Miklavževanje

Vsi vemo, kaj za pridne otroke (kaj šele za pridne študente) pomeni začetek decembra: prihod prvega od dobrih mož. Tudi letos smo bili na srečo dovolj pridni, da nas je sv. Miklavž z zvestimi spremljevalci počastil s svojim prihodom. Miklavževali smo v torek, 6. decembra, v skupnem prostoru našega doma.

Najprej smo se tradicionalno lotili izdelovanja izdelkov iz papirja; nastali so majhni božički in ustvarjalne snežinke, s katerimi smo okrasili zidove našega doma. Sledil je prihod Miklavža in njegovih podanikov. Vsakemu sodelujočemu je podaril darilo, ki ga je zanj prej pripravil njegov skriti prijatelj. Dva tedna pred miklavžavenjem je namreč potekala istoimenska akcija, v kateri smo sodelujoči dobili sodomovca, ki smo mu nastavljali darila in mu na koncu kupili darilo, ki mu ga je nato podaril sv. Miklavž.

V sklopu Miklavževanja je bila predstavljena tudi nova številka študentskega časopisa Kavč, s tokratno temo “kurja polt”.

Po odhodu dobrega moža smo se za nekaj časa še zadržali v skupnem prostoru ob toplem čaju in piškotih, rekli kakšno besedo o dobljenih darilih in kaj malega tudi zaplesali.

Teja Kavčič

24

54

 

Save

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content