S šivanko in flomastri v dobrodelnost

Tudi letos je bil november v Študentskem domu Janeza Frančiška Gnidovca ustvarjalno in dobrodelno obarvan.

Študentje smo se zbrali na štirih ustvarjalnih večerih, kjer smo ob glasbi in prijetnem klepetu izdelovali izdelke za letošnji adventni sejem, na katerem se je zbiralo prispevke za slovensko družino v stiski.

Izpod rok ustvarjalnih študentov so nastajale skodelice, okrašene z različnimi podobami in napisi, pisani podstavki, na katere lahko odložimo skodelico, iz katere se kadi naš najljubši čaj, ter najrazličnejša knjižna kazalca, ki so, posebej nam, ki nikoli ne vemo, na kateri strani v knjigi smo ostali, v veliko pomoč. Čeprav je bilo med ustvarjanjem velikokrat slišati kakšen vzdih, ki je naznanjal odsotnost idej ali pa nezaželeno srečanje med palcem in šivanko, so na koncu nastali čudoviti izdelki. Te smo nato prodajali na adventnem sejmu v OŠ Alojzija Šuštarja, kjer je bilo zelo živahno. Ob naši stojnici se je ustavilo mnogo obiskovalcev, veliko povpraševanja je bilo zlasti po pokovki, ki so jo pekli naši, zdaj že izkušeni, študentje.

Lepo je je ustvarjati z mislijo, da boš s končnim izdelkom nekomu vsaj nekoliko olajšal stisko ter mu narisal nasmeh na obraz.

Andreja Lavrenčič

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content