lili Marija Kovačič, Manja Volavšek, Matija Pleško, Sebastjan Perovnik

7. razred: Jacinta Drnovšek, Izabela Ostanek, Ema Julija Peršolja, Slavko Sever, Rebeka Gril, Lucija Jeromen

8. razred: Ema Vurušič, Zala Vintar, Jakob Visočnik, Klara Demšar, Miha Popek, Ana Sever

9. razred: Pavlina Košorok, Nika Gubenšek, Katarina Biški, Ambrož Sušnik, Lonja Klavžar, Maja Lah

Vsem čestitamo!

Na območno tekmovanje, ki bo v sredo, 24. 1. 2018, so se uvrstili: Pavlina Košorok, Nika Gubenšek, Katarina Briški, Ema Vurušič, Zala Vintar in Jakob Visočnik.

Šolsko tekmovanje iz astronomije

V četrtek, 7. 12., je potekalo šolsko tekmovanje iz astronomije, katerega se je udeležilo 21 učencev 7., 8. in 9. razreda. Bronasto priznanje so prejeli Leon Rojc, Jakob Erhartič, Anton Žabkar, Gregor Gubenšek, Filip Marinšek, Miha Osredkar in Peter Sojer. Peter, Anton in Leon so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 6. 1. Čestitke vsem!

Tekmovanje iz zgodovine
Bronasta priznanja na šolskem tekmovanju iz zgodovine so prejeli:
Matija Dobre 8.a, Sara Lesar 8.a., Jošt Lombardo 8.b, Gašper Kolar 9.b, Tomaž Mušič 8.a. 
Na področno tekmovanje se je uvrstil Matija Dobre.
Državno tekmovanje iz angleščine za 8.razred

Jošt Lombardo iz 8.B je prejel srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine za 8.razred. Čestitke!

Državno tekmovanje iz biologije

Tekmovanje iz znanja biologije za osnovne šole za Proteusovo priznanje je potekalo v petek, 1. decembra 2017. Tema letošnjega tekmovanja so bile Ribe slovenskih celinskih voda. Učenci Anais Vaupot, Anneke Mlakar in Jošt Lombardo so prejeli bronasto Proteusovo priznanje. Anais Vaupot se je uvrstila tudi na državno tekmovanje, a žal ni prejela višjega priznanja. Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo.

Državno tekmovanje iz sladkorne bolezni
Trije učenci so letos na državnem tekmovanju iz sladkorne bolezni dosegli izjemne dosežke:
Doroteja Košir – ZLATO PRIZNANJE
Katarina Briški – SREBRNO PRIZNANJE
Filip Marinšek – SREBRNO PRIZNANJE
Iskrene čestitke!
Državno tekmovanje iz kemijskih poskusov

Trije učenci iz 8.A Natan Gregorčič, Jaka Selan in Luka Anderluh so osvojili srebrna priznanja na  državnem tekmovanju iz kemijskih poskusov. Čestitamo!

Državno tekmovanje iz razvedrilne matematike

Na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike so bili naši učenci zelo uspešni.
Jacinta Drnovšek, Anton Žabkar in Jakob Emeršič so vsi osvojili srebrno priznanje. Na žalost je Anton zlatega zgrešil le za eno mesto. Vsem udeležencem čestitamo!

Šolsko tekmovanje iz angleščine

Na šolskem tekmovanju iz angleščine (vseh možnih točk je bilo 50) so naslednji učenci prejeli bronasto priznanje:
1 Katarina Eva Anderluh 9.b 48 točk,
2 Lin Primožič 9.a 48,
3 Neža Mavčič 9.b 44,
4 Nika Gubenšek 9.a 43,
5 Lan Mužič 9.a 43,
6 Jakob Erhartič 9.a 42,
7 Lili Schuchtar 9.b 42,
8 Lea Lipič 9.b 40.
Na regijsko tekmovanje sta se uvrstila Katarina in Lin. Vsem Čestitamo!!!

Tekmovanje iz logike

Andrej Hribljan iz 7. razreda je prejel zlato priznanje na državnem tekmovanju iz logike. Čestitamo!

Tekmovanje iz kemijskih poskusov

Na tekmovanju iz kemijskih poskusov so naši učenci prejeli bronasto priznanje in se uvrstili naprej na tekmovanje.

Šolsko tekmovanje iz angleščine

Na šolskem tekmovanju iz angleščine za 8. razred sta Jošt Lombardo (8.B) in Miha Popek (8.B) dosegla bronasto priznanje in se uvrstila narej na državno tekmovanje. Čestitamo!

Jesenski kros

Novi uspehi naših učencev in učenk so ponovno zaznamovali letošnji jesenski kros. 53 udeležen-k/cev krosa je doseglo 8 medalj: 1. mesto : AVŠIČ DANIEL (3.B), MARINŠEK MIA (5.A), 2 .mesto: KORDIŠ MELANIJA (5.A), SEVER ELA (6.B), 3. mesto: HOČEVAR EVA (1.A), SEVER PETER (4.B, tekel s 5.r.), AVŠIČ TOBIJA (5.A), GREGORČIČ NATAN (8.A)

Ostali rezultati bodo v kratkem objavljeni na spletni strani TIMING Ljubljana: http://remote.timingljubljana.si/timing/Rezultati.aspx?leto=&IDtekme=&tip=&embed=

Čestitamo vsem in se zahvaljujemo za prispevek in trud vsakogar.

5.10. Tekmovanje iz razvedrilne matematike

V četrtek, 5. 10. 2017, je na šoli potekalo tekmovanje iz razvedrilne matematike. Učenci so se zelo dobro odrezali in osvojili kar 19 bronastih priznanj. Na državno tekmovanje pa so se uvrstili trije: Jacinta Drnovšek iz 7. razreda, Anton Žabkar iz 8. razreda ter Jakob Erhartič iz 9. razreda. Državno tekmovanje bo potekalo v novembru.

