Kregarjeva galerija

Odprtje dijaške razstave in predstavitev Domačih vaj

Ob bližajočem se zaključku pouka smo v Kregarjevem atriju odprli razstavo likovnih izdelkov dijakov ŠKG in predstavili literarni zbornik Domače vaje.

Razstava o Nikolaju Koperniku

V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Poljske v Republiki Sloveniji vas vabimo na ogled dokumentarne razstave Nikolaj Kopernik – Romanje k zvezdam, posvečene življenju in delu poljskega astronoma.

Razstava alumnov ob 30-letnici ŠKG

V jubilejnem letu, ob 30-letnici ponovnega delovanja Zavoda sv. Stanislava, je od 24. aprila do konca maja v Kregarjevem in Meršolovem atriju na ogled drugi del razstave alumnov Škofijske klasične gimnazije.

Kregarjeva razstava v Galeriji Prešernovih nagrajencev

V Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju je od 17. aprila do 15. junija na ogled razstava abstraktnih del Staneta Kregarja, za katero smo nekaj del posodili tudi iz zavodske stalne zbirke.

Razstava o škofu dr. Andreju Karlinu

V atriju pred zavodsko cerkvijo je na ogled priložnostna razstava o dr. Andreju Karlinu (1857–1933), duhovniku in škofu, ki je zaznamoval tri škofije in ki je nekaj let po koncu prve svetovne vojne tudi vodil Zavod sv. Stanislava.

Velikonočno voščilo

On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni. (Iz 53,5)

Slikarska razstava Igorja Banfija

Vabimo vas na ogled slikarske razstave "Likovni svetovi duhovnosti Igorja Banfija", ki je postavljena v Kregarjevem in Meršolovem atriju.

Razstava akademika prof. Andreja Jemca

Ob slovenskem kulturnem prazniku in slikarjevem osebnem jubileju je v Kregarjevem in Meršolovem atriju na ogled razstava akademika prof. Andreja Jemca Slike in grafike.

Slikarska razstava Denise Eyer-Oggier

Ob vstopu v novo koledarsko leto je v Kregarjevem in Meršolovem atriju na ogled razstava "Sanje o belih lilijah" slikarke iz Švice Denise Eyer-Oggier.

Božično voščilo

Ko tema preplavlja svet in se krutost zažira v vse pore in ko na ulici namesto svetlih oči srečujem le še svinčene postave, ki hrupno hitijo vsaka v svojo smer, in ko se zdi, Gospod, da te v tem vakuumu ni – se zavem, da sem v tvoji dlani – mehki in topli in živi, ki je prišla, da bi bila luč, da bi dala življenje, da bi ga dala v obilju. In v njej držiš vso našo prepojenost s svetom, s krutostjo, svinčenostjo in hrupom. In ljubeče čakaš, da bi zahrepeneli in si želeli sprejeti Tvojo luč. Erika Primc

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content