Dijaški dom

Srečanje katoliških dijaških domov

15. januarja 2020 je potekalo srečanje katoliških dijaških domov v Želimljem. Pomerili smo se v športnih panogah in družabnih igrah. Manjkal ni niti duhovni del, saj smo del časa preživeli v molitvi in se kasneje še srečali pri sv. maši.

Vabljeni na dan odprtih vrat gimnazije in dijaškega doma

Škofijska klasična gimnazija, Jegličev dijaški dom in Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava vabijo na dan odprtih vrat, ki bo potekal v soboto, 25. januarja 2020, od 9. ure naprej.

»Zanimivo se mi zdi, kako dobra izobrazba, spoštovanje in strpnost do drugih lahko spremenijo človeka na bolje.« Sven Jenstrle Prešern

Sven Jesntrle Prešern, dijak generacije vpisane jeseni 2015, si je za svojo akademsko pot vedno želel izbrati »sanjski Cambridge«, kamor je bil letos tudi sprejet, in kjer študira jezike, literaturo in zgodovino staroselcev britanskega otočja in Skandinavije. V nastalem pogovoru lahko preberete, kakšno je tam študentsko življenje in delo, zakaj je pri tem pomemben humor, česa se je Sven naučil na ŠKG in zakaj se teden v Cambridgu začne v četrtek.

Tretji sveti večer v dijaškem domu

Kot je že v navadi, na tretji sveti večer skupaj blagoslovimo prostore svojega velikega doma.

Božično voščilo

Pomembno je gledati mladega Jezusa, ki nam ga kažejo evangeliji, ker je resnično eden izmed nas in ker se v Njem lahko prepozna veliko lastnosti mladih src. (Papež Frančišek, Christus vivit, 31)

December v dijaškem domu

Decembrski utrip dijaškega doma ali JDD malo drugače :)

Sprehod po praznični Ljubljani

Sprehod skozi praznično okrašeno Ljubljano. Dekleta in fantje obeh vzgojnih skupin prvih letnikov že vedo, da si je potrebno vzeti čas tudi za skupno druženje.

Adventni koledar

Smo v milostnem času priprave na božič. Še vedno odštevamo dneve ... Še malo ... Vsak dan nas k temu vabi nova misel Božje besede.

Miklavžev večer v dijaškem domu

Kot je nekdo dejal: "Miklavž je bil radodaren. Občutek imam, da ne glede na to, kako pridni smo bili, ampak gre bolj za motivacijo za naprej."

Izobraževalni in duhovni vikend za prostovoljce

Vikend prostovoljcev smo začeli z ogledom zavoda Cirius v Vipavi. Tamkajšnji delavci in varovanci so nam pripravili izredno zanimivo in poučno predstavitev doma, tako da smo lahko na lastne oči videli in tudi poskusili, kaj tam počnejo.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.