28.9. Tekmovanje iz logike
Prejeli smo 28 bronastih priznanj: 8 v 5. razredu, 7 v 7. razredu, 8 v 8. razredu in 5 v 9. razredu.
Na državno tekmovanje so se uvrstili: Andrej Hribljan, Matevž Demšar in Manca Vertačnik. Čestitamo!
21. – 24.9.2017 Svetovno prvenstvo v plesu na Češkem

Na tekmovanju je sodelovalo 22 ekip in naša učenka Lucija Jeretina si je na sobotni tekmi s soplesalkami (street dance show) iz Plesnega kluba Bolero priplesala 1. mesto v formaciji. Svetovnim prvakinjam iskreno čestitamo!

22.9.2017 Osnovnošolsko plavanje na Iliriji

V petek, 22. 9. 2017, se je na bazenu Ilirija v Ljubljani odvijalo državno osnovnošolsko plavanje. Barve naše šole so zastopale tri plavalke: Ula Rožič (5. A), Tarin Rožič (8. B) med kategoriziranimi plavalkami (rezultati še niso znani) in Lea Lipič (9. B), ki je med nekategoriziranimi plavalkami na 50 m prosto priplavala zlato medaljo. Čestitamo!

20. 9. 2017 ATLETIKA, prvenstvo OŠ Ljubljane (skupina D)

Sodelovalo je 17 učenk in učencev OŠ AŠ z odličnimi rezultati (navedeni so od 1. do 7. mesta):

GRČAR ALEX 6. B skok v daljino 1. mesto

VOLAVŠEK EMA 7. A tek na 300 m 1. mesto

DUHOVNIK PIA KLARA 7. B skok v daljino 1. mesto

KOLAR MIHA 7. B skok v višino 1. mesto

DUHOVNIK JAN 9. A skok v daljino 1. mesto

ERHARTIČ JAKOB 9. A tek na 1000 m 1. mesto

LONGAR LINA MARIJA 9. B tek na 60 m 2. mesto

HOČEVAR KATJA 6. A skok v daljino 4. mesto, DOMINKO DIANA 7. A tek na 300 m 4. mesto, DUHOVNIK MAKS 6. B skok v daljino 5. mesto, MAGISTER NATAŠA 7. B tek na 600 m 7. mesto


Kronika šolskega leta 2016/17

BRON V RITMIČNI GIMNASTIKI

10. junija je ŠD AS Ljubljana organiziralo zaključni nastop in tekmovanje v ritmični gimnastiki. OŠ Sostro so zastopale kar 3 vadbene skupine in 2 tekmovalni ekipi. Nastop, kjer so se predstavile tudi najmlajše, je lepo uspel, za piko na i pa je bil tekmovalni del s 77-imi tekmovalkami. Uvrstitve povedo, da je vztrajnost in športno obnašanje pot do uspeha.

Mlajša tekmovalna ekipa (MELANIJA KORDIŠ, NAJA NOVAK, JANA PARKELJ, EVA RUPNIK, KATARINA VRATUŠA) se je uvrstila tik za stopničkami.

 

Starejša tekmovalna ekipa (SARA BONZANNI, KATARINA BRIŠKI, ANNEKE MLAKAR in bivša učenka OŠ AŠ, zdaj gimnazijka KLARA ERCE) pa si je priborila zmagovalni oder.

 

Ritmična gimnastika ima na OŠ Alojzija Šuštarja že večletno tradicijo in ritmičarke nas vsako leto navdušujejo s svojimi nastopi in z visokimi uvrstitvami. Želimo jim uspešno športno in šolsko pot tudi naprej, še prej pa prijetne poletne Asove počitnice!


Rezultati pomladanskega krosa so na voljo: TUKAJ


TEKMOVANJE IZ POŠTEVANKE – tedensko šolsko tekmovanje

Trenutni rezultati: 1. mesto: Sebastjan Perovnik: 3.21, 2. mesto: Matevž Demšar: 5.09, 3. mesto: Manca Mavčič: 6.02, 4. mesto: Slavko Sever: 6.28. Sledijo: Tadej Jelenc: 6.51, Lucija Arko: 7.16, Miha Kolar 7.22, Žan Luka Selan 7.24, Anton Križnar 7.51.


sreda, 1. 6. 2017 avatlon in triatlon

7 učenk in učencev naše šole se je udeležilo današnjega akvatlona (plavanje in tek). Ponovni uspeh ni nikakršno presenečenje: Ula Rožič 4. A -1. mesto (najmlajše učenke), Tarin Rožič, 7. B –   4. mesto (mlajše učenke). Tekmovali so še: Lea Lipič, Luka Anderluh in Sopotnik Just.
Za tekmovanje v triatlonu (plavanje, kolo in tek), kjer se v imenu naše šole borita Luka in Natan Gregorčič, še nimamo rezultatov.
Čestitke zmagovalki in ostalim tekmovalcem!

sreda, 24.5., atletsko osnovnošolsko prvenstvo Ljubljane (skupina D)

Nastopali so tudi nekateri naši učenci in učenke in dosegli spodaj navedene rezultate. Čestitamo!
JAN DUHOVNIK: 1.mesto (skok v daljino, starejši)
PIA KLARA DUHOVNIK: 1.mesto (skok v daljino, mlajši)
AXEL GRČAR: 1.mesto (skok v daljino, mlajši)
MAKS DUHOVNIK: 2.mesto (skok v daljino, mlajši)

