Odklop – duhovno-družabni vikend v študentskem domu

V našem domu smo po nekaj letih premora organizirali duhovno-družabni vikend z naslovom Odklop. Odklopili smo se od vsakdanjih skrbi glede študija in tri dni uživali v družbi sodomovcev in sodomovk.

V petek smo se zbrali pri sveti maši. Potem smo si za večerjo v skupni kuhinji spekli palačinke. Preostanek večera smo preživeli v pogovoru drug z drugim ob različnih vprašanjih (npr. kam bi se preselili, če bi se lahko kamorkoli; katero leto svojega življenja bi še enkrat želeli izkusiti; kako veliko družino si želimo …). Zaključili smo z družabnimi igrami.

V soboto smo se po obilnem zajtrku odpravili na izlet v neznano; kaplan Matevž nas je popeljal na sv. Primoža nad Kamnikom. Hoja je prav lepo dela, saj smo bili vsi »zasedêni« od pravkar končanega izpitnega obdobja. Z vrha se nam je odprl prelep pogled na dolino spodaj in gore okrog. Po kratki malici in delavnici smo se odpravili nazaj v dom na kosilo. Sledile so delavnice o talentih in čutih, ki nam jih je pripravila Nataša Hanuna (multiplikatorka projekta Popestrimo šolo), sledila je sveta maša in adoracija. Po večerji smo spet imeli večer družabnih iger in glasbenih nastopov.

Nedeljo smo zopet pričeli z zajtrkom. Sledile so delavnice na temo pusta, in sicer kakšno masko nosimo doma in kakšno si nadenemo v družbi drugih. Po sveti maši, ki smo jo skupaj oblikovali, je sledilo kosilo: tortilje! Na koncu smo bili vsi že tako siti in utrujeni, da smo se podali v postelje spat.

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content