Kregarjeva galerija

Razstava akademika prof. Andreja Jemca

Ob slovenskem kulturnem prazniku in slikarjevem osebnem jubileju je v Kregarjevem in Meršolovem atriju na ogled razstava akademika prof. Andreja Jemca Slike in grafike.

Slikarska razstava Denise Eyer-Oggier

Ob vstopu v novo koledarsko leto je v Kregarjevem in Meršolovem atriju na ogled razstava "Sanje o belih lilijah" slikarke iz Švice Denise Eyer-Oggier.

Božično voščilo

Ko tema preplavlja svet in se krutost zažira v vse pore in ko na ulici namesto svetlih oči srečujem le še svinčene postave, ki hrupno hitijo vsaka v svojo smer, in ko se zdi, Gospod, da te v tem vakuumu ni – se zavem, da sem v tvoji dlani – mehki in topli in živi, ki je prišla, da bi bila luč, da bi dala življenje, da bi ga dala v obilju. In v njej držiš vso našo prepojenost s svetom, s krutostjo, svinčenostjo in hrupom. In ljubeče čakaš, da bi zahrepeneli in si želeli sprejeti Tvojo luč. Erika Primc

Donacija iz dohodnine za Zavod sv. Stanislava

Zakon o dohodnini omogoča davčnim zavezancem, da sami odločate, komu boste namenili do 1-odstotni delež odmerjene dohodnine, ki ga država namenja za donacije upravičenim organizacijam, med katerimi je tudi Zavod sv. Stanislava.

Skozi barvo in svetlobo – slikanica o Stanetu Kregarju

Ob koncu jubilejnega Kregarjevega leta smo v sodelovanju z Založbo Družina izdali slikanico o slikarju Stanetu Kregarju.

Predpremiera dokumentarnega filma TV Slovenija o Stanetu Kregarju

V letu, v katerem se spominjamo 50-letnice smrti slikarja in duhovnika Staneta Kregarja, je TV Slovenija posnela dokumentarni film, ki je bil predpremierno prikazan v zavodski dvorani.

Razstava Pregljevih ilustracij Iliade in Odiseje

Ob 110-letnici rojstva slikarja Marija Preglja in 30-letnici Škofijske klasične gimnazije je v pritličju gimnazije na ogled izbor ilustracij Iliade in Odiseje.

Razstava alumnov ob 30-letnici ŠKG

V okviru praznovanj ob godu sv. Stanislava in ob 30-letnici ponovne ustanovitve zavoda je na ogled razstava alumnov Škofijske klasične gimnazije.

Z glasbo po Kregarjevi galeriji

V okviru letošnjega Kregarjevega dneva smo na predvečer Kregarjevega rojstnega dneva pripravili glasbeno vodenje po galeriji.

Razstava ilustracij Marije Bobič o Stanetu Kregarju

Ob Kregarjevem dnevu in zaključku jubilejnega Kregarjevega leta je na ogled razstava ilustracij Marije Bobič za slikanico o Stanetu Kregarju "Skozi barvo in svetlobo".

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content