EMA VOLAVŠEK: 3.mesto (skok v daljino, mlajši)
LINA MARIJA LONGAR: 3.mesto (300 m, starejši)
FILIP NOVAK: 4. mesto (1000 m, starejši)
MIHA KOLAR: 5.mesto (skok v višino, mlajši)
DIANA DOMINKO: 6.mesto (300 m, mlajši)

sreda, 24. 5., Tekmovanje pevskih zborov

Tekmovanja pevskih zborov se je udeležil tudi Mladinski pevski zbor z dirigentko Nadjo Janežič. Pevci so odlično opravili svojo nalogo in zbor je prejel kar tri priznanja: zlato priznanje z odliko za doseženih 91 točk, posebno priznanje za najboljši mladinski zbor regijskega tekmovanja in posebno priznanje za najbolj prepričljivo izvedbo nastopa v celoti. Čestitamo!

sobota, 20. 5., Regijsko tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov

Otroški pevski zbor OŠ AŠ je na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov z 92,7 točkami prejel zlato priznanje z odliko, priznanje za najboljši otroški pevski zbor tekmovanja, pohvalo za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi in priznanje za najboljšo izbiro programa. Čestitamo!

sobota, 22. 4., Državno tekmovanje iz matematike

 Prejemniki srebrnih priznanj so:

 1. razred: Benjamin Bras Meglič, Katarina Demšar, David Erhartič
 2. razred: Andrej Hribljan, Izabela Ostanek, Žan Penič, Jacinta Drnovšek
 3. razred: Anton Žabkar, Matevž Demšar, Doroteja Košir, Klara Demšar
 4. razred: Ivan Grce, Jakob Erhartič, Nika Gubenšek, Monika Prošek, Lina Marija Longar
 5. razred: Marjeta Lucija Korenčan, Ema Vertačnik, Lenart Kafol, Jakob Lesar, Sara Praček, Ana Rupar

Prejemnika zlatih priznanj sta:

 1. razred: Aleš Rus in 8.razred: Manca Vertačnik

sreda, 12. 4., Državno tekmovanje Vesele šole

Na državnem tekmovanju so se naši veselošolci ponovno odlično odrezali. Dobili smo tri državne prvake. To so: Lovrenc Pintar, Izabela Ostanek in Jacinta Drnovšek.
Ostali udeleženci državnega tekmovanja prejmejo srebrno priznanje. To so naslednji učenci in učenke: 5. r: Benjamin Bras Meglič, Martin Demšar, 6. r: Rebeka Gril, 7. r: Filip Marinšek, Matevž Demšar, 8. r: Pavlina Košorok, Mirjam Gril, Katarina Briški.
Bronasta priznanja pa prejmejo: 5. r: Benjamin Bras Meglič, David Erhartič, Urban Pogač, Sebastjan Perovnik, Martin Demšar, Jakob Miklič, Andraž Zorko, Maša Rajk,
6. r: Rebeka Gril, Tadej Maršič, Blaž Jernej Zupan, Lovrenc Pintar, Jacinta Drnovšek,
Izabela Ostanek, 7. r: Matevž Demšar, Klara Demšar, Filip Marinšek, 8. r: Mirjam Gril, Katarina Briški, Pavlina Košorok. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

 

sobota, 8. 4., Državno tekmovanje iz fizike

Na letošnjem državnem tekmovanju iz fizike, ki je potekalo v soboto, 8. 4., se je zelo dobro odrezala Manca Vertačnik. Osvojila je srebrno priznanje, do zlatega priznanja pa ji je zmanjkalo čisto malo. Manci iskrene čestitke.

 

sobota, 8. 4., Pokal Bovca

V soboto, 8. 4., je na Kaninu potekalo tekmovanje za Pokal Bovca. Odlično so na njem nastopili nekateri naši učenci. V različnih kategorijah so dosegli sledeče rezultate: Ema Volavšek, Mija Marinšek, Anton Žabkar 1. mesto, Oskar Lah in Filip Marinšek 2. mesto, Manja Volavšek in Mojca Štembal 3. mesto, Sara Javeršek 4. mesto, Klara Fabiani 5. mesto, Jan Šobak 7. mesto.
Ekipno smo zasedli 2. mesto.

sobota, 1. 4., Državno tekmovanje iz kemije

Žal letos noben tekmovalec ni dosegel  srebrnega ali zlatega Preglovega priznanja. Tako ostajamo na 4 bronastih. Emi V. sta manjkali le 2,5 točke do srebrnega. Vsi tekmovalci Ema Vertačnik, Jakob Erhartič, Manca Vertačnik in Ambrož Sušnik so presegli 50% a nihče ni presegel 70%, kar je meja za srebro.

Mednarodno glasbeno tekmovanje SVIREL

Naša učenka Anais Vaupot se je danes udeležila velikega mednarodnega glasbenega tekmovanja SVIREL, ki poteka te dni na Goriškem. Za svoj nastop je prejela 93% možnih točk in osvojila srebrno priznanje.

Pokal Centralne regije in Pokal Krvavca

Pretekli vikend je EMA VOLAVŠEK na tekmi Pokal Krvavca osvojila 1. mesto, bronasto medaljo pa je osvojila na tekmi Pokal Centralne regije. Na državnih tekmah je bila 21. in 22. Ema, iskrene čestitke!

25. državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije (25. 3.)

Karateist MARKO PRAČEK je pretekli vikend v Rušah dosegel 1. mesto v skupini STAREJŠI DEČKI (zeleni in modri pas), v skupini MLADINCI (od belega do vijoličnega pasu) pa 4. mesto. Pri katah ekipno je njegova ekipa Funacoshi Gichin-Ljubljana dosegla prvo mesto pri starejših dečkih. Čestitamo!! Link do rezultatov: http://www.skif-slo.org/tekmovanja/

Hokejisti (U14) kluba Olimpija postali državni prvaki (23. 3.)

