Brucovanje

Brucovanje je bilo združeno s predstavitvijo interesnih skupin, ki delujejo v študentskem domu in kamor so na izviren in ustvarjalen način koordinatorji skupin vabili tako bruce kot “staroselce”. Kako se je brucovanje vtisnilo v spomin brucki Evi Kržišnik, pa lahko preberete v spodnjem zapisu.

Spim na to zelo zgodnje torkovo jutro, ura je okrog treh ponoči, postelja je topla in mehka, zunaj jasna hladna noč, v sobi vlada neka prijetna milina in nekdo trka na vrata. Je to res? In ne trka, razbija! Ne s pestmi, s posodami! So to sanje? Ne. To je brucovanje …

… katerega uradni del se je začel v torek, 11. oktobra, ob 20. uri v enem od skupnih prostorov ŠDJFG.  V modrih domskih majicah smo se letošnji bruci posedli med gledalce. In se naenkrat znašli v 15. sezoni šova Bruc ima talent kot glavni nastopajoči. Karizmatičen voditelj je najprej predstavil vestno režiserko (gospo ravnateljico Nado Zupančič) in kritično žirijo, ki so jo sestavljali tajnica doma Damijana Medved, domski kaplan Tone Česen, »Boter« in »selektor« (beri dva igralsko talentirana študenta s smislom za humor). Organizatorji so očitno strokovnjaki na področju iskanja talentov, saj so v nas prepoznali vse tisto, kar je bilo celo nam samim do sedaj skrito. Od motoričnih sposobnosti in smetarskih dispozicij, ki so se pokazale pri pobiranju in ločevanju zamaškov, preko koordinacije in visoke samozavesti ob improvizaciji plesne točke  in inovativnosti ter izbranega okusa pri kreiranju obleke iz plastičnih vrečk, toaletnega papirja in smeti, vse do tako prefinjenosti okusa kot iznajdljivosti pri pripravi sladice iz vsakdanjih študentskih živil: koruznih vafljev, sladoleda, žvečilnih gumijev, čokolade in korenčka. Žirija je bila nad vrhunsko izpeljanimi točkami in nalogami bolj ali manj navdušena, zato smo bili (tudi po zaslugi mnenja občinstva) mladi talenti sprejeti v naslednji krog šova.

Ideja celotnega dogodka mi je bila zelo všeč, saj je poleg tega, da je ustvarila domače in zabavno vzdušje, tudi nam mladim domovcem amaterjem na prikupen simboličen način pokazala, kako je živeti v tem študentskem domu. S kom bomo najožje sodelovali in dosegali zmage, kdo bodo naši največji navijači in kdo kritiki, kdo bo sodil naše take in drugačne podvige ter kdo stoji za vsem skupaj. In najpomembneje, da je celotno bivanje pravzaprav šov. Ter da naj si ga takega tudi naredimo … tudi če to pomeni budnico ob treh zjutraj:-)

Eva Kržišnik

dsc_4238

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content