Od izpitov si vzemi doPUST!

Žive barve, kreacije kombinacij tradicionalno/zgodovinskega in modernosti ter vsekakor eleganca so poosebljali interni dogodek, organiziran trinajstega februarja v študentskem domu. Ne, nikakor ni govora o modni reviji, marveč o študentskem pustovanju, ki po trdovratnem učenju v izpitnem obdobju že vrsto let sproščujoče vpliva na stanovalce in stanovalke našega doma.

Zbrala se je smetana pustnih mask, ki je s skupnimi močmi poskušala pregnati zimo. Dogodka sta se udeležili sestri Nogavička in Pika, domačin Črne na Koroškem in Jedi bojevnik. Prisoten je bil Pablo Picasso, ki je čopiče in platno zamenjal za fotoaparat. Priskakljal je tudi Bambi, delavec podjetja Bramac in drugi. Odmevni dogodek je v svoje vrste privabil tudi goste iz tujine, med katerimi moramo izpostaviti diplomata iz Škotske, delegacijo Indijk ter visokega predstavnika Združenih Arabskih Emiratov, ki je obljubil finančno podporo študentskemu domu (za bolj zanesljiv pralni stroj). Poskrbljeno je bilo tudi za varnost, saj je dogodek potekal pod budnim nadzorom detektivk, Jamesa Bonda v civilu in Supermana.

Maškare so svoje brbončice lahko razvajale s pustnimi dobrotami. Odvijal se je tudi pester kulturni program, ki je poleg plesa mask vključeval nagrade za najbolj izvirno masko, najbolj prepričljivo (oz. most legit masko) in najboljšo skupinsko masko. Celoten dogodek je bil po količini dobre volje in zabave več kot uspešen, kot je potrdila udeleženka dogodka, gospodična in kraljična Sneguljčica. Pustnim maskam kljub temu ni uspelo pregnati zime, saj so zaledenele prevleke uspele pokončati zgolj na planotah okroglih zlato-rumeno zapečenih krofov, zasneženih s sladkornim zametom.

Prispevek je pripravil Clark Kent

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content