Just Alojz Sopotnik iz 7. A in njegovi soigralci iz Hokejskega kluba Olimpija so v četrtek, 23. 3. 2017, postali državni prvaki v svoji kategoriji (U14). Čestitamo!

Mednarodni likovni natečaj “Igraj se z mano”

Na tradicionalnem 10. mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano« – Bodi umetnik je sodelovalo 6131 del. Razstava likovnih del je potekala konec februarja v Cankarjevem domu in med njimi sta bili razstavljeni 2 deli učenk 4.B: Ivane Ferjan in Zale Vrbovšek. Čestitke!       

sobota, 25. 3., Državno tekmovanje iz Memoriade

Na državno tekmovanje iz pomnjenja Memoriada 2017, ki je bilo v soboto, 25. 3. 2017, v Brežicah se je iz OŠAŠ uspelo uvrstiti učenkama Gitici Jakopin in Marjeti Luciji Korenčan. Obe sta dosegli odlične rezultate. Marjeta Lucija je zmagala v disciplinah Naključne besede in Imena in obrazi. V OBEH DISCIPLINAH JE PODRLA DRŽAVNA REKORDA V SVOJI KATEGORIJI! Obenem si je delila tretje mesto v disciplini Hitre karte. Gitica pa je prav tako dosegla tretje mesto v disciplini Govorjena števila. Obe sta si za dosežen(e) rezultat(e) prislužili zlata priznanja.

 

torek, 21. 3., državno tekmovanje iz angleščine za 9. razred  

Učenci Amadeja Lavrič More, Gašper Ljubič in Gitica Jakopin so dosegli srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine. Zbrali so 26, 24, in 21 točk (po vrsti navedeno) od 30. Amadeja je za las zgrešila zlato priznanje. Čestitamo!

sobota, 18. 3., državno tekmovanje iz zgodovine 

čakamo rezultate ….

petek, 17. 3., regijsko tekmovanje iz fizike

Področnega tekmovanja iz fizike se je udeležilo 8 učencev naše šole. Na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 8. 4., se je uvrstila Manca Vertačnik. Na žalost sta Jakobu Erhartiču in Andreju Meršetu zmanjkali samo 2 oz. 3 točke, da bi se uvrstila na državno tekmovanje. Poleg naštetih zgoraj, srebrno priznanje prejmeta tudi Lin Primožič in Ema Vertačnik.

četrtek, 16. 3., šolsko matematično tekmovanje

V četrtek, 16. marca 2017, je na naši šoli potekalo matematično tekmovanje. Tekmovanja se je udeležilo 270 učencev, bronasto priznanje je prejelo 107 učencev. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 24 učencev. Državno tekmovanje bo potekalo v soboto, 22. aprila 2017, na OŠ Medvode.

šolsko športno tekmovanje v plavanju (15.3.)

Naši plavalki sta na šolskem športnem tekmovanju v plavanju ponovno priplavali 2 zlati medalji:

ULA ROŽIČ (4. A) je z vrhunskim rezultatom 1:18,87 na 100 m mešano, med mlajšimi kategoriziranimi plavalkami, ugnala vso konkurenco in zmagala, tokrat v imenu naše šole…
LEA LIPIČ (8. B), ki se je pred pol leta poslovila od plavanja in se posvetila atletiki, pa je med nekategoriziranimi starejšimi učenkami v finalu discipline 50 m prosto neustrašno in nepremagljivo priplavala s časom 30:71 in tako usvojila 1. mesto. Čestitamo!

11. državno prvenstvo v recitiranju števila pi (3/14)

Mateja Slapnik Anžur je na 11. državnem prvenstvu pred FMF v recitiranju števila pi zmagala s 773 števkami.

rezultati državnega tekmovanja iz angleščine za 7. razred

Filip Marinšek in Anton Žabkar iz 7.A sta dosegla srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine za 7. razred. Njun izdelek je dosegel 12. mesto od 110. Povezavo do izdelka (tema: English Class(room) of the Future): https://voicethread.com/share/8309553/

četrtek, 9.3., rezultati območnega tekmovanja iz geografije

V četrtek, 9. 3. 2017, je na OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani potekalo območno tekmovanje iz geografije. Iz naše šole so se ga udeležili, Ema Vertačnik, Klara Žabkar, Julija Brecelj, Jakob Kotar, Pavlina Košorok in Katarina Eva Anderluh.

sreda, 8. 3., rezultati šolskega tekmovanja iz Vesele šole

V sredo, 8. 3. 2017, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz Vesele šole. Na državno tekmovanje so se uvrstili naslednji učenci in učenke:

5. r : Martin Demšar in Benjamin Bras Meglič

6. r: Lovrenc Pintar, Rebeka Gril, Izabela Ostanek, Jacinta Drnovšek

7.r : Filip  Marinšek, Matevž Demšar

8. r: Katarina Briški, Pavlina Košorok, Mirjam Gril

Državno tekmovanje bo 12. 4. 2017, v OŠ Šentvid.

rezultati Memoriade (14. 2. 2017)

Organizator Zavodske Memoriade, g. Tadej Rifel, sporoča rezultate in čestita vsem udeležencem za dosežen uspeh. Še posebej pa Marjeti Luciji, Gitici, Maji in Matiji, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 25. 3. na OŠ Brežice.

sobota in nedelja, 11. in 12. 2., državno prvenstvo v plavanju

Na DP v Kranju je ULA ROŽIČ (4.A) osvojila: 1. mesto –  50 m delfin, 2. mesto – 200 m prsno, 2. mesto  – 50 m prosto, 2. mesto 100 m mešano, 3. mesto 50 m prsno, 3. mesto 100 m prsno, 2. mesto 4×50 m prosto – štafeta, 3. mesto 4×50 m mešano – štafeta, 3. mesto 4×50 m mešano – mešana štafeta (2 fanta, 2 dekleti), 3. mesto 4×50 m prosto – mešana štafeta (2 fanta, 2 dekleti). Ula, čestitamo!!!

