Gregorjevo v študentskem domu

12. marec poznamo kot praznovanje gregorjevega. V ŠDJFG tradicionalno praznujemo Gregorjevo s piknikom v učilnici v naravi, letos pa smo ga popestrili tudi drugače.

Naši fantje so se na praznovanje gregorjevega pripravljali že en mesec prej; v skupnem prostoru so redno vsak torek imeli pevske vaje. Naučili so se zapeti in zaigrati venček slovenskih ljubezenskih pesmi.

Zakaj? Da so nas presenetili s prvimi gregorjevimi podoknicami! Dekleta smo odprle okna (hodnikov, žal ne svojih apartmajev) in se predale melodijam kitare, violine in harmonike ter predvsem žametnih glasov naših fantov.

Po podoknicah so nas fantje povabili še v skupni prostor na večer karaok, kjer smo prepoznali ogromno skritih pevskih talentov. Dekleta pa smo fante presenetile s pecivom, ki smo ga pekle celo popoldne.
Po našem skromnem mnenju je bil to eden najlepših dogodkov v ŠDJFG.

Drugi del letošnjega praznovanja gregorjevega je potekal na že tradicionalen način na prostem. Fantje iz skupine za družabnost in kulturo so že popoldne v učilnici v naravi zakurili ogenj in nam spekli hrenovke. Prinesli smo tudi kitaro in kakšno zapeli. Ob prasketajočemu ognju smo se zadržali precej časa, čeprav je bilo zunaj kar mrzlo.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content