Brucovanje

V torek, 10. 10. 2017, ob 20. uri se je v skupnem prostoru ŠDJFG odvijalo tradicionalno brucovanje. Del brucovanja je bil tudi predstavitev interesnih skupin študentskega doma in povabilo, da se jim bruci pridružijo. V drugem delu pa so se z različnimi nalogami morali izkazati tudi bruci. Ponoči pa je sledil še poseben preizkus …

Začelo se je z nagovorom ravnateljice, ki je bil lep in navdihujoč, po njem pa je sledila predstavitev vseh interesnih skupin, ki delujejo v študentskem domu. Vsaka skupina je pripravila krajšo predstavitev svojega programa in dogodkov, ki jih organizirajo čez leto. Predstavitve so bile zanimive in na koncu se brucem in bruckam ni bilo težko odločiti, v kateri skupini bi radi sodelovali. Zatem smo bili bruci razdeljeni v več skupin. Vsaka skupina je morala opraviti neko aktivnost od dramske igre do plesanja in komentiranja tekme ter še marsikaj drugega. Po končanih aktivnostih je sledilo skupno druženje ob čaju in piškotih, s čimer je bil uradni del brucovanja zaključen.

Ob približno treh ponoči pa je zadonel glasen zvok trobente in vsi bruci smo bili presenečeni, kaj se bo zatem zgodilo. Zbrali smo se pred študentskim domom, kjer nas je pričakal ves zbor grških bogov z Zevsom na čelu. Bruci smo se razdelili v dve skupini in vsaka je opravljala naloge, ki so nam jih postavili grški bogovi: od pisanja ode, ustvarjanja kipa iz časopisnega papirja, polnjenja zračnice in še kaj. Po opravljenih nalogah smo se preselili v skupni prostor študentskega doma, kjer smo bruci podali prisego in skupaj z ostalimi domovci nazdravili. Tako smo bruci postali enakopravni ostalim domovcem.

Gregor Jakelj

 

 

 

 

 

Gregor Jakelj

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content