četrtek, 9. 2. 2017, tekmovanje Kresnička

Prejemniki bronastih priznanj Kresnička 2017:

 1. razred: Pavel Lesar, Ivan Avanzo, Johan Romih, Erazem Kotar, Klara Gril, Urban Popek, Luka Sova, Leon Tršar, Iza Ana Grabnar, Tilen Jelenc, Andrej Prošek, Ivana Košorok, Melita Mavčič, Oskar Novak, Tinka Remškar.
 2. razred: Timotej Jenko, Maruša Judež, Lucija Demšar, Iva Kostić, Rok Žnidaršič, Hana Marija Grošelj, Jaša Maj Piščanc, Isabela Šeme, Mihael Vrabec.
 3. razred: Miha Boševski, Krištof Vertačnik, Katarina Estera Vratuša, Matevž Zorko, Tadej Erhartič, Patricija Avšič, Benjamin Hribljan.
 4. razred: Andrej Šuštaršič, Filip Visočnik, Klara Košir, Karin Ostanek, Vida Vurušič, Miha Zupan.
 5. razred: Filip Peršolja, Simon Fišer, Matija Hočevar, Benjamin Bras Meglič, Andraž Zorko.
 6. razred: Izabela Ostanek, Lovrenc Pintar, Jacinta Drnovšek, Ema Julija Peršolja, Januš Miklavčič.
 7. razred: Klara Demšar, Ema Vurušič, Lucija Jeretina, Ana Sever

četrtek, 9. 2. 2017, tekmovanje iz fizike

V četrtek, 9. 2., je potekalo šolsko tekmovanje iz fizike, ki se ga je udeležilo 20 učencev 8. razreda in 8 učencev 9. razreda. Na področno tekmovanje, ki bo 17. 3., so se uvrstili Andrej Merše, Lin Primožič, Manca Vertačnik, Ivan Grce in Jakob Erhartič (vsi 8. razred) ter Teo Humar, Aleks Kaapre Rahtijärvi in Ema Vertačnik (vsi 9. razred). Bronasto priznanje so osvojili še Mirjam Gril, Pavlina Košorok, Ambrož Sušnik in Lea Lipič (vsi 8. razred) ter Anton Križnar (9. razred).

sobota in nedelja, 4. in 5. 2., državno prvenstvo v plavanju

V prvem vikendu februarja je potekalo državno prvenstvo v plavanju za deklice in TARIN ROŽIČ (7. B) je v naslednjih disciplinah v kategoriji deklice posamezno osvojila naslednje medalje:

100 m mešano – 1. mesto, 50 m prsno – 1. mesto, 200 m prsno – 2. mesto, 100 m delfin – 3. mesto, 50 m delfin – 2. mesto.

Osvojene medalje v ekipnih/štafetnih tekmovanjih pa so: 4 x 200 m prosto – 1. mesto in 4 x 100 m prosto – 3. mesto. Čestitamo!!!

sreda, 1. 2. 2017, finale dvoranske atletike (skok v daljino)

Finala dvoranske atletike so se udeležili: Axel Kristjan Grčar (5.A), Maks Duhovnik (5.A), Volavšek Ema (6.A), Pia Klara Duhovnik (6.B) in Matic Zupan (6.B). Rezultati: Maks Duhovnik je dosegel 1. mesto, Pia Klara Duhovnik in Axel Kristjan Grčar pa 2. mesto. Čestitamo!

Rezultati od učeraj (skok v daljino – finale Ljubljanske regije)

sreda, 1. 2. 2017, področno tekmovanje iz zgodovine

Matej Mušič je na področnem tekmovanju iz zgodovine dobil srebrno priznanje. Samo za eno točko je zgrešil uvrstitev na državno tekmovanje.

torek, 31. 1. 2017, tekmovanje iz angleščine za 7.r.

Na šolskem tekmovanju iz angleščine za 7. razred se je izdelek Antona Žabkarja in Filipa Marinška iz 7.A uvrstil na državno tekmovanje. Sedaj čakamo rezultate, ki bodo v začetku marca.

sreda, 25. 1. 2017, območno Cankarjevo tekmovanje

Srebrno Cankarjevo priznanje prejmejo vse tekmovalke, ki so se uvrstile na območno tekmovanje:
Pavlina Košorok in Katarina Briški iz 8. razreda ter Eleonora Premože, Sara Praček in Klara Žabkar iz 9. razreda. Klara Žabkar se je uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 11. marca 2017 na OŠ Spodnja Šiška. Vsem čestitamo!

Sreda, 18. 1. 2017, regijsko tekmovanje iz angleščine za 9.r.

Rezultati regijskga tekmovanja iz angleščine: Gitica Jakopin in Gašper Ljubič sta bila 10. in gresta na državno, ravno tako Amadeja Lavrič More, ki je bila 16. Super rezultati! Vsi navedeni dobijo srebrno priznanje.

torek, 17. 1. 2017, tekmovanje iz geografije

V torek, 17. 1. 2017, je na naši šoli potekalo tekmovanji iz znanja geografije na temo: NARAVNE DANOSTI SOPOGOJUJEJO GOSPODARSTVO POKRAJINE. Tekmovanja se je udeležilo 58 tekmovalcev iz 7., 8. in 9. razreda. Dvajset učencev je prejelo bronasta priznanja, tri učenke, Klara Žabkar, Ema Vertačnik, Pavlina Košorok, Jakob Kotar, Katarina Eva Anderluh in Julija Brecelj pa so se uvrstile na območno tekmovanje, ki bo 9. 3. 2017 na OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani.

