Družina ŠDJFG spet v polni zasedbi

V Študentskem domu smo začetek študijskega leta obeležili s sveto mašo v zavodski cerkvi, ki jo je ob somaševanju dr. Romana Globokarja in Marka Mohorja Stegnarja, daroval študentski kaplan mag. Tone Česen. Po sv. maši, ki jo je glasbeno obogatil študentski orkester, se je druženje nadaljevalo s piknikom v skupnem prostoru.

Oktober v veliko pogledih predstavlja simbolični prelom. Narava vzpostavi umetniški mozaik barv in odtenkov, ki krasijo naš vsakdanji korak. Živa bitja so primorana obleči toplejši kožuh, da jih obvaruje pred prihajajočimi nizkimi temperaturami. Mlade ptice, ki so bile do tedaj še v varnem zavetju domačega gnezda pa so pripravljene na nove izzive, ki jih prednje postavlja širni svet. Da ne bo pomote, govora ni ne o kožuhu gozdnih zveri, pa tudi ne o pticah selivkah, temveč o študentkah in študentih, ki poosebljajo vse te lastnosti z vstopom v novo šolsko leto na svojih fakultetah.

Da bi bilo naše izobraževalno potovanje čim manj turbulentno, uspešno in tudi zabavno smo v študentskem domu Janeza Frančiška Gnidovca v ponedeljek desetega oktobra leto začeli s sveto mašo v zavodski kapeli. Na oltar smo priporočili svoje knjige in zapiske, našo potrpežljivost, predvsem pa potrpežljivost naših profesorjev in profesoric. Zahvalili smo se tudi za vso podporo naših domačih in ostalih, ki nas podpirajo pri naših odločitvah. Mašo je dodatno popestril mešani orkester z glasbenimi talenti naših domovk in domovcev, ki so posebej za to priložnost pripravili zanimiv glasbeni program. Svoje druženje smo v prostorih doma nadaljevali in ob dobri hrani še vse nove obraze spoznali. Letos je v naš dom vstopilo 26 novih lastovk/lastovic, v svojo družbo pa vabimo še nove člane in članice, saj naša jata ponuja še nekaj praznih mest.

Jernej Grahor

dsc_4004

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content