15. olimpijada katoliških študentskih domov

V četrtek, 20. 4. 2017, so se v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja ter Škofijske klasične gimnazije v Zavodu sv. Stanislava zbrali študentje in študentke iz devetih katoliških študentskih domov iz Kopra, Maribora in Ljubljane in se med seboj pomerili v košarki, odbojki, nogometu in namiznem tenisu.

15. olimpijada katoliških študentskih domov se je začela s slovensko in evropsko himno, ki jo je zaigral študentski bend študentskega doma Janeza F. Gnidovca, potem je zbrane nagovoril domski kaplan Tone Česen in merjenje športnih moči se je lahko začelo.

Letos je sodelovalo kar 36 ekip, od tega 19 ženskih ekip in 17 moških ekip. Kar 10 ženskih ekip se je pomerilo v odbojki.

Tudi letos je bila olimpijada dobrodelno obarvana, med tekmovanjem je potekal dobrodelni srečelov, z res bogatimi nagradami; zbrana sredstva pa bodo namenjena sirotam iz sirotišnice v Varešu v Bosni. Zbirali so se tudi kemični svinčniki za Madagaskar, zbral pa se je tudi zajeten kup zamaškov za deklico Laro, ki ima mišično distrofijo.

Organizacija olimpijade je vsa leta v rokah študentov Študentskega doma Janeza F. Gnidovca.

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content