7.A: Anton Žabkar, 7.B: Jošt Lombardo, Klara Demšar, 8.A: Ambrož Sušnik, 8.B: Pavlina Košorok, Katarina Eva Anderluh, Gašper Kolar, Matevž Pleško, Katarina Briški, Manca Vertačnik, 9.A: Klara Žabkar, Ema Vertačnik, Jakob Lesar, 9.B: Julija Brecelj, Jakob Kotar, Hana Jakofčič, Lenart Kafol, Mateja Slapnik Anžur, Gitica Jakopin, Gitica Jakopin, Gitica Jakopin, Anton Križnar.

ponedeljek, 16. 1. 2017, tekmovanje iz kemije

Dne 16.1. 2017 smo na šoli izpeljali šolsko kemijsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 13 učencev 8. razredov in 9 učencev 9. razreda, skupaj 22 tekmovalcev. Rezultati 8.razreda so bili naslednji: od 13 učencev jih je 9 doseglo 50% in več, 3-je dobijo bronasto Pregljevo priznanje, ker so dosegli več kot 90%. In ti-trije:  Jakob Erhartič, Manca Vertačnik, Ambrož Sušnik so se uvrstili tudi na  državno tekmovanje, ki bo 1. 4. 2017 na OŠ Milana Šušteršiča v Ljubljani.

Rezultati 9.razreda so naslednji: od 9 tekmovalcev jih je kar 8 doseglo več kot 50%, bronasto Pregljevo priznanje pa dobi učenka Ema Vertačnik  in se uvrsti tudi na državno tekmovanje.

sobota, 14. 1. 2017, tekmovanje iz astronomije

V soboto, 14. 1., je potekalo državno tekmovanje iz astronomije. Udeležili so se ga: Aleks Kaapre Rehtijärvi, Anton Križna, Ema Vertačnik (9. razred), Leon Rojc (8. razred) in Anton Žabkar ter Filip Marinšek (7. razred). Vsi učenci so (bodo) prejeli srebrno priznanje. Filip je zlato priznanje zgrešil za eno samo točko. Vsem čestitamo!

sobota, 14. 1. 2017, tekmovanje Bober

Na državno računalniško tekmovanje Bober (v Mariboru) so se udeležili trije učenci naše šole: Jošt Lombardo, Anton Žabkar (7.r) in Gitica Jakopin (9.r). Anton in Gitica sta osvojila srebrno priznanje.

sobota, 17. 12., regijsko tekmovanje FLL (robotika)

V programu FIRST LEGO League sodeluje 55 slovenskih ekip oz. šol, med njimi tudi naša. V decembru se je ekipa APTERUS udeležila regijskega tekmovanja v FLL. Na državno tekmovanje se niso uvrstili, so si pa pridobili koristne izkušnje.

petek, 9. 12., šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Bronasto priznanje dobijo: Mirjam Davida Vratuša, Justina Dobre, Eva Macedoni, Miha Zupan, Klara Košir, Ula Rožič, Karin Ostanek, Neža Sušnik in Vida Vurušič iz 4. razreda, Maša Rajk, Matija Hočevar, Katarina Demšar, Lavra Križanič, Sebastjan Perovnik in Neli Škerl iz 5. razreda, Jacinta Drnovšek, Zala Obolnar, Izabela Ostanek in Ema Julija Peršolja iz 6. razreda, Zala Vintar, Jakob Visočnik, Anton Žabkar in Ema Vurušič iz 7. razreda, Pavlina Košorok, Katarina Briški, Manca Vertačnik in Neža Mavčič iz 8. razreda, Sara Praček, Eleonora Premože, Klara Žabkar, Hana Jakofčič, Amadeja Lavrič More in Ema Vertačnik iz 9. razreda.

Na območno tekmovanje, ki bo 25. januarja 2017 v OŠ Vodice, so se uvrstile učenke Pavlina Košorok, Katarina Briški, Sara Praček, Eleonora Premože in Klara Žabkar.

četrtek, 8. 12., šolsko tekmovanje iz astronomije

Na državno tekmovanje so se uvrstili Filip Marinšek, Anton Žabkar (oba 7. a), Leon Rojc (8. b) in Aleks Kaapre Rehtijarvi, Ema Vertačnik ( oba 9. a) ter Anton Križnar (9. b).

ponedeljek, 5. 12., šolsko športno tekmovanje v ženski odbojki

Naše starejše učenke so v finalu II. lige na šolskem športnem tekmovanju v ženski odbojki priigrale 1. mesto. Z odlično igro skozi celotno ligaško tekmovanje so dekleta dokazala, da se na naši šoli igra odlična odbojka. Igrale so: MATEJA SEVER (9. A), PATRICIJA NAKIĆ (9. A), MARJETA LUCIJA KORENČAN (9. B),   LARA RAMOVŽ (8. A), ANETA AVŠIČ (8. A), MAJA LAH (8. A), MOJCA ŠTEMBAL (8. A), PAVLINA KOŠOROK (8. B), KATARINA BRIŠKI (8. B).

petek, 2. 12., državno tekmovanje iz biologije

državno tekmovanje je potekalo v petek, 2. 12. 2016, ob 15.00 na OŠ Sostro. Obe učenki, ki sta se uvrstili na državno tekmovanje, Mateja Slapnik Anžur in Gitica Jakopin, sta prejeli srebrno Proteusovo priznanje iz znanja biologije.

