Slovo od ravnateljice

Sredin zvečer je v študentskem domu zaznamoval še en piknik, ki je bil izreden v več pomenih.

Najprej zato, ker je bil dodaten, poleg vseh že utečenih družabnih dogodkov, ki se v domu odvijajo tekom študijskega leta. Izreden pa je bil tudi po vsebini, od slastnih burgerjev, ki jih je pripravil  direktor Tone, in prisotnosti upokojenega g. nadškofa, ki je poskrbel, da ob dobri volji ni manjkalo tudi petja, do zahvale ravnateljici Nadi, ki se z jesenjo poslavlja od te funkcije. Takole je ravnateljico v imenu stanovalcev doma nagovorila predsednica študentskega odbora Teja Kavčič:

Draga Nada,

11 let je že, odkar ste vstopili v prostore našega študentskega doma. Ne dolgo nazaj ste mi razlagali, da ste nekdaj šli mimo zavoda na dan odprtih vrat v zavodski osnovni šoli in niti pomislili niste, da boste nekoč zaposleni v našem zavodu. Še istega leta ste postali ravnateljica Študentskega doma Janeza Frančiška Gnidovca.

Stanje je bilo v domu takrat precej drugačno, kot je sedaj. V nekaterih ozirih mogoče boljše, v nekaterih slabše. Od takrat ste si željno prizadevali, da bi ŠD JFG spremenili v Dom z veliko začetnico; v prostor, kjer se vsak počuti domače, kjer lahko osebnostno rastemo in kamor se z vsem veseljem vračamo. Pot do tega ni bila lahka, se je pa izplačala.

Dom sedaj kipi od družabno-kulturnih dogodkov, športnih srečanj, pogovornih večerov, ustvarjalnih delavnic, karitativnih akcij, pestrih svetih maš ter pridnosti in zagnanosti ekipe Kavča.

Pogosto nas na mizi pričakajo lepe misli in voščila ob večjih praznikih. Na vsakega se spomnite s čestitko za rojstni dan. Na hodniku, ko se srečamo, nas vedno vprašate, kako smo in kako nam gre na faksu.

Hvala vam za vse te male podrobnosti, ki so nam nevede lepšale študijske dni. Hvala vam, da ste bili naš glas v zavodu in nam izborili, kar smo potrebovali. Hvala vam, da ste bili tiste vrste avtoriteta, ki se nam je vseeno znala približati in na nas ni gledala z viška. Hvala za vsako lepo besedo, topel pogovor in ves vložen trud. Hvala!

Od vas smo se želeli posloviti tako, kot nas vi vedno pozdravite: z lepo mislijo. Pripravili smo vam album z našimi slikami in sporočili za vas. Upamo, da se boste ob prebiranju teh misli spomnili na vsakega izmed nas in na bivše domovce, ki so tudi poslali svoj prispevek.

Poleg tega pa bi vam, kot se spodobi, radi podarili še šopek rož. Šopek 11 rož. Šopek 11 različnih rož, kot je bilo različnih, pestrih in drugačnih 11 let, ki ste jih preživeli v ŠD JFG.

Še enkrat vam hvala in srečno na nadaljnji življenjski poti!

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content