16. olimpijada katoliških študentskih domov

V četrtek, 19. 4. 2018, se je odvila 16. olimpijada – športno srečanje študentov katoliških študentskih domov. V večerno-nočnih urah se je pomerilo kar 38 različnih ekip, 16 ekip v odbojki, 12 ekip v košarki in 10 ekip v nogometu.

Tri slovenske prestolnice, 11 študentskih domov in 38  ekip. Športni duh, požrtvovalnost, povezovanje. Hrana in druženje. Dobrodelnost. Vse to in še več je bila letošnja že šestnajsta olimpijada katoliških študentskih domov, ki je potekala v četrtek, 19. 4. 2018, v zavodskih telovadnicah, pod budim očesom organizatorjev iz ŠD JFG, Klare Zaletelj in Žiga Mavra. Sam dogodek se je začel v poznih popoldanskih urah, seveda pa so priprave nanj potekale že dneve prej, v obliki organizacije, priprave prostora in seveda treningov:-). Dogodek smo začeli s slovensko himno in molitvijo. Študentje smo tekmovali v štirih disciplinah: odbojki, košarki, nogometu in namiznem tenisu.  ŠD JFG smo se veselili kar nekaj odličnih dosežkov: zmage v ženski košarki in nogometu, drugega mesta v moški odbojki in nogometu ter tretjega mesta v moški košarki. Poleg tega je v posamični tekmi namiznega tenisa dosegel tretje mesto tudi Jan Šmid.

Seveda pa je bila olimpijada tudi letos dobrodelno obarvana. Študentke iz študentskega doma Uršula so pripravile dobrodelni srečelov, FŠD Maribor se je podal v dobrodelno peko palačink, v ŠD JFG pa smo pripravili slabih 10 kg težak  kraški pršut iz pršutarne Lokev, ki je na koncu pripadal srečnežu, ki je najbolj natančno ocenil njegovo težo. Poleg tega je tudi letos potekalo dobrodelno zbiranje zamaškov.

Lepo je skupaj združiti nekaj prijetnega s koristnim. Še lepše pa je videti na takšnih dogodkih svoje stare prijatelje in znance, se družiti z njimi in morda celo odigrati kakšno tekmo. Tako velikega dogodka pa vseeno ne bi bilo, tudi brez pomoči širše podpore: OŠ AŠ in ŠKG, ki so nam posodili športne rekvizite; pripravljavcev prostorov, zapisnikarjev, povezovalcev, radijske ekipe in ljudi, ki so počeli manjša, pa vsekakor zelo pomembna dela, da je dogodek lahko zaživel in trajal še pozno v noč.

Neža Kernel

© 2018 Zavod sv. Stanislava. Vse pravice pridržane.

Zavod sv. Stanislava Skip to content