KOŠARKA STAREJŠI UČENCI

Na tekmovanju, kjer je nastopalo 27. ljubljanskih osnovnih šol, so iz tekme v tekmo prikazovali boljše predstave. Iz svoje skupine so se prebili v 1. ligo in od tam v finale, kjer je nastopalo 6. najboljših ljubljanskih šol in tam zasedli končno 5. mesto.

Kregar Anže, Selan Žan Luka, Anderluh Luka, Dovžan Kukič Luka,  Duhovnik Jan, Erce Benjamin, Kobe Janez, Križanič David, Merše Andrej, Snoj Matic, Šantelj Staš, Kolar Gašper, Kovačič Gašper, Pleško Matevž, Humar Teo, Novak Filip, Kolbezen Blaž Anton, Šteblaj Leon.

četrtek, 1. 12., šolsko tekmovanje iz zgodovine

Bronasta priznanja so prejeli Matej Mušič, Gašper Kolar in Lenart Kofol.

sobota, 26. 11., državno tekmovanje v razvedrilni matematiki

Obe tekmovalki, Jacinta Drnovšek (6.b) in Ema Vertačnik (9.a), sta dosegli srebrno priznanje.

Republiško tekmovanje iz znanja sladkorne bolezni

Klara Žabkar je osvojila zlato priznanje. Pavlina Košorok in Lana Kralj, ki sta se uvrstili na državno tekmovanje, pa sta prejemnici srebrnega priznanja. Le za 1 točko sta zgrešili zlato.

ponedeljek, 21. 11., državno tekmovanje iz angleščine za 8. razred

Bronasta priznannja so prejeli Lili Schuhtar, Jakob Erhatič, Lin Primožič in Katarina Eva Anderluh.

četrtek, 17. 11., šolsko tekmovanje iz angleščine za 9. razred

Na regijsko tekmovanje iz angleščine se je uvrstilo 6 učencev:

Amadeja Lavrič More 9.a
Gašper Ljubič 9.a
Aleks Kaapre Rehtijärvi 9.a
Hana Jakofčič 9.b
Gitica Jakopin 9.b
Patricija Nakić 9.a

četrtek, 17. 11., Šolska športna tekmovanja

Naša ekipa je zasedla 2. mesto v floorballu med ljubljanskimi osnovnimi šolami v kategoriji najmlajši dečki.

Šolo so zastopali:
Axel Kristjan Grčar, Marcel Dolar Kunc, Maks Duhovnik, Tadej Jelenc, Peršolja Filip, Matija Hočevar, Jakob Repanšek, Svit Benko in David Erhatič

sreda, 16. 11., območno tekmovanje Prvaki znanja

Naši prvaki znanja so bili na območnem tekmovanju deseti, druga ekipa pa 19., od skupaj 27 ekip.

petek, 11. 11., računalniško tekmovanje Bober

Udeležilo se ga je 275 učencev od 1. do 9. razreda. Bronasta priznanja so prejeli:

1. in 2. razred: Andrej Prošek, Leon Tršar, David Vurušič, Lucija Demšar, Maruša Judež, Oskar Lah, Florijan Janez Sedej, Ivana Skubic, Miha Vrabec, Luka Balažic, Ivana Košorok, Erazem Kotar, Pavel Lesar, Urban Popek, Karolina Rupert, Ivan Avanzo, Lenart Duhovnik, Klara Gril, Taja Kolar, Rok Kovačič, Sarah Krajačić, Melita Mavčič, Anže Sinaj Prema, Nika Rajk, Luka Sova, Elizabeta Volovlek, Žan Jakopič, Leonard Kolonič, Ambrož Tobija Malovrh, Tamara Markov, Timotej Jenko, Tonja Kovačič, Filip Pirc, Jaša Maj Piščanc, Isabela Šeme, Jakob Turnšek, Domen Vojinovič, Zala Zidenšek, Rok Žnidaršič, Zala Ban, Eva Ferjan, Zala Jenko, Oskar Novak, Julij Peternelj, Tinka Remškar, Timotej Zajec, Brin Zupančič, Nikolaj Dobre, Tilen Jelenc, Eva Lombardo, Mija Repanšek, Sonja Svetlin, Eva Julija Šuštaršič, Lara Trošt, Ema Vojinovič, Liam Weiss Gornik

3. razred: Benjamin Hribljan, Urban Ahačič, Rus Blaž, Vratuša Katarina Estera, Zoja Zupančič, Erjavec Jakob, Gril Mark, Vesel Ketner Emmanuel, Zupanc Angela Terezija, Ana Maja Anderluh, Tadej Erhartič, Filip Gregorčič, Matej Hočevar, Neža Jeromen, David Pogač, Jakob Sitar, Anže Sojar, Špela Elizabeta Štembal, Demšar Nuša, Grošelj Izak, Kern Lenart, Svetlin Mateja, Zorko Matevž

4. razred: Filip Visočnik, Karin Ostanek, Vida Vurušič, Benjamin Brecelj, Zala Vrbovšek, Miha Zupan, Janez Pavel Furman

5. razred: David Erhartič, Ajda Lombardo, Neli Škerl, Martin Demšar, Tadej Jelenc, Filip Peršolja, Sara Trobiš, Avguštin Pavel Sedej, Matija Hočevar, Jakob Miklič, Jakob Repanšek, Manja Volavšek, Zala Čeh, Ruta Kogovšek, Marcel Dolar Kunc, Matej Kafol, Sebastjan Perovnik, Jakob Šteblaj, Benjamin Bras Meglič, Katja Hočevar, Maša Vintar

