Olimpijada katoliških študentskih domov

Pa smo jo dočakali. Olimpijado katoliških študentskih domov. Letos malo bolj zgodaj kot običajno, ni pa zato bilo nič manj napeto.

Kot vsako leto smo se študenti in študentke številnih katoliških študentskih domov iz Ljubljane, Maribora in Kopra na četrtek (tokrat je to bil 21. marec) zbrali v stari in novi telovadnici Zavoda sv. Stanislava. Olimpijado smo pričeli z nagovorom glavnega organizatorja Žiga in molitvijo našega domskega kaplana Matevža. V zraku je bilo čutiti napetost in adrenalin. Gre vendarle za zelo tekmovalen dogodek, saj bi se vsak študentski dom rad pokazal v najboljši (športni) luči. 

Olimpijada je bila tudi letos zaznamovana z dobrodelno noto. Imeli smo srečelov z bogatimi nagradami, izkupiček od kupljenih srečk pa smo namenili za s. Uršo Marinčič v Ugandi.

Športni dogodek smo tradicionalno pričeli s turnirjem v odbojki. Prijavljenih je bilo zelo veliko ekip, tako ženskih kot moških. Tekme so potekale v obeh telovadnicah. Končni rezultat tekem v odbojki pa je bil:

ŽENSKE:
1. Študentski dom Vincencij
2. Frančiškov študentski dom Ljubljana
3. Študentski dom Janeza F. Gnidovca

MOŠKI
1. Študentski dom Vincencij
2. Antonov študentski dom
3. Študentski dom Janeza F. Gnidovca

Po odbojki smo igrali košarko, ki je vedno najbolj vročekrven šport. Ženske so igrale 3 : 3, moški pa 5 : 5. Rezultati so bili naslednji:

ŽENSKE
1. mesto: Študentski dom Janeza F. Gnidovca
2. mesto: Antonov študentski dom
3. mesto: Frančiškov študentski dom Ljubljana

MOŠKI
1. Študentski dom Vincencij
2. Antonov študentski dom
3. Študentski dom Jezuitskega kolegija Magis

Nazadnje, že v večernih urah, pa smo se pomerili še v nogometu. Nagrade smo si razdelili takole:

ŽENSKE
1. Študentski dom Uršula
2. Antonov študentski dom
3. Študentski dom Vincencij

MOŠKI
1. Študentski dom Jezuitskega kolegija Magis
2. Študentski dom Vincencij
3. Študentski dom Janeza F. Gnidovca

Ob tej priliki želimo čestitati vsem študentom in študentkam za dosežene rezultate in samo sodelovanje na Olimpijadi. Olimpijada pa ni le športen dogodek, je tudi priložnost za spoznavanje drugih študentov in študentk ter medsebojno druženje. Vsi skupaj se že veselimo Olimpijade 2020. 🙂

 

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content