Razstava “Želva in skodelice brez kave”

Ob zaključku Cankarjevega leta vas vabimo na ogled razstave keramike »Želva in skodelice brez kave« članov oddelka za keramiko z Univerze za tretje življenjsko obdobje Ljubljana in Univerze za tretje življenjsko obdobje Lipa Domžale, ki ustvarjajo pod mentorstvom Lučke Šićarov.

Razstavo bomo odprli v sredo, 21. novembra, ob 18. uri v Meršolovem atriju Zavoda sv. Stanislava, na ogled pa bo do 4. januarja 2019. Vabilo.

Ob pogledu na keramične Skodelice brez kave, duhovitih zgodbicah oblikovalcev Univerze za tretje življenjsko obdobje Ljubljana in Lipa Domžale pomislimo morda na Cankarjev odnos do njegove matere. Le da je tokrat njegovo delo nadgrajeno na likovno oblikovan način. Izvrstno poznavanje gline kot materiala nam tako omogoča interpretacijo na zelo oseben, pripoveden način, ki tako opazovalca popelje v domišljijski svet neslutenih razsežnosti.

Predstavljene, ročno izdelane uporabne skodelice so delo začetnikov in ustvarjalcev, ki (nekateri že desetletje) obiskujejo družabno izobraževanje v Ljubljani in Domžalah. Skozi njihova dela je prepoznan odnos do narave in okolja, ki jih motivira za ustvarjanje. Skodelice in krožniki so izdelani iz različnih vrst gline, engobirane in glazirane na temperaturi 1.000 stopinj Celzija.

Razstava je bila v Cankarjevem letu na ogled že v različnih galerijah po Sloveniji in na avstrijskem Koroškem.

Mentorica Lučka Šićarov

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.