6. razred: Jakob Klemenc, Lovrenc Pintar, Jacinta Drnovšek, Ema Peršolja

7. razred: Jošt Lombardo, Anton Žabkar, Matevž Demšar, Ema Vurušič, Benjamin Miklič, Ana Sever, Klara Demšar, Doroteja Košir

9. razred: Gitica Jakopin, Julija Brecelj, Ema Vertačnik

Na državno tekmovanje so se uvrstili Jošt Lombardo, Anton Žabkar in Gitica Jakopin.

sobota, 5. 11., evropsko tekmovanje v harfi

Anais Vaupot je med 36 tekmovalci iz 6 držav (Slovenije, Belgije, Francije, Hrvaške, Italije in Srbije) prejela zlato plaketo in osvojila tretje mesto. Med tekmovalci iz Slovenije je bila druga, med tekmovalci njenega letnika (2003) pa je prepričljivo zmagala.

sobota, 22. 10., državno tekmovanje iz logike

Srebrno priznanje sta prejela Klara Demšar in Aleks Kapre Rehtijaevi,

zlato priznanje pa JULIJA BRECELJ,

petek, 21. 10., šolsko tekmovanje iz poskusov v kemiji

posnetek: https://www.youtube.com/edit?video_referrer=watch&video_id=zeo_wyOEnAk

sreda, 19. 10., šolsko tekmovanje iz biologije

Bronasto Proteusovo pruiznanje so dobili: Pavlina košorok, Katarina Briški, Katarina Eva Anderluh, Marija SVetlin, Nika Gubenšek, Mateja Slapnik Anžur in Gitica Jakopin.

Na državno tekmovanje sta se uvrstili Mateja Slapnik Anžur in Gitica Jakopin.

sreda, 19. 10., jesenski kros

REZULTATI (od 1. do 7. mesta):

GREGORČIČ NATAN              7. A                         1. mesto

VOLAVŠEK EMA                     6. A                         2. mesto

SEVER PETER                       3. B (tekel s 4. r)     3. mesto

REPANŠEK JAKOB                  5. A                         3. mesto

LAH OSKAR                            2. A                         4. mesto

KORDIŠ MELANIJA                 4. A                         4. mesto

VINTAR ZALA                         7. A                         4. mesto

NOVAK TONKA                      6. A                         5. mesto

KOTAR JAKOB                        9. B                         6. mesto

LONGAR LINA MARIJA          8. B                         7. mesto

ponedeljek, 17. 10., šolsko tekmovanje iz angleščine za 8. razred

Bronasta prunanja prejmejo: Lili Suchter, Jakob Erhatič, Lin Primožič, Katarina Eva Anderluh in Anamarija Sedej.

petek, 14. 10., tekmovanje iz sladkorne bolezni

Bronasta priznanja prejmejo: Amadeja Lavrič More, Eleonora Premože, Sara Praček, Jakob Erhatič, Lan Mužič, Staš Šantelj, Nika Gubenšek, Manca Vertačnik, Katarina Veiški, Anamarija Sedej, Matevž Pleško, Lea Lipič, Mirjam Gril, Neža Mavčič.

Na državno tekmovanje so se uvrstili: Pavlina Košorok, Klara Žabkar in Lana Kralj.

Mednarodni likovni natečaj “Na odru”

Zlato priznanje je prejela Lavra Križanič.

četrtek, 6. 10., šolsko tekmovanje iz Razvedrilne matematike

Priznanja prejmejo: Filip Praček, Benjamin Erce, Filip Visočnik, Ajda Lombardo, Filip Peršolja, Benjamin Bras Meglič, Marcel Dolar Kunc, Mohor Kern, Martin Demšar, Izabela Ostanek, Zala Obolnar, Ema Vurušič, Zoja Kordiš, Anton Žabkar, Marko Praček, Julija Brecelj, Sara Praček, Matej Muhič, Jacinta Drnovšek, Ema Vertačnik.

Na državno tekmovanje sta se uvrstili Jacinta Drnovšek in Ema Vertačnik.

Natečaj Rokus-Klett

Prijavilo se je več kot 400 mentorjev, ki so prispevali 1250 zgodb učencev, komisija pa je med vsemi izbrala samo 25 najboljših. Med njimi je tudi zgodba Izabele Ostanek iz 6. A! 

četrtek, 29. 9., šolsko tekmovanje z logike

Bronasta priznanja prejmejo: Benjamin Bras Meglič, Jakob Rapanšek, Sebastjan Perovnik, Jakob Miklič, Martin Demšar, Avguštin Sedej, Maša Rajk, David Erhartič, Neža Kobe, Katarina Demšar, Matija Pleško, Rebeka Gril, Jacinta Drnovšek, Anka Grum, Klara Demšar, Matevž Demšar, Ema Vurušič, Doroteja Košir, Jošt Lombardo, Katarina Eva Anderluh, Lea Lipič, Benjamin Erce, Lina Marija Longar, Luka Kukič Dovžan, Jakob Erhartič, Julija Brecelj, Gitica Jakopin, Ema Vertačnik, Aleks Kaapre Rehtijarvi.

Na državno tekmovanje so se uvrstili: Anka Grum, Klara Demšar, Matevž Demšar, Katarina Eva Anderluh, Lea Lipič, Benjamin Erce, Lina Marija Longar, Julija Brecelj, Gitica Jakopin, Ema Vertačnik in Aleks Kaapre Rehtijarvi.

TENIS POSAMEZNO – TK Svoboda – Ljubljana, 14. 9. 2016 (prvenstvo OŠ Ljubljane)

Mateja Sever, 3. mesto

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.