Dijaški dom

Luč upanja

Nedavno je v Ljubljani potekala slovesnost ob 15-letnici šole Piali Ashar Alo v Indiji, katere ime v prevodu pomeni "luč upanja". Šolo je skupaj s svojim možem ustanovila Slovenka Mojca Gayen. Slovesnosti so se udeležili tudi naši dijaki, člani misijonskega krožka.

Dijaška razstava in predstavitev Domačih vaj

Ob zaključku šolskega leta že tradicionalno postavimo na ogled razstavo dijakov Škofijske klasične gimnazije, ki so ustvarjali v Likovni šoli pod mentorstvom akad. slikarke Sare Križaj in v Delavnicah grafičnega oblikovanja pod vodstvom mag. Nine Malovrh (obe mentorici sta tudi alumni naše gimnazije). Na odprtju razstave pa vedno predstavimo tudi sveže izdan dijaški literarni zbornik Domače vaje. 

Slovo maturantov

Srečanje. Z maturanti in njihovimi starši. Kot pred štirimi leti. Vmes pa paleta dogodkov in odnosov. Smeh in včasih tudi jok. Predvsem pa hvaležnost za vse trenutke, ki so nam bili dani.

Pesem mladega srca – letni koncert zborov in orkestrov Zavoda sv. Stanislava

14. maja 2023 so se zbori in orkestra Zavoda sv. Stanislava tradicionalno predstavili na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma. Publika v razprodani dvorani je na 28. letnem koncertu prisluhnila raznolikemu in razgibanemu programu pod naslovom "Pesem mladega srca".

Srečanje nekdanjih dijakov v duhovnih poklicih

Majska domska maša je bila nekaj posebnega, saj so se nam pridružili nekdanji dijakih v duhovnih in redovnih poklicih. Kot je že v navadi, je po skupnem fotografiranju sledilo še srečanje.

Ponosni na naše tekače

Vrhunski rezultati na krosu dijaških domov v Izoli.

Primula

Koncert dijakov dijaškega doma. Različne zvrsti glasbe, a vedno več kot odlični nastopajoči. Nepozabni večer.

Usposabljanje za prostovoljce

Kako lahko kot prostovoljci sodelujemo pri podnebni pravičnosti?

Velikonočno voščilo

svetloba tiho pronica skozi odprtino žarki se razlivajo kot voda ližejo stene tla razpoke nemo in mirno in neopazno počasi pogoltnejo ves prostor ves zažari – ni rumen ne zlat ne bolj svetel – le objet s svetlobo ki ga je končno pokrila razkrila kotičke teme in se naselila v njegovem niču (kako je lahko svetloba močnejša od kamna? kako je lahko trša od diha?) Erika Primc, alumna Škofijske klasične gimnazije, XXII. generacija

Ko žirafa reče “adijo”

Tradicionalni "Boj za žirafo" je bil tokrat res boj. Dijakinje in dijaki so dali vse od sebe, vendar so bili tokrat študenti za las močnejši in po mnogih letih prvič osvojili žirafo. Naj jim bo, a v mislih smo že pri naslednjem letu, ko jo bomo seveda dobili nazaj :)

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content