19. Olimpijada katoliških študentskih domov

Tradicionalno. Zanimivo. Pestro. Dobrodelno. Tekmovalno. Prijetno. 

Bila je sobota, 11. marec 2023, in telovadnici sta bili polni študentk in študentov. Tam nekje okoli 200, iz 11 katoliških študentskih domov, iz vse Slovenije. “Ta domači” so poskrbeli za organizacijo, pri izvedbi pa so sodelovali predstavniki vseh domov.

Začeli smo s sveto mašo, nadaljevali s kavo in nato je prišlo “ta glavno”: šport. Ekipe so se med seboj pomerile v košarki, odbojki, nogometu, namiznem tenisu in šahu. ŠD JFG je pobral zmagi v odbojki, tretje mesto so fantje osvojili v nogometu, Gregor Mlinarič pa je bil drugi v šahu. Študentje iz Sidra in Jadra so poskrbeli za palačinke, študentke iz ŠD Alojzije Domajnko pa za stave, kjer so zbrana sredstva namenili za pomoč po potresu v Siriji in Turčiji. Mladi iz Študentskega doma Vincencij so bdeli nad prvo pomočjo, z Rakovnika in Viča so s seboj pripeljali sodnike in nekaj žog – skratka, vsak je sodeloval pri nečem. Če ne pri igri, pa pri glasnem spodbujanju in navijanju. Večer se je še dolgo v noč z nekoliko razbolelimi udi nadaljeval v našem skupnem prostoru.

Ne gre samo za tekmovanje in pobiranje zmag; v ospredju je druženje, povezovanje, švicanje in veselje. Mogoče srečaš koga iz fakultete, za katerega sploh ne veš, da je v katoliškem domu; sošolko iz srednje šole ali pa odkriješ, da ima kdo izjemen talent za zabijanje trojk pri košarki. Vsekakor dan, vreden udeležbe.

Odbojkarska ekipa

Še ena odbojkarska ekipa

Nogometna